Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 26. 4. 2023.

| Sport

Besplatna Škola boksa u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
skola boksa
Besplatna škola bksa u Prokuplju; Foto: M. A.

Dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 15 godina mogu besplatno da se upišu u Školu boksa koju organizuje Boks klub Topličanin. Upis je svakog radnog dana od 18:30 u zgradi Sokolane u Prokuplju, trening traje oko sat vremena, a mališani će imati od koga da nauče ovu plemenitu veštinu jer je predsednik kluba i neko ko između ostalih radi sa decom Bratislav Ćure Ristić, nekadašnji vicešampion sveta i Evrope, sedmostruki prvak Jugoslavije, trostruki osvajač zlatne rukavice, prvak Balkana i učesnik na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine.

U klubu kažu da su zadovoljni odzivom i da za sada imaju oko 12 mališana, od toga su dve devojčice. skola boksa Prokupčani se za sada takmiče u Prvoj pionirskoj ligi; Foto: M. A.

Želimo da boks u Prokuplju ponovo zaživi, odlučili smo da ne naplaćujemo članarinu i omasovimo bavljenje boksom. Naši mladi sugrađani imaju od koga da nauče, treniraju ih nekada najbolji bokseri bivše Jugoslavije, pored Ristića tu su još i Zdenko Mutić i Aleksandar Ristić, svi imaju trenerske licence. Hoćemo da te klince odvojim od kafića, ulice, da ih usmerimo na zdravi sportski život - kaže Milan Ališanović, sekretar kluba.

Boks klub Topličanin se takmiči u Prvoj pionirskoj ligi Srbije i imaju trenutno četiri takmičara uzrasta od 10 do 12 godina. vuk bjeletić Državni prvak u pionirskoj konkurenciji Vuk Bjeletić; Foto: M. A.

U klubu se nadaju da će uspeti da vrate slavne dane 70-ih i 80-ih godina kada je boks u Prokuplju bio na svom vrhuncu.


Ove godine dva državna prvaka Srbije iz Prokuplja

Na državnom prvenstvu Srbije u boksu koje je održano početkom meseca u Valjevu, u pionirskoj konkurenciji prokupački bokseri Vuk Beletic i Salko Kurteši osvojili su zlatne medalje i postali državni prvaci. Salko Kurteši Salko Kurteši prvak države u pionirskoj konkurenciji; Foto: M. A.

Učešće na takmičenju uzelo je preko 250 boksera iz cele Srbije.

Za ove mlade dečake u prokupačkom klubu kažu da se radi o talentovanoj deci i da ako nastave da vredno rade i treniraju, biće budućnost ovog sporta ne samo u tom gradu, već i u Srbiji i šire.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: