Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 16. 6. 2018.

| Sport

Avanturisti "preplavili" Jelašničku klisuru - blato, voda i zabava na trci "Maze up"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Maze up
Nadvlačenje, penjanje uz kanap, provlačenje ispod najrazličitijih prepreka čekalo je takičare na stazi; foto: Vanja Keser

Blizu 700 takmičara, kako iz čitave Srbije, tako i iz inostranstva, rastrčalo se po Jelašničkoj klisuri, gde se održava avanturistička trka "The Maze up". Na terenu iza Osnovne škole "Đura Jakšić" u Jelašnici ovog jutra sve je vrvelo od ljudi, energičnih i veselih, ali i nestrpljivih da konačno na red za polazak dođe njihova grupa i otisnu se na stazu punu prepreka u vidu blata, vode, cevi i sličnijih peripetija.

Među avanturistima, osim ljudi iz regiona, kažu organizatori iz Sportskog kluba Tribe, ima dosta Italijana, nekoliko Nemaca, ali i jedan Brazilac. Zbog velikog broja takmičara, svi oni su podeljeni u grupe koje sa razmakom od par minuta kreću sa starta ka preprekama za koje niko ne zna šta su tačno, niti gde da ih očekuju. VAK-2835 Dobro raspoloženje obeležilo ceo događaj; foto: Vanja Keser

Takmičare očekuje ludilo. Puno blata, zabave, dobre energije. Lepo nas je poslužilo bar danas vreme. Što se tiče samih takmičara, ja sam oduševljena, ne jenjava im entuzijazam, bez obzira što je prethodna dva dana pljuštala kiša. Neverovatnom enegrijom smo okruženi – oduševljeni su organizatori.

Ovo je četvrta godina zaredom kako beogradski klub organizuje trku u Jelašničkoj klisuri. Zašto su se od cele Srbije odlučili da "dom" ovakvog takmičenja bude upravo klisura nadomak Niša i šta je to toliko posebno u njoj organizatori kažu da ne mogu da opišu. VAK-2640 Dobro raspoloženje obeležilo takmičenje; foto: Vanja Keser

Ta ljubav je pre mnogo godina počela. Sportski klub Tribe bavio se sportskim penjanjem i proisteklo je iz te ljubavi ka penjanju i ka Jelašničkoj klisuri da se mi na neki način ohrabrimo da napravimo jednu ovakvu trku. Želimo da je ljudima predstavimo na najlepši mogući način: da je ona pogodna i za sportsko penjanje i za trčanje i mnoge druge lepe stvari – kažu u Tribe-u.


Takmičarima cilj zabava, druženje i testiranje sebe

Prvi put, ne samo na trci u Jelašnici, već i uopšte na ovakvom događaju, našla se Kraljevčanka Natalija Kruševac. Iako je početnik, za prepreke poput blata i vode kaže da su joj "superiška" i veoma "kul". VAK-3038 Takmičenje dobilo naziv po kamenim "lavirintima" u Jelašničkoj klisuri; foto: Vanja Keser

Volim da trčim, a još mi je i zabavno što su dodate prepreke i to sve ukombinovano je fenomenalno, stvarno. Meni je izazov samo vreme da li će pasti kiša ili ne, a sve ostalo mi je zabavno, gledam na to stvarno kao zabavu – rekla je ova takmičarka.

VAK-3107 Voda i blato smenjivali na stazi; foto: Vanja KeserNa svakom koraku mogle su se videti i uniformisane ekipe, a u jednoj takvoj je i Gorana Pivljanin iz Beograda.

Idem na "ruki" stazu od 15 km, pa ćemo videti kako će da bude. Najviše sam se prijavila zbog toga da vidim kako ja mogu da izdržim fizički te prepreke, celu tu fizičku dramu i zato što je priroda, druženje, u ekipi smo nas desetoro, pa se nadam dobroj zabavi. Mislim da je dosta zahtevno, ali i da ko je u sportu može da pređe. Svakako će biti izazov - rekla je Gorana.

Kako većina takmičara nije iz Niša, mnogi od njih stigli su dan ranije i prespavali u šatorima pored škole u Jelašnici. Možda nije razlog bio samo da odmorni krenu u avanturu, već je i to trodnevno druženje, smatra još jedna Beograđanka Slobodanka Lazić, doživljaj sam po sebi. VAK-3093 Staza za početnike bila je duga 15 km, a za one iskusnije 24; foto: Vanja Keser

Ja sam došla da se zabavim. Došli smo juče, ostajemo još i sutra. Jelašnica je super, ali videćemo. Blato i prepreke nam ne smetaju, možda samo ako je klizavo, ali idemo kao tim i idemo da se zabavimo – ispričala je Lazić.

Podsetimo, "The Maze up" se održava po četvrti put u Jelašničkoj klisuri, a svake godine broj takmičara raste za gotovo duplo. Organizatori iz beogradskog Sportskog kluba Tribe svake godine izmišljaju nove prepreke i različito ih raspoređuju, pa takmičari ne znaju šta ih sve čeka na stazi.

VAK-2889 Trka poprimila i međunarodni karakter; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Snex

    09:16 // 17. 6. 2018.

    Baš pohvalno što se održava u prelepoj Jelašničkoj klisuri. I dosta takmičara je koji veruju organizatoru! Sledeći put nas obavestite par dana pre, bilo bi zabavno i nama i deci da gledamo, a možda i učestvujemo

  • Skyrunner

    22:10 // 16. 6. 2018.

    Svaka cast ucesnicima i organizatorima! Neka budu istrajni kako bismo se videli i dogodine! Nazalost, jos jedna divna trka u formatu sky race, Sokolov put, nece biti odrzana ove godine zbog samozivosti lokalne samouprave! Trka je bila medjunarodnog karaktera. Cestitke svima!

  • Zeljko Petric

    20:18 // 16. 6. 2018.

    Bilo bi dobro koji dan ranije da se najave ovakva ili bilo koja desavanja u vezi Nisa jer koliko znam juzne vesti su iz Nisa. Ovako kad prodje kao i da se nije desilo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: