Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 5. 8. 2022.

| Sport

Bane Jovanović: "Stadion 'Čair' samo treba pokriti i dograditi zapadnu tribinu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion Čair Niš
Stadion i dalje samo čeka; foto: JV / Ljubica Jocić

"Niški stadion 'Čair' ispunjava sve evropske standarde i nisu van pameti ljudi iz evropske kuće fudbala koji već više puta dozvoljavaju igranje evropskih utakmica u našem gradu", kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad". On je podsetio šta je od sportske infrastrukture urađeno u "njihovo vreme", a lokalnoj vlasti je poručio da im je "sport sinonim za lične interese, a njima ulaganje u sportsku infrastrukturu".

Branislav Jovanović Branislav Jovanović kod istočne tribine stadiona "Čair"; foto: Niš, moj grad

Kada je pre pre više od 11 godina počela rekonstrukcija stadiona "Čair" rušenjem tri tribine, Branislav Jovanović je bio tamo u društvu tadašnjeg gradonačelnika Miloša Simonovića i Olivera Dulića, ministra životne sredine i prostornog planiranja.

Deceniju kasnije, kako kaže Jovanović, "gospoda iz gradske vlasti nije zakucala ni ekser u stadion", ali "Čair" ispunjava sve evropske standarde, a u prilog tome je i činjenica da je UEFA, nakon 202 zamerke, odobrila igranje revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Prestanite sa kampanjom o navodnom urušavanju stadiona. Radi se o pričama nesposobnih ljudi, neradnika, koji ne mogu da okreče i poprave ono što smo mi izgradili, a navijači oštetili. Ne zna se ni čiji je stadion i ko ga održava, pa su mediji proglasili glavni teren oranicom. Najlakše je da prebacivanjem krivice na drugog pokrijete svoju nesposobnost - poručuje Branislav Jovanović.

Da je Radnički prošao u treće kolo, pitanje je gde bi igrao i u kojim uslovima. Ali tu glavobolju je sprečila Gzira sa Malte.

Stadion samo treba pokriti i dograditi zapadnu tribinu, napominje Jovanović, a podseća da je projekat za "Čair" radio Mija Živković iz tadašnjeg „Nišprojekta“, jedini sa licencom za takve objekte u ovom delu Srbije.

U naše vreme je rekonstruisana hala koja je posle deset godina ponovo poplavljena, ali tu je problem dotrajala kanalizacija u ulici 9. brigade. Izgrađen olimpijski bazen i mini akva park. U hali „Čair“ igrane su sve međunarodne utakmice, čak i Dejvis kup gde je nastupao Đoković, a na olimpijskom otvorenom bazenu koji smo izgradili, igrana je Svetska liga u vaterpolu. Izgrađeno je klizalište i mali teren sa veštačkom travom koji, nažalost, nema ko da održava. Tako da ova nesposobna vlast bacanjem ljage na navodni nekvalitet stadiona želi da pokrije svoj nerad - zaključuje Jovanović.

On je na kraju istakao da sadašnja vlast ne ulaže u sportsku infrastrukturu:

Gospodo iz vlasti, vama je sport sinonim za lične interese, a nama ulaganje u sportsku infrastrukturu, tu se mi razlikujemo. Deset godina niste zakucali ni ekser u stadion - rekao je Jovanović.

Završetak rekonstrukcije stadiona "Čair" čeka se godinama, a prošle nedelje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu".

Vučić je, podsetimo, najavljivao početak gradnje za mart ove godine, pa se onda izvinio i pomerio rok za maj, prošao je i jul - radnika i mašina nigde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драган Шабац

    09:32 // 8. 8. 2022.

    Бане, као да си заборавио а није било толико одавно, ИМАО си прилику да то урадиш када си се ти питао за све и свашта у Нишу, а што ниси то одговори.

    • Razbibriga

      16:39 // 8. 8. 2022.

      Sta cemo sa ovim, tvojima, sto deset godina vladaju ! Oni rasturise klubove a ni malo sto ne haju za sportske objekte ,koji proadaju !

  • Sone V

    22:42 // 7. 8. 2022.

    Gospodin Jovanovic je 100 posto u pravu
    Ovom gradu treba zavrseni i pokriveni stadion sa novom atletskom stazom
    Treba u ovom gradu i atleticari i drugi sportisti da treniraju
    Pa nije samo fudbal u Nisu sport za sve ljude

  • Mrki

    20:27 // 6. 8. 2022.

    Fudbalska lepotica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: