Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 22. 9. 2017.

| Sport

Besplatan ulaz na meč reprezentacije, futsaleri stigli u Niš

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Futsal reprezentacija Aksentijević Kocić
Očekuju punu halu i dobru utakmicu; foto: fss.rs

Nakon 19 godina, futsal reprezentacija Srbije ponovo će zaigrati u Nišu, a reč je o presudnoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo. Meč je na programu u utorak, 26. septembra od 18:30 u hali “Čair”, a kako bi pobedili Češku, koja se pokazala kao jako nezgodan rival, našoj selekciji biće potrebna pomoć sa tribina.

Reč je o revanš utakmici baraža, a u prvoj su Srbi slavili sa 4:3, tako da imaju izgledne šanse da se nađu među najboljim selekcijama starog kontinenta sledeće godine u Ljubljani. Među reprezentativcima Srbije su i golmani iz Prokuplja Miodrag Aksentijević i Nemanja Momčilović, kao i Nišlije Predrag Jovanović, Stefan Krstić i Mladen Kocić, koji je rekao da zna koliko se u ovom gradu voli mali fudbal.

Ovo je za nas jako važna utakmica. Zahvaljujem se Gradu na preuzimanju organizacije, nadam se da ćemo se odužiti jednom dobrom igrom, pobedom i plasmanom na još jedno Evropsko prvenstvo. Nadam se i da ćemo u budućnosti češće gostovati u Nišu, jer je ovde publika stvarno izvanredna. Ja znam koliko Niš voli mali fudbal i nadam se da ćemo im priuštiti još jedno zadovoljstvo - ispričao je Kocić.

Što se tiče smeštaja, prijema i organizacije, selektor Goran Ivančić imao je samo reči hvale i rekao da se nada najboljem, te da se nada da će se reprezentacija odužiti dobrom igrom.

Neće biti jednostavno, imali smo praktično gotovu utakmicu u Češkoj, nismo uspeli da je privedemo kraju kako treba, tako da je još uvek dosta neizvesno kako će izgledati sve to. Mislim da smo spremni, da smo uradili sve što je do nas i da možemo da se nadamo najboljem. Ono što mogu da obećam je borbu do poslednjeg minuta i da će igrači dati sve od sebe - rekao je Ivančić.

Zbog poraza od Španije, tokom grupne faze kvalifikacija, tim Srbije primoran je da se na ovaj način izbori za svoje mesto na kontinentalnoj smotri, gde su na poslednjem učešću 2016. godine ostvarili istorijski uspeh plasmanom na 4. poziciju.

Ulaz na utakmicu je besplatan, ali je potrebno da publika preuzme karte u ponedeljak i utorak na biletarnici hale “Čair”.

Inače, u ostalim duelima prve utakmice odigrale su nerešeno Francuska i Hrvatska, kao i Rumunija i Gruzija, dok je Mađarska pobedila Poljsku sa 2:1. Osim pobednika ovih okršaja, na UEFA futsal EURO, koji se igra od 30. januara do 10. februara 2018, takmičiće se Slovenija, kao domaćin, i pobednici grupa: Italija, Azerbejdžan, Kazahstan, Rusija, Portugal, Ukrajina i Španija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milemen

    19:55 // 22. 9. 2017.

    Lep sportski dogadjaj u Nisu. 'Ajmo Nislije da pozdravimo Kocica i momke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: