Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 29. 10. 2013.

| Sport

Bekvalac: "Put ka Evropi kroz Kup"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radost fudbalera radnickog
Drugi duel sa Partizanom na Čairu ove sezone; foto: Saša Đorđević

Šef stručnog štaba Radničkog kaže da njegovi igrači pred susret sa Partizanom imaju nadu da se preko Kupa mogu plasirati do evropskih takmičenja. Utakmica osmine finala Kupa između niškog tima i Partizana je u sredu, 30. oktobra od 17h na stadionu Čair.

Pre dva i po meseca Radnički i Partizan igrali su u drugom kolu Superlige na punom Čairu i tada je bilo nerešeno (0:0). Ostaće zapamćene "makazice" Vladimira Milenkovića i sjajna odbrana golmana Partizana Vladimira Stojkovića.

Radnički opet dočekuje Partizan, interesovanje publike je opet veliko, a pobednik može biti samo jedan tim. Partizan ima imperativ pobede, Radnički ima pune tribine i ekipu koja sa svima može da se "nosi".

- Pošto je očigledno da je put do Evrope mnogo teži u prvenstvu jer jako je teško razbiti vodeću trojku, naša želja za Evropom je mnogo objektivnija u Kupu i lakša. Dolazi nam Partizan koji ima imperativ pobede. Mi nemamo taj impretiv, imamo samo nadu koju nam ne može niko oduzeti. Nadu da se lakšim putem plasiramo u Evropu - rekao je Dragoljub Bekvalac na konferenciji Radničkog.

Na subotnjoj utakmici sa Zvezdom igrač sredine terena Milan Ćulum je zadobio udarac u glavu i morao je ranije da izađe sa terena.

- Ćulum je već trenirao, to je zdravo momče i trenirao je i sa kopčama. On će sigurno nastupati. Svi su zdravi, orni, voljni da igraju - prenosi situaciju sa terena Bekvalac.

Ako posle 90 minuta bude nerešeno, odmah se pristupa izvođenju penala. Fudbaleri Radničkog su juče na treningu vežbali jednaesterce, a Bekvalac je svestan da je Partizan jak na penalima.

- Znamo kvalitete golmana Partizana Vladimira Stojkovića i da izuzetno brani penale i potrudićemo se da utakmicu rešimo u regularnom toku - ispričao je šef stručnog štaba Radničkog.

Radnički je protiv Zvezde imao veliku podršku sa tribina što je mnogo značilo fudbalerima, a priliku da pozove navijače i protiv Partizana iskoristio je Vladan Pavlović koji je ove sezone pružio sjajne partije.

vladan-pavlovic-u-skoku-na-mecu-sa-partizanom.jpg Vladan Pavlović poziva navijače da im pomognu do pobede; foto: Saša Đorđević - Ponovo nam dolazi u goste šampion Srbije, ekipa koja igra najlepši fudbal sa dosta dobrih pojedinaca. Moraćemo da budemo skoncentrisani svih 90 minuta. Sa druge strane, nemamo šta da izgubimo. Igraćemo odgovorno, disciplinovano i na pobedu. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju i da nam pruže podršku do pobede - kaže Vladan Pavlović.

Prethodnih dana u medijima se pojavila informacija da će šampion Srbije igrati sa kombinovanim timom, ali to ne utiče na Radnički i pripremu za utakmicu.

- Prvih 18 igrača Partizana nikako ne može biti kombinovani tim. Mnogi od tih igrača koji su u kombinovanom timu bi bili nosioci igre u drugim klubovima u ligi. To što FIFA i UEFA dozvoljavaju samo 11 igrača, to je drugo. Priče o kombinovanom timu Partizana sigurno kod nas "ne piju vodu". Tim Partizana koji bude istrčao biće najjači i to nas neće niti opuštati, niti umanjiti naše želje za pobedom - kazao je Bekvalac.

Karte za ovu utakmicu su već u prodaji, na biletarnici hale Čair danas do 18h i sutra od 10h do 17h, kao i danas u bioskopu Kupina do 18h. Cena karte za južnu ili severnu tribinu je 300 dinara, a za zapadnu ili istočnu 600 dinara. Kako kažu u klubu, važiće i sezonske ulaznice, a neće biti besplatnog ulaza za decu, đake i starije od 65 godina iz bezbednosnih razloga.

Najava za utakmicu Radnički - Partizan

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • merak

    07:31 // 30. 10. 2013.

    Idemo da razvalimo beograđanci! Još tri pobede u kupu Srbije pa idemo u Kup UEFA! UZMI DRAGČE EURO TITULU !!! Napred Radnički Niš - ICEPI GI SVI!

  • Radnik

    23:26 // 29. 10. 2013.

    Zasto od 17?! Pa pola grada radi do 17! Imamo reflektore, imamo lepo vreme, zasto ne kasnije? Mnogo ljudi nece moci da dodje zbog termina, pa x300 din pa vidite kolko je to u parama ako nista drugo...

    • Teorija Zavere

      04:14 // 30. 10. 2013.

      TV Areni su prodata prava i ona ima najveci uticaj na odredjivanje termina odigravanja utakmica ... Bilo je samo pitanje ko ce (radnicki-partizan ili zvezda-kragujevac) igrati od 5 odnosno 7.

    • Nis

      08:16 // 30. 10. 2013.

      Zbog arene i termina jer prenose oba blizanca.U danasnje vreme bitan je samo profit obican covek je nevazan.

    • hedonist

      08:50 // 30. 10. 2013.

      bravo na utakmicama nisu pozeljni radni ljudi,vec se zakazuju za one koji ne zele da se zaposle i,huligane,koji misle da je navijac profesija.ovi partizanovi,stignu i medjusobno da se ubijaju!

    • ...

      09:31 // 30. 10. 2013.

      Zato što u 17:00 pada mrak...

  • Kacat

    20:27 // 29. 10. 2013.

    Nekima sve nesto ne valja, sve sami strucnjaci. Dzaba pokusavate Bekvalac je naj bolji trener u istoriji kluba!

    • Johny

      23:03 // 29. 10. 2013.

      Poseti sajt opismeni se

    • Aleksandar

      00:36 // 30. 10. 2013.

      Kad dostigne i udje u finale Lige Evrope mozes to reci, do tada Nenkovic je broj jedan! Polufinale Kupa UEFA!

    • radoznali

      22:21 // 30. 10. 2013.

      A jer najskuplji...,polako Kacar duga je sezona samo moli boga da nas najbolji trener ne dovede kao Kulu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: