Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 13. 9. 2023.

| Sport

Basketaši iz Pirota i Niša u velikom finalu u Beogradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
basket KOSTA
Finale u Beogradu; Ilustracija; foto: A. Kostić

Među 16 najkvalitetnijih ekipa koje će se boriti za titulu najbolje ekipe u 3x3 basketu na završnom turniru u Beogradu, nalaze se i dve sa juga zemlje - ekipe Pirota i Yumisa iz Niša.

Posle više od 30 kvalifikacionih turnira ove godine širom zemlje došlo se do velikog finala Srbije, od 14 sati na Trgu Republike u glavnom gradu sastaće se ekipe koje su se svoj plasman obezbedile kroz osvajanje neke od stanica "Roda 3x3" državnog prvenstva i one sa specijalnom pozivnicom na osnovu ukupnog plasmana u prvenstvu.

Tamo se nalazi i ekipa Pirota koja je jedan od favorita turnira, a u finalu će nastupiti u sastavu Dragan Bjelica, Dušan Filipović i Aleksandar Nikolić.

Jug zemlje ima još jednog predstavnika, u pitanju je ekipa Yumisa iz Niša, a u Beogradu će igrati Vojin Kikić, Stefan Mišić, Veljko Rančić i Uroš Živadinović.

Prvo mesto donosi pobedniku nagradu od 240.000 dinara i slot za masters u Parizu sa putnim troškovima, drugoplasirana ekipa moraće da se zadovolji sa 65.000 dinara i košarkaškom opremom Košarkaškog saveza Srbije, dok će ekipa koja zauzme treće mesto dobiti 45.000 dinara i opremu.

Po planu eliminaciona faza kreće oko 18 sati, a finale je planirano za 21 sat, a kompletan program može se pratiti u direktnom prenosu na RTS-u.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: