Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 19. 2. 2022.

| Sport

Batak: Meč protiv Voždovca jedan od ključnih za četvrtu poziciju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki partizan foto jv vanja keser
Posle Partizana i Zvezde stiže duel sa Voždovcem; foto: JV / Vanja Keser

Posle duela sa "večitim rivalima" i poraza od Partizana u prvenstvu (2:0) i Zvezde u osmini finala Kupa (0:0 i 3:2 nakon penala), ekipu Radničkog očekuje duel sa direktnim rivalom za što bolji plasman. Nišlije igraju u nedelju, 20. februara sa Voždovcem u Beogradu u 23. kolu Superlige, a trener ekipe sa "Čaira" Radoslav Batak prepušta ulogu favorita protivniku, ali očekuje povoljan rezultat.

Iza niških fudbalera je burna nedelja i porazi od vodećeg Partizana u prvenstvu i Crvene zvezde u Kupu nakon penala koji su izazvali veliku pažnju javnosti, ali je to sve zaboravljeno, prema rečima trenera Radoslava Bataka.

Ekipa je motivisana, imali smo to veliko emotivno pražnjenje protiv Crvene zvezde, ali baš zato sam odmah posle te utakmice rekao da treba istog momenta da je zaboravimo i okrenemo se Voždovcu. Održali smo sastanak tamo na stadionu "Rajko Mitić", igračima nije bilo lako, ali je i njima jasno da su utakmice kao što je ova u nedelju ključne u borbi za naš cilj, a to je četvrto mesto na tabeli. Imamo kvalitetniju ekipu od Voždovca i to moramo da dokažemo i na terenu - rekao je Batak.

radoslav batak Batak veruje u pobedu; foto: JV / Vanja Keser

Batak dobro poznaje ekipu Voždovca, a ostala mu je u lošem sećanju zbog prošle sezone.

Voždovac je kvalitetna ekipa, teško je igrati sa njima u gostima zbog te veštačke podloge i specifičnih uslova na stadionu. Još mi je u glavi prošla sezone i poraz na „krovu“ sa 5:0. Zbog svega toga im prepuštam ulogu favorita, ali mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo ovaj meč - dodao je Batak.

Trener Radničkog neće moći da računa na sve igrače.

Lazar Jovanović je protiv Crvene zvezde dobio nezgodan udarac i moraće da preskoči ovaj meč. Miljana Škrbića smo izgubili na duži period, a ostali su spremni. Rioheji Mićibući je protiv Zvezde bio na klupi, a naš medininski tim čini sve da ga osposobi da nam pomogne protiv Voždovca - rekao je trener Radničkog.

Sa 29 bodova Voždovac je na sedmoj poziciji, dok Radnički ima dva boda manje i nalazi se na jednom mestu niže na tabeli. Ipak, to se možda promeni jer se čeka zvanična odluka za utakmicu 21. kola sa Proleterom u Novom Sadu koju je niški tim izgubio 2:0 na terenu, ali je za „zelenim stolom“ pobedio sa 3:0, zbog administrativnih propusta novosadskog tima.

Mi računamo na ta tri boda i verujemo da će se uskoro doneti odluka u našu korist, jer je jasno da su pravila prekršena od strane našeg rivala - rekao je Batak.

Utakmica je u nedelju, 20. februara od 18 sati na stadionu Voždovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bata-ljuba,nislija

    11:02 // 20. 2. 2022.

    Vremena se menjaju,zivot ide dalje,mora se nekada i mozda protiv neke nepravde.Radnicki odavno nije kvalitetan kao u doba kada je bio polufinalista UEF-a kupa.Nema Pante,Obradovica,Piksija,Binica,Mitosevica,Redze,Begana,...Sada su tu drugi igraci zeljni uspeha ,ali realno nemaju kvalitet slavnih predhodnika pa i ocekivanja treba da su nam skromnija.Ne mozemo sa Zvezdom i Partizanom da se nosimo.

  • VAR tehnolog

    21:15 // 19. 2. 2022.

    E, kakvi skrnave klupu kluba sa svetlom tradicijom, polufinaliste kupa Uefa i osvajaca Balkanskog kupa ! Na toj klupi sedese Nenkovic, Duvandzic, Visnjevac, Golac, Videnovic, Dime...Zamislite da je neko od njih rekao, da je dojecerasnji beogradski zonas blagi favorit !? Bruka ! Pa, mu ne valja vestacka trava a blatiste i pesak na Cairu je dobro !Kladionice, menadzeri, vagabunde...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: