Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 9. 2. 2017.

| Sport

Atmosfera u Čairu bila nezaboravna, a sve to zbog publike

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Teniseri
Srbija je već 2. dana osigurala prolaz u četvrtfinale; foto: Vanja Keser

Okršaj 1. kola Dejvis kupa između Srbije i Rusije u medijima je okarakterisan kao “sportski događaj decenije u Nišu”, a obeležili su ga navijači. Oni su bili u centru pažnje i stranih novinara, koji su atmosferu u niškoj hali videli kao primer koretnog navijanja - vatrene podrške svojih igrača, ali bez zviždanja i ometanja gostiju, koje je veoma učestalo pogotovo igraju reprezentacije. 

Ignasio Foto: M. J.Nepristrasno mišljenje argentinskog novinara Ignasia Utina, nekoga ko ne pripada nijednoj od dve takmičarske strane, je da su upravo Nišlije pokazale veliko poštovanje prema teniserima iz Rusije

Imate eksplozivnu publiku, fanatičnu, bučnu, ali me je u isto vreme iznenadilo i poštovanje. Ne znam da li je u Srbiji uvek tako ili je zato što se igra protiv Rusije koja je bratska zemlja, ali ima mnogo poštovanja. Kada je Medvedev pao cela sala je aplaudirala, što je nešto što ne verujem da bi se u Argentini desilo - kaže Utin.

Ruska novinarka Maria Nikulaškina prisetila se i poslednjeg sustreta naše dve reprezentacije i poželela da sledeće godine naši teniseri gostuju Rusiji, da bi mogli da uzvrate gostoprimstvo. Maria Foto: M. J.

Kada je 2008. godine Dejvis kup bio u Rusiji, srpski deo publike je bio glasniji nego ruski usred Moskve. Zato, kada sam dolazila ovde, mislila sam da će navijači biti veoma glasni, nekada i neprijatni, ali ničega od toga nije bilo, bili su neverovatni. Svi naši igrači su rekli da publika jeste protiv njih, ali da je energija koja dolazi sa tribina tolika da im i pomaže - priča Nikulaškina.

Viktor Foto: M. J.Njen kolega Viktor Čerjakov kao minus video je samo to što nije bilo ruskih navijača. Njih su bodrili novinari, stručni štab i nekoliko prijatelja koji su doputovali sa timom, ali to nije uticalo na to da se osećaju manje dobrodošlim.

Atmosfera je prelepa, nezaboravna i sve je to zbog publike. Primetili smo i to da navijači nisu bila agresivni što je čudno, jer je uglavnom tako na Dejvis kupu, sudije stalno opominju, ali to ovde nije bio slučaj. Imali smo utisak da je ovo prijateljski meč, jer su navijači aplaudirali lepim poenima, čak i bodrili ruske igrače - kazao je Čerjakov.

Sudeći i po komentarima reprezentativaca Srbije i Rusije, Niš se pokazao kao dobar domaćin, a teniserima ničega nije manjkalo. Ipak, grad na Nišavi se ne može nadati dobijanju nove organizacije Dejvis kupa makar do sledeće godine. Kako je to objasnio selektor Zimonjić, pravila Svetske teniske federacije su jasna, pa je u manjim halama utakmice Svetske grupe moguće igrati samo u 1. kolu ili za opstanak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dzongun

    17:22 // 9. 2. 2017.

    alo budjenje ,spektakl nevidjen 10.godina? beograd ima dnevno 5manifestacija,nadam se da jos neko pamti nis iz pravih vremena

  • Бучило

    15:21 // 9. 2. 2017.

    Противник се поштује,цени и ВОЛИ - зашто?Размишљајте о томе.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: