Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 4. 6. 2014.

| Sport

Biciklistički spust na Bojaninim vodama

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
biciklisti-3.jpg
Staza je duga preko 2.000 metara, a na svakom metru čeka vas adrenalinski izazov

Entuzijasti ekstremnog biciklizma i članovi Ski-kluba "Niš“ napravili su na Bojaninim vodama prvu nišku stazu za biciklistički spust "downhill“ dugu preko 2 kilometra, a čija je promocija najavljena za 7. jun u 12h. 

2 Niški biciklisti su dugo čekali ovakvu priliku:

- Dobrovoljnim radom napravili smo najbolju stazu u Srbiji i jednu od najboljih na Balkanu jer smatramo da je Niš grad koji mora da ima međunarodne ambicije. Koristićemo je za obuku novih članova i trening, ali se pripremamo da na njoj u avgustu održimo jedno kolo državnog prvenstva i da u septembru budemo organizatori Evrobalkan kupa u biciklističkom spustu - kaže jedan od najaktivnijih niških „daunhil bajkera“ - arhitekta Aleksandar Vukojević.

3 Glavna odlika niške staze je velika visinska razlika između starta i cilja, što je čini izuzetno strmom i atraktivnom.

Od najvišeg stuba ski-lifta „Sokolov kamen“, gde staza počinje (1.150m) do cilja na platou kod Ski-kuće „Niš“ (800m) mogla bi se smestiti četiri i po hotela kao niški „Ambasador“

Druga odlika niške staze je raznovrsnost. Voziće se najpre šumskim putem, zatim kroz strmu stenovitu deonicu i kroz bukovu šumu, dok se ne stigne na skijašku „Pantinu stazu“ gde vozače očekuju skakaonice, oštre krivine usečene u brdo i improvizovane putanje kroz šumu. 4

- Staza je dugačka preko 2.000 metara, a na svakom metru čeka vas izazov koji podiže adrenalin. Do sad su se najvažnije trke u Srbiji održavale na Fruškoj gori, a mi ćemo to sigurno promeniti - kaže Mišo Vrućinić, inženjer elektronike koji je pre desetak dana osvojio 7. mesto na „urbanom daunhilu“ održanom u Novom Sadu.

Ljubitelji ekstremnog biciklizma odlučili su da se priključe Biciklističkom klubu „Konstantin“ koji će ubuduće negovati biciklistički kros i spust.

Prilikom izgradnje staze, niški biciklistički i skijaški dobrovoljci imali su dragocenu pomoć Srbija šuma, „Metal investa“, servisa „Micko“, „Vemana“ i „Matinga“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    22:51 // 2. 8. 2020.

    Jak administrator

  • Mali Radojica

    12:59 // 4. 6. 2014.

    Novinar je preskocio da napomene da je su na pocetku i kraju staze postavljeni teleportacioni portali koji vas sa kraja piste momentalno vracaju na start.

  • Nikola Milosavljevic

    12:22 // 4. 6. 2014.

    Svaka čast za inicijativu. Imao sam priliku da ispratim spust na Fruškoj Gori. Bilo je fantastično. Na Bojaninim Vodama sigurno može biti samo bolje.
    Konačno Bojanine Vode Nišlijama. Bravo ljudi!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: