Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 23. 9. 2021.

| Sport

Batak opet na klupi Radničkog, Aca Jovanović novi sportski direktor

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Radoslav Batak trener
Povratak u Niš; foto: Vanja Keser

Na mesto novog šefa stručnog štaba niškog Radničkog postavljen je, saopštavaju iz ovog fudbalskog kluba, Radoslav Batak, koji je na tom mestu bio i tokom 7 meseci prošle godine. Osim naslednika Radomira Kokovića koji je podneo ostavku nakon samo 20 dana, poznat je i novi direktor kluba sa "Čaira" - to će biti dugogodišnji igrač i kapiten tog kluba Aleksandar Jovanović.

Četvrtog trenera ove sezone dobili su fudbaleri Radničkog, a na "Čair" opet dolazi povratnik. Batak je na tom mestu bio i od februara 2020. godine do polovine oktobra te godine, a u iz Uprave Radničkog poručuju da su se u želji da naprave dobru sinergiju u klubu i obezbede povratak na pobedničke staze odlučili da na "Čair" vrate oprobane snage sa kojima je klub beležio dobre rezultate.

Batak, koji je trenersku karijeru počeo 2015. godine, kaže da mu je motiv za povratak u Niš bilo prošlogodišnje iskustvo u tom klubu i da je sadašnja situacija u kojoj preuzima klub teška, ali i dodatni motiv.

Do reprezentativne pauze nam slede 2 utakmice, obe u gostima. Kolubara je već u subotu i imamo malo prostora i vremena da spremimo tim, u kojem postoji i problem sa stomačnim virusom. Prvi cilj je da izvučemo maksimum do te pauze, a onda ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak sezone. Smatram da Radnički ima dobar sastav, koji treba da bude u vrhu tabele, ali ne želim da se razmećem obećanjima. Ići ćemo meč po meč - kaže Batak.

Dodaje da je sa nekim igračima već radio i odlično ih poznaje, što će mu značajno olakšati posao na početku.

Sa Batakom su u stručni štab došli pomoćnici Zoran Repac i Nikola Trajković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine.

Podsetimo, pripreme je Radnički krenuo sa Lalatovićem na mestu prvog trenera, da bi nakon njegovog odlaska u inostranstvo u klub vratio Stanković, koga je početkom septembra zamenio Koković i na tom mestu se zadržao svega 20 dana.


Povratak Ace Jovanovića na "Čair"

Novo-stare lice na "Čairu" je i novi sportski direktor kluba Aleksandar Jovanović, dugogodišnji igrač i kapiten kluba. Na tom mestu je nasledio Ivana Ivovića, a na direktorsku funkciju dolazi odmah "iz kopački". Radnički Partizan Aca Jovanović Povratak i Jovanovića; foto: Vanja Keser

Aleksandar Jovanović je dobro poznato ime svim "Meraklijama". Reč je o živoj legendi Radničkog i fudbaleru koji je odigrao preko 400 mečeva za klub. Jovanović je bio i dugogodišnji kapiten Radničkog i dan danas je poznat po nadimku Aca kapiten. Nakon završetka igračke karijere prihvatio je poziv Radničkog da se vrati na mesto gde je započeo svoju karijeru i odigrao svoje najbolje sezone, te postane sportski direktor kluba - saopštavaju iz kluba.

Jovanović kaže da je razgovarao sa ljudima iz rukovodstva pre nekoliko dana i kada su mu ponudili ovaj posao i odmah ga je prihvatio.

Meni je Radnički dao sve u životu, a sada je vreme da i ja njemu nešto dam. Uvek mi je bila želja da radim u Radničkom i za Radnički. Odigrao sam 10 sezona za ovaj klub, bio sam kapiten i srećan sa što sam odmah po završetku karijere dobio ovakvu priliku. Čeka me odgovoran posao i verujem da ću se dobro snaći. Biću spona između igrača i stručnog štaba sa upravom i potrudiću se da klub funkcioniše na najboljem mogućem nivou - kaže Jovanović.

Dodaje da mu je želja da se publika vrati na "Čair" i kaže da je ekipa dobra i da će se, uz maksimalno zalaganje svih u klubu, vratiti na mesto koje im pripada, a to je, po njemu, vrh srpskog fudbala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Koča

    08:07 // 25. 9. 2021.

    Bezveze.
    Daj da izglasamo nekako da Bojzi bude presednik,a Acko kum da bude šef .st.štaba.
    Neša guska podpresednik,a sekretar Zoki Čale Galija.
    Klub da prodamo na Icu golubara i on ništa da se ne pita samo da daje pare.Sp.direktor Desko i pravo u Evropu.

  • Neko ko je upućen

    14:25 // 24. 9. 2021.

    Čovek se samo dere!!! Kao da drogiran vodi utakmice!!! U prvom mandatu je spojio toliko dugo jer je njegov otkaz odlagala korona. Pred novu sezonu je uprava uporno tražila njemu zamenu ali niko nije hteo da prihvati dolazak u Niš. Ima negativan skor a mislim da i sad neće biti ništa bolji. U Novom Pazaru je vodio tim na 8 utakmica. Isto negativan skor!

  • Šomi

    11:22 // 24. 9. 2021.

    Jel to onaj isti Aca Jovanovic koga je uprava oterala zato sto je tuzio klub?A sada ga ta ista uprava vraca misleci da ce time da zamaze oci navijacima kojima je dogorelo do nokata...jeftin trik!uprava napolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: