Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:42, 24. 9. 2021.

| Sport

Batak debituje protiv Kolubare: Tim ima kvalitet, neki igrači moraju da pruže više

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
batak i jovanović
Dva povratnika na "Čair"; foto: FK Radnički Niš

Sa novim trenerom i sa nekoliko dana odmora više, fudbaleri Radničkog gostuju u subotu, 25. septembra, ekipi Kolubare u Lazarevcu, u okviru 11. kola Superlige Srbije. Meć počinje od 19 sati.

Novi-stari trener Radoslav Batak predvodiće Nišlije u Lazarevcu gde će započeti svoj drugi mandat na klupi Radničkog, gde se vratio nakon 11 meseci u kojima je, kako i sam kaže, u niškom klubu bilo turbulentno.

Pred meč sa Kolubarom, niški klub zvanično je promovisao Bataka, kao i sportskog direktora Aleksandra Jovanovića.

Turbulentno i što se tiče rezultata i što se tiče promena trenera. Vratio sam se sa namerom da donesem mir, koji je neophodan ovom klubu i njegovim navijačima. To možemo da uradimo isključivo dobrim rezultatima. Pred nama je neugodno gostovanje, jer se Kolubara pokazala kao ekipa koja je veoma opasna kada igra na svom stadionu. Ja sam sa mojim saradnicima uspeo da odradim 3 treninga pred ovaj susret, ali sa određenim problemima, jer imamo igrače koji su imali stomačni virus i koji nisu bili u trenažnom procesu 4 dana, posle meča u Novom Pazaru - kaže Batak.

Povratnik na klupu Radničkog kaže da je gledao sve utakmice Nišlija ove sezone i smatra da pojedini igrači mogu i moraju da na terenu pruže mnogo više nego što su u dosadašnjem delu sezone.

Tokom radne nedelje odigrano je i vanredno kolo najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenje u zemlji u kome tim sa "Čaira" nije nastupio, nakon što je utakmica odložena zbog bolesti nekoliko prvotimaca.

Lazarevčani su svoj meč odigrali i izgubili na gostovanju od Vojvodine (2:1).

Ovo što su igrali do sada neće biti dovoljno za ono što želimo. Mogu da kažem da smo se u datim okolnostima dobro spremili za Kolubaru i idemo tamo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Ne bih pričao o startnoj postavi, imali smo te probleme sa virusom, tako da ću na teren poslati 11 najspremnijih igrača u datom trenutku. Ovaj tim ima kvalitet, ali čeka nas naporan rad. Prvi cilj je da izvučemo maksimum do reprezentativne pauze, a onda ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo i uigramo linije za nastavak sezone - rekao je novi-stari trener.

Od ovog 11. kola Radnički će imati i sportskog direktora Aleksandra Jovanovića, koji je karijeru okončao pre nekoliko dana upravo kao fudbaler Kolubare, a koji je pomogao u pripremi meča.

Niški tim u ovaj meč ulazi kao 12. na tabeli sa 9 bodova iz isto toliko odigranih utakmica, dok je Kolubara na 10. mestu sa 10 bodova, ali uz meč više.


Još jedno pojačanje na "Čairu" - štoper Milan Savić

Okosnicu ovogodišnjeg tima selektirao je Nenad Lazarević, za vreme kratkotrajnih mandata njegovih naslednika Stankovića i Kokovića dovedeno je još nekoliko igrača, a najnovije pojačanje predstavljeno je i nakon povratka Bataka na klupu.

U pitanju je Milan Savić, koji je ugovor sa Nišlijama potpisao poslednjeg dana prelaznog roka. savić Savić najnovije pojačanje; foto: FK Radnički Niš

Imam veliko iskustvo i želim da ga nadogradim ovde u Nišu. Došao sam da igram i da ekipi pomognem da se vrati u vrh srpskog fudbala. Pokušaću da se što pre nametnem treneru Bataku i izborim se za mesto u prvoj postavi. Radnički je veliki klub, znam gde sam došao i šta se od mene očekuje. Spreman sam za to - rekao je Savić.

Savić nastupa na poziciji štopera, ima 27 godina i šaroliku karijeru iza sebe. Ponikao je u Partizanu, a nastupao je i za mlađe kategorije belgijskog Genta, u kojem je i počeo seniorsku karijeru.

Kasnije je igrao OFK Beograd, Novi Pazar, kiparski Anortozis, Balzan sa Malte, letonski RFS, Zemun, Inter iz Zaprešića, a poslednji klub mu je bio Etnikos.

Savić bi trebalo bude u protokolu za utakmicu sa Kolubarom u subotu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: