Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 10. 5. 2019.

| Sport

Beli Jovanović preuzima Železničar i najavljuje veliku borbu do kraja

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
jovanovic
Svetislav Jovanović će voditi i Naisu i "Želju"; foto: JV / Vanja Keser

Dve nedelje posle odlaska Veselina Vujovića i četiri kola pre kraja Superlige rukometaše niškog Železničara sa klupe će predvoditi Svetislav Jovanović Beli, trofejni trener Naise i nekadašnji rukometaš i strateg "Želje".

Učesnik ovosezonske SEHA lige i trenutno trećeplasirana ekipa plej-ofa Superlige niški Železničar, posle dve utakmice koje je vodio pomoćni trener Nebojša Bokić, dobio je iskusnog stručnjaka Svetislava Jovanovića Belog, aktuelnog trenera Ženskog rukometnog kluba Naisa.

Ljudski je da pomognem "Želji", to je moj klub, poniukao sam tu, igrao sam tamo i bio trener tokom dve sezone - 2001/02 i 2002/03. Pokušaću da odradim posao maksimalno profesionalno. Ja imam jedan sistem, Vujović je imao drugi. To treba igrači da prihvate. Biće i njima i meni teško, ali moramo dati sve od sebe - kaže Jovanović.

Železničar poziva publiku; foto: JV / Vanja Keser Železničar sa novim trenerom protiv Dinama; foto: JV / Vanja Keser

Železničar je trenutno treći sa 6 bodova, dva manje od šabačke Metaloplastike i šest od novosadske Vojvodine.

Definitivno da je "Želja" ušao u problem sa trenerom odlaskom Vujovića. Posle dugog razmišljanja, odlučio sam da treba pomoći Železničaru jer je u teškoj situaciji pošto ne zavisi od njega, već i od Metaloplastike. Možda i sve pobede nam ništa ne znače, ako Metaloplastika dobije tri utakmice, nama ni sve četiri pobede ne znače. Ovo pričam za drugu poziciju jer je prva nemoguća - dodaje Jovanović.

Prvi trening Jovanović je odradio sinoć, a prva zvanična utakmica ga očekuje u subotu, 11. maja od 19 sati kada dočekuje pančevački Dinamo u hali "Čair".

Jovanović će pre toga imati zadatak u Naisi koja ima još dva kola do kraja Superlige. Nišlijke u petak od 19 sati gostuju u Jagodini, a ovaj meč nema takmičarski značaj jer je Naisa sigurno treća, a Jagodina šampion.

Naisa je rezultatski završila svoju priču. Treba da se odigra maskimalno ozbiljno do kraja. Mogu da vodim obe ekipe, čak ni utakmice nisu istog dana, a sa Naisom završava sledeće nedelje. Pomoćni trener da radi treninge - dodaje Jovanović.

Podsetimo, Železničar se ove sezone takmičio u regionalnoj SEHA ligi i završio na osmom mestu, a u Kupu Srbije nije odbranio trofej jer je zaustavljen u četvrtfinalu od Vojvodine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Od tog posla nema nista

    15:09 // 11. 5. 2019.

    Pa Beli je trener zenskog rukometa.Samo ko nije igrao rukomet zna da on kao zenski trener nemoze sa muskima.Nije samo dranje i vika.Proslo je to .Haos

  • danilo

    09:57 // 11. 5. 2019.

    Sveta je retko dobar i častan čovek, i jedini koji je doneo evropsku titulu Niškom klupskom sportu! Zato treba da ga maksimalno podržimo i na ovom izazovu!!! SREĆNO!!!

  • Ouzo

    19:52 // 10. 5. 2019.

    E,Beli,ne znas u kakvo se kolo hvatas!Vuja otisao,uzeo pare,napakovace tebi sve neuspehe!Nek ti je sa srecom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: