Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 2. 12. 2020.

| Sport

Bazen u Nišu za građanstvo otvoren do večernjih sati, a sportistima uveče zabranjen

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Šilj Milošević bazen Čair Nais
Vaterpolisti Naisa mogu samo ujutru da treniraju i igraju utakmice; foto: JV / Vanja Keser

Naredba gradskog Štaba da se sportski objekti zatvore do 17:30 ostavila je igrače Vaterpolo kluba Nais, učesnika Superlige i četvrtfinaliste Kupa Srbije, bez večernjih termina za treninge i utakmice. Taj problem koji samo niške vaterpoliste ostavlja sa jedinim i to jutarnjim terminom, dok je bazen otvoren za građanstvo do 17:30, kao odborničku inicijativu na sednici Skupštine Niša izneo je odbornik Ruske stranke Milan Krstić. On je apelovao da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao komandant Štaba, ne ograničava rad sportskih kolektiva u gradu.

Poslednju tačku sednice gradskog parlamenta, koja se odnosi na odbornička pitanja i inicijative, Milan Krstić, predsednik Skupštine Vaterpolo kluba Nais i odbornik Ruske stranke, iskoristio da je da apeluje da se promeni naredba Štaba od 23. novembra.

Gradska uprava Grada Niša - Sekretarijat za omladinu i sport sve termine koje daje na raspolaganje sportskim udruženjima i sportskim klubovima, a koji su pod upravljačkim mehanizmom JU Sportski centar "Čair", moraju da se završe najkasnije do 17:30 časova kako bi se izvršila dezinfekcija korišćenog objekta, svlačionica i drugih prostorija koje se koriste u radno vreme i objekat zatvorio za sve sportske aktivnosti (trenažne i takmičarske procese) do 18:00 časova - piše u naredbi.

milan krstić Milan Krstić: "Borim se za sve sportske kolektive Niša"; foto: Predrag Blagojević

Ovakvom odlukom, skoro svim klubovima u Nišu, smatra Krstić, onemogućeno je korišćenje drugog termina u večernjem satima čime se sportski kolektivi dovode u neravnopravan položaj u odnosu na ostale sportske kolektive u Srbiji.

Niš je jedini u Srbiji doneo ovakvu odluku po pitanju organizacje rada u Sportskom centru i korišćenju termina. Imamo problem. U ovom trenutku nijedno sportsko takmičenje nije ukinuto. Svi učestvujemo. Ja sam iz vaterpolo sporta, Vaterpolo klub Nais je izborio četvrtfinale Kupa Srbije i igramo ovde sa Partizanom. Prvi put imamo šansu da uđemo u polufinale, ali nemamo mogućnost da treniramo. Ne znam šta se time postiglo - pita se Krstić.

Prema ranijem rasporedu, zatvoreni bazen "Čair" do 18 sati je radio za građanstvo, a od 18 sati je bio na raspolaganju sportskim kolektivima gde su i brojni plivački klubovi i Vaterpolo klub Nais.

Imamo apsurd, vaterpolisti mogu da kupe karte i uđu na bazen kao građanstvo, a ne možemo u svom terminu da organizujemo trenažni proces. Ovo je borba za sve sportske klubove u gradu. Igramo utakmice, igramo prvenstva, reprezentujemo grad na najbolji mogući način. To su niška deca, žive za sport, žive za to da skoče u bazen i dobiju Partizan za sedam dana. Molim da prenesete gradonačelnici da nam omogući da radimo jer ne vidim nijedan razlog da sportskim ekipama uskraćeno korišćenje sportskih objekata posle 17:30 - kaže Krstić.

Krstićevoj inicijativi se pridružio i odbornik SNS-a Dragan Đorđević, nekadašnji potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, sada potpredsednik Kluba malog fudbala Kalča.

Da se omogući sportskim kolektivima da treniraju. Klub malog fudbala Kalča je završio polusezonu u Prvoj ligi i bio je šesti. Igrao je u nedelju sa FON-om iz Beograda izgubio (7:4) je jer nije mogao cele nedelje da trenira. Svi se testiraju, ko ima koronu, ne igra, ne trenira - rekao je Đorđević.

dragana sotirovski, gradonačelnica Niša Gradonačelnica Niša nije bila u sali kada je pokrenuta odbornička inicijativa; foto: JV / Vanja Keser

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tada nije bila u sali Oficirskog doma gde je bila sednica gradskog parlamenta, a na ranije pitanje novinara zašto se u Nišu sportski objekti zatvaraju u 17:30, dok, na primer, u Beogradu "sve sportske sportske priredbe vrhunskog karaktera moraju da se završe do 23 sata", pozvala se na Uredbu Vlade, u kojoj se tokom vanredne situacije zabranjuju svi treninzi i utakmice.

Uredba Vlade je vrlo izričita i tačno se zna šta može, a šta ne. Mi, bez obzira, radimo u skladu sa tom uredbom. S obzirom da je na poslednjem Republičkom štabu bilo reči i o sportskim aktivnostima, dogovoreno je da se samo sportske aktivnosti koje se tiču evropskih i međunarodnih prvenstava isključivo održavaju bez prisustva publike. Sve ostale sportske aktivnosti se, kako je insistirao stručni deo štaba, odlažu. Prema tome, mi ne radimo ništa drugačije, samo je pitanje da li se u drugim gradovima primenjuje ili ne - rekla je Sotirovski.

Ostaje još da se vidi da li će, gde i kako vaterpolisti Naisa trenirati i igrati utakmice kao domaćini ako Vlada Srbije usvoji u četvrtak, 3. decembra mere koje je predložio Krizni štab, a to je da bazeni mogu da rade samo radnim danima do 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    08:25 // 3. 12. 2020.

    Sramota je više šta klubovi rade! Za zaposlene građane koju mogu da koriste bazen za rekreaciju , od 16:00 do 17:45, bazen je pregrađen na pola i druga polovina ustupljena klubovima i u tom terminu. U gradu od 300.000 stanovnika, zaposleni se rekreiraju u 4 trake a i tad klubovi ulaze u taj deo i ubacuju klubske plivače. Uzimaju pare od grada, članarine, ne plaćaju termine i nezadovoljni su?

  • Ouzo

    23:40 // 2. 12. 2020.

    Od gradjani i ima neka fajda, placaju ulaznice ! Od vas nema nikakva, dugujete sc Cair, ko Grcka !
    Dalje, zato nam vaterpolo i silazi na niske grane, sto si ti "covek iz vaterpola" ! Pisite Vucicu, opet mu se zahvalite !

  • Zoki Plivač

    21:48 // 2. 12. 2020.

    Mogli biste vodu da zagrejete. BEZOBRAZLUK!

    • Maja sinhronka

      14:42 // 3. 12. 2020.

      Pajo,Pajooo
      Zagrejte vodu,ne brukajte se.
      U 24c ne moze da se pliva.
      Rano nam je da se spremamo za plivanje za Casni Krst.Ima jos mesec ipo dana do tad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: