Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 31. 7. 2020.

| Sport

Batak: Radnički od starta "kidiše" ka Evropi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion
Prvo kolo biće igrano na "Čairu"; foto: JV / Ljubica Jocić

Posle 15 dana priprema za novu sezonu fubaleri Radničkog imaće priliku da na terenu pokažu koliko su spremni. U subotu, 1. avgusta u prvom kolu Superlige dočekuju povratnika u elitu Metalac iz Gornjeg Milanovca, a trener niškog tima Radoslav Batak kaže da je ekipa spremna da od starta "kidiše ka cilju, a to je Evropa".

Nišlije su među poslednjima počele pripreme za novu sezonu, ali manjak vremena za pripreme neće biti izgovor za Radnički.

Pred nama je sezona puna neizvesnosti, ali i velikih očekivanja. Bez obzira na sve teškoće Radnički ima svoj cilj, to je Evropa i na nama je da od samog starta kidišemo ne bi li to i ostvarili - kaže Batak.

radoslav batak foto fk radnički Dovoljno vremena za pripreme; foto: FK Radnički

U prvom kolu Superlige u Niš stiže Metalac, povratnik u Superligu.

Oni nisu puno menjali sastav, uigrani su, imali su duže pripreme od nas, a dobro su se pokazali u nedavnoj kontrolnoj utakmici protiv Crvene zvezde. Metalac je ogranizovana ekipa koja voli da se nadigrava, a mi smo ih dobro izanalizirali. Poštujemo protivnika, ali igramo kući i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda, što je jedini rezultat koji bi nas zadovoljio. Igraće se u specifičnim uslovima, neće biti publike, ali taj osećaj smo već iskusili tokom prošle sezone, tako da to ne bi smeo da nam bude problem - kaže Batak.

U Radnički su dosad stigli štoper Žarko Marković, levo krilo Nenad Gavrić, dva desna beka Nikola Aksentijević i Aleksandar Kostić, napadač Ilija Spasića, ofanzivni vezni igrač Luka Petrović, kao i iskusni polušpic Filip Kasalica, fudbaler sredine terena Nenad Šljivić, zadnji vezni Todor Petrović i napadač Dušan Stojiljković.

Okolnosti su takve da smo mi kompletirali ekipu maltene na dan pred prvu utakmicu. Uspeli smo juče i prekjuče da dovedemo četvoricu proverenih igrača i tako smo napravili balans u timu, pa ćemo imati pravi spoj mladosti i iskustva. Nama su ti igrači bili i više nego potrebni. Raspored je zgusnut. Imaćemo mečeve na tri do četiri dana i moramo da imamo po dvojicu raspoloživih fudbalera na svakoj poziciji. Imamo to što imamo i to je to - kaže Batak.

Klub su napustili Filip Knežević, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Lazar Đorđević i Mario Maslać, dok je doskorašnji kapiten Saša Stojanović otišao u penziju.

Utakmica je na programu u subotu, 1. avgusta od 19:30, a igraće se bez publike odlukom Fudbalskog saveza Srbije, zbog epidemiološke situacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pop

    18:16 // 1. 8. 2020.

    hahahaha smesni ste svake godine ista prica prodaju se najbolji igraci uveze se polovno i onda kidisemo na jevropu....

  • Dzamutka

    20:05 // 31. 7. 2020.

    Ma kakva Evropa, kad udjemo u Ligu Evrope, najveci smo favoriti za osvajanje ! Drz te se Englezi, Nemci, Spanci i Italijani...

  • Niski

    17:24 // 31. 7. 2020.

    Ma kakva Evropa. Pa kad bi drugim klubovima igraci bili vezani.Realno Klub cabar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: