Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 28. 10. 2013.

| Sport

Balkanski prekinuo pobednički niz Sloge

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
radost-fudbalera-Balkanskog.jpg
Fudbaleri Balkanskog na 3. mestu Niške zone; foto: football24.bg

Balkanski je u derbiju starih rivala pogotkom Branislava Vasova u 30.minutu rešio pitanje pobednika po skoro letnjem vremenu u dimitrovgradskom Parku i prekinuo seriju od 4 pobede Leskovčana.

Inicijativa domaćih u prvih pola sata rezultirala je sa nekoliko poluprilika pred golom povučene ekipe “Sloge”, čije retke kontre nisu ozbiljno ugrozile gol Milčeva. U 30. minutu Saša Vasov je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Saša Markov sa druge stative uspeo da centrira, a njegov partner iz štoperske linije Branislav Vasov sa peterca glavom pogodio mrežu Leskovčana.

Samo dva minuta kasnije levi bek Saša Vasov lako je prošao nekoliko igrača Sloge, dobro asistirao Branislavu Ivanovu, koji je sa 10 metara tukao preko gola. Gosti su se probudili tek u finišu, pa se u 39. minutu Marjan Nikolić iznenada našao  u prilici i sa peterca tukao petom u dobro postavljenog Milčeva, a nešto kasnije neprecizan sa distance bio je Jocić.

Drugi deo bio je sadržajniji, jer su Leskovčani bili prinuđeni da se otvore, tako ostavivši  više prostora domaćim napadačima. U 63. minutu Branislav Ivanov je sa 2 metra promašio prazan gol, rezervisti Aleksiću tek što je ušao u igru Janaćijević je skinuo šut sa peterca, Stanojević se nije snašao iz blizine u 68.minutu, a “bombu” Saše Vasova sa 20 metara pored savladanog golmana, ispred mreže telom je izblokirao, jedan od najboljih pojedinaca na mecu - Bojat.

Prvi ozbiljniji pokušaj “Sloge” u nastavku beležimo u 78. minutu, kada je Jocić slabo tukao glavom iz povoljne pozicije, a 3 minuta kasnije na drugoj strani revanširao mu se Aleksić. Kazna za promašaje domaće umalo nije stigla u 89.minutu. Nikola Stanojević je iz slobodnog udarca sa 30 metara  pogodio desnu stativu gola Nenada Milčeva, a lopta se na sreću domaćih odbila do Saše Vasova, koji je otklonio opasnost. Poslednju priliku na meču propustio je Markov na isteku regularnog toka, a njegov udarac iz gornjeg desnog ugla paradom je odbranio odlični Miloš Janaćijević.

Po završetku, oko 400 navijača Balkanskog dugo je aplaudiralo dimitrovgradskim fudbalerima. A među navijačima je bio i višestruki šampion u borilačkim veštinama MMA borac Toni Markulev, koji je odlučio da podrži omiljeni tim u važnom derbiju.

- Pomno pratim igre mog omiljenog fudbalskog kluba putem socijalnih mreža, a danas sam odlučio da ih i uživo podržim. Balkanski ima sjajan timski duh i kad god budem imao priliku podržaću ih sa tribina - izjavio je za Južne vesti odmah po završetku derbija Markulev, koga do kraja godine očekuju joč 2 MMA meca u Plovdivu i Sofiji.

Strelac odlučujućeg pogotka u derbiju Branislav Vasov zahvalio se vernim navijačima na podršci.

- Hvala velikom šampionu na podršci. Pokušaćemo da do kraja polusezone ostvarimo maksimalan učinak i ostanemo u krugu najozbiljnijih kandidata za osvajanje jesenje titule - najavio je Vasov, akademac sofijske nacionane akademije fizičke kulture koji je u aktuelnoj sezoni već 4 puta tresao mreže protivnika.

Već u sredu u 14 h ljubitelje fudbala u Dimitrovgradu očekuje međunarodna prijateljska kontrolna utakmica, kada u Sportski centar Park na megdan Balkanskom dolazi član Jugozapadne V grupe bugarskog fudbalskog Prvenstva FK „Vereja“ iz Stare Zagore.

U narednom, 12. kolu Balkanski očekuje teško gostovanje u Pukovcu istoimenoj ekipi.

BALKANSKI - SLOGA (LESKOVAC) 1:0 (1:0)

Stadion SC „Park“. Gledalaca: 400. Sudija: Ivan Stanković (Niš) 6. Strelac: B. Vasov u 30.minutu. Žuti kartoni:  Vasov, B. Ivanov, N. D. Ivanov (Balkanski), Cakić, Bojat, Đorđević (Sloga).

BALKANSKI: Milčev -, Stanojević 7, S. Vasov 7,5, N. D. Ivanov 7, B. Vasov 7,5, Markov 7,5 , Nackov 7,5 , Ilić 7 (Nedeljković 7), B. Ivanov 6,5 (Georgijev -), N. S. Ivanov 7, Đokić 6,5 (Aleksić 6,5).

SLOGA (LESKOVAC): Janaćijević 7,5, Cakić 7, Marjanović 6, Bojat 7, Zdravković 7, Dojčinović 7, Nikolić 6 (Kostić 6), Đorđrvić 6, Mladenović 7, Jocić 7, Stanojević 6,5.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: