Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Atletski klub Radnički Niš

  • atletičarke

    Niške atletičarke i stadion "Čair" u spotu Olimpijskih igara i Netfliksovoj seriji

    Svet se ove godine sprema za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu, a u oficijelnom promo spotu kojim su pretstavljene medalje za koje će sportisti boriti - nalaze se i takmičarke Atletskog kluba Radnički dok treniraju na stadionu "Čair". Trening niškog Radničkog i kadrovi sa stadiona nalaze se i u seriji My Life with the Walter Boys čija se prva sezona emituje na Netfliksu.

    (2) detaljnije
  • za male heroje

    U toku prijave za humanitarnu IT trku za male heroje

    U niškoj Tvrđavi će u petak, 17. juna biti održana humanitarna IT trka za male heroje koju organizuje kompanija SYRMIA u saradnji sa Atletskim klubom Radnički 2016. Sav prikupljen novac namenjen je Odeljenju za hemato-onkologiju Dečije interne klinike u Nišu. Prijave su otvorene do 9. juna.

    (2) detaljnije
  • Saša Gacik Valentina Nejković Kostadin Nikolić foto Ivica Gacik AK Radnički

    Za atletičare Radničkog titula šampiona i dve vicešampiona Srbije

    Na ultramaratonu na Paliću Valentina Nejković odbranila je titulu šampionke Srbije, dok je Saša Gacik trku na 24 sata završio kao drugi. Sem dvoje iskusnih trkača, još jedan član niškog Atletskog kluba Radnički bio je uspešan minulog vikenda - Kostadin Nikolić postao je vicešampion Srbije na 100 m.

    (1) detaljnije
  • Radnički crveni crveni tviter

    "Crveni crveni" - Tviter nalog o istoriji Radničkog najavljuje knjigu i film

    O zelenim dresovima fudbalera Radničkog, gotovo praznim tribinama "Čaira" u finalu Balkanskog kupa 1975. godine, Teniskom klubu Radnički kao prvaku Srbije iz 1954. ili ženskoj rukometnoj ekipi ovog sportskog društva sačinjenoj od radnica Fabrike duvana, ljubitelji sporta mogu da saznaju više na jednom novom Tviter nalogu. Crveni_crveni je profil otvoren pre dvadesetak dana, zamišljen tako da sa svojim pratiocima deli zanimljivosti iz veka istorije Sportskog društva Radnički.

    (10) detaljnije
  • ak radnicki

    Za svetsku krunu u ultramaratonu se bore Nišlija i Nišlijka

    Na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu na 24 sata, koje će biti održano 26. i 27. oktobra u mestu Albi u Francuskoj, Niš će imati tri predstavnika. Među takmičarima iz 45 zemalja su članovi Atletskog kluba Radnički Valentina Nejković i Saša Gacik, a vođa puta reprezentacije Srbije je trener niškog kluba Vladimir Živković.

    (1) detaljnije
  • valentina nejkovic, ultramaraton, foto vn

    Nišlijka najbolja u ultramaratonu na 6 sati i spremna za Svetsko prvenstvo

    Ostavivši iza sebe i muške takmičare, Nišlijka Valentina Nejković, članica Atletskog kluba Radnički 2016, bila je sa 65,9 km ubedljivo najbolja na međunarodnoj ultramaratonskoj trci u trajanju 6 sati u Beogradu. Ova trka bila je u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Francuskoj na kom Valentina Nejković očekuje dobre rezultate.

    (2) detaljnije
  • teren koplje stadion Čair

    FK Radnički optužio atletičare za oštećenu travu na "Čairu", oni tvrde da koplje ne uništava podlogu

    Dugo čekanu, ovog leta konačno i dočekanu novu travu na stadionu “Čair” žestoko su, kako tvrde u Fudbalskom klubu Radnički, oštetila koplja atletičara, zbog čega najavljuju čak i krivične prijave za odgovorne. Ipak, u njihovom atletskom imenjaku navode da koplja ne mogu da oštete podlogu, ali da oni svejedno svoje rekvizite bacaju u šljaku, te da je sporno koplje zalutalo u travu.

    (33) detaljnije
  • Valentina Nejković Saša Gacik i Vladimir Živković atletika ultramaraton AK Radnički

    Niška atletičarka pre do norme za Svetsko prvenstvo, nego do sponzora

    U Francuskoj će ove jeseni biti održano Svetsko prvenstvo u ultramaratonu, a normu u disciplini 24 sata ispunila je Nišlijka Valentina Nejković, inače doktor tehničkih nauka. Iako državna prvakinja i rekorderka u ovoj disciplini, ona kaže da nema nikakvu finansijsku podršku - ni od sponzora, a ni od Grada.

    detaljnije
  • Vladimir Živković i Kostadin Nikolić, foto AK Radnicki Nis

    Atletičari iz Niša osvojili pet medalja na Prvenstvu Srbije

    Na Prvenstvu Srbije za seniore i mlađe seniore takmičari tri niška atletska kluba osvojili su četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Najuspešniji je bio član Atletskog kluba Radnički Kostadin Nikolić koji je vicešampion Srbije u konkurenciji seniora i mlađih seniora.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: