Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 22. 9. 2017.

| Sport

Atmosfera u timu odlična, Železničar spreman za gostovanje Obiliću

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar.jpg
Tim je na pet pripremnih mečeva primao manje od 24 gola u proseku; foto: Vanja Keser

Iako su počeli od nule, s obzirom na to da se prošle sezone Železničar nije takmičio ni u jednom šampionatu, tim koji će predstavljati niški muški rukomet u Super ligi ove godine sastavljen je od odličnih igrača i spreman dočekuje početak najjačeg takmičenja. Oni će to imati prilike da prikažu 23. septembra od 20:30, kada u 1. kolu gostuju beogradskom Obiliću.

Rezultati sa pripremnih utakmica govore sami za sebe, jer su u “Želji” birali redom jake protivnike, pa su pobedili Partizan, Prilep i Rabotnik, od koga su par sati ranije i izgubili, a remizirali sa pančevačkim Dinamom. Iako su ove utakmice bile prijateljske, trener Josif Petković kaže da su one najmanje bile takve, te da se vodila žestoka borba na terenu.

Ja sa ovom grupom ljudi nemam nikakvih problema, svi vole da rade, vole da uče, svi su korektni i sportisti i ljudi, a najlakše je treneru da radi sa takvima. Nemamo nikoga ko može da odskače, ni u igračkom smislu, ni u negativnom smislu, kao čovek. Ja sam spreman da sa ovim momcima uđem u borbu, ne treba da se bojimo ničega - priča Petković.

Prvenstveno im je cilj da opstanu u ligi, ali smatraju da to neće biti problem, a nakon toga bi veliki uspeh bio i ući u plej-of, među 4 najbolje ekipe. Iako su novajlije među elitom, beogradski Obilić predvođen je iskusnim igračima, poput Bobana Živkovića i Milana Ćorovića, a krilni rukometaš Đorđe Spasić veruje u pobedu na debiju.

Obilić je iskusna ekipa, ima dobre igrače, ali mislim da smo se kroz ovaj rad mesec i po dana spremili fizički dobro, takođe i taktički. Pripremne utakmice smo odigrali dosta dobro. Samo čvrsto gore, da igramo našu igru sa jakom odbranom, rezultat neće izostati. Ambicije su zasada vezane za plej-of, a za posle ćemo videti - rekao je Spasić.

Kroz 22 prvenstvene utakmice u narednom periodu niški rukometaši će se boriti za plasman među 4 najbolje ekipe. Ukoliko im to pođe za rukom, u plej-ofu će se sa ostalim ekipama iz vrha Super lige i predstavnicima regionalne lige, po dvokružnom sistemu, boriti za titulu šampiona Srbije i plasman u SEHA ligu i evropske kupove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • a:muse

    15:21 // 24. 9. 2017.

    Evo na primer rukometasi su momci koji ce docekati ulazak Srbije u EU, ovi sitniji tesko da mogu da prodju selekciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: