Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 21. 6. 2023.

| Sport

Besplatna škola skejta u Nišu za decu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
skejtbording, besplatna skola, foto skejtbording i roler federacija srbije
Škola za decu od 5 do 15 godina; foto: Skejtbording i roler federacija Srbije

Osnove skejtbordinga, sporta koji je debitovao na poslednjim Olimpijskim igrama u Tokiju, deca od 5 do 15 godina moći će da savladaju u besplatnoj školi koja će biti održana u četvrtak, 22. juna i u petak, 23. juna u parku Čair.

skejtbording 1, besplatna skola, foto skejtbording i roler federacija srbije Škola za decu od 5 do 15 godina; foto: Skejtbording i roler federacija Srbije Školu organizuje Srpska skejtbord - roler federacija, a trening će voditi licencirani treneri, kažu iz Federacije.

Ideja je da olimpijsku granu sporta skejtbording promovišemo široj populaciji, a prvenstveno najmlađoj. Pozivamo sve zainteresovane da dovedu decu uzrasta od 5 do 15 godina, a ukoliko imate skejt isti ponesete zajedno sa zaštitnom opremom koja je obavezna - kažu organizatori.

Organizatori su, dodaju, obezbedili određeni broj skejtova i zaštitnih kaciga za sve one koji je nemaju, a hteli bi da se oprobaju u ovoj vrsti sporta.

Ovo je samo prva od više akcija koje će da se održe na više lokacija u Nišu u toku letnjih meseci. Napominjemo da se skejtbording pored dorbobiti za rekreaciju i profilaksu kod dece i starijih, može koristiti i kao alternativni prevoz u gradu - kažu.

Treninzi će biti u četvrtak i petak od 19 do 20 sati u parku Čair na poligonu kod popularnog "mostića" gde će biti belo-crvena vertikalna zastava Srpske skejtbord i roler federacije i spreman poligon za trening.

Ukoliko vremenski uslovi na budu povoljni za održavanje ove aktivnosti, novi termin biće saopšten naknadno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Agresivee

    09:02 // 23. 6. 2023.

    Pozdrav za momka sa slike, bili smo kao deca na niškom keju, i centru grada uvek su bili sa rolerima, skejtom itd. Doduse nisam bio u tom fazonu ali sam voleo da budem prisutan kada su imali svoje egzibicije, uglavnom podrskaa svaka čast, širi ljubav prema sportu, one love i kej dve hiljade i neke...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: