Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:56, 29. 1. 2016.

| Sport

Bitna pobeda Konstantina u Smederevu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-kk-konstantin-djordjevic.jpg
U pobedi u Smederevu Đorđević je učestvovao sa 13 poena i 7 skokova; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina savladali su u 18. kolu Košarkaške lige Srbije Smederevo u gostima rezultatom 86:80. U dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici niški košarkaši 14. pobedom u prvenstvu napravili su veliki korak ka Superligi.

Slobodno se može reći da Nišlije nisu igrale protiv ekipe nego protiv pojedinca. Jovan Antić iz Smedereva dugo je igrao sam protiv Konstantina, ubacio 36 poena, i sprečio sastav iz Niša da ranije prelomi meč u svoju korist.

Ovim trijumfom Konstantin je došao na korak od plasmana u Superligu jer sada ima 4 pobede više od četvrtoplasiranog Smedereva, i eventualnom pobedom nad zemunskom Mladosti u narednom kolu Nišlije će biti gotovo siguran učesnik superligaškog karavana.


Konstantin je dosta konfuzno otvorio meč. U napadu je bilo dosta srljanja, bez protoka lopte, što je uslovilo da Nišlije uvodna 4 minuta budu bez poena.

Sa druge strane, i domaćin nije briljirao u uvodnim minutima, ali je koristio greške protivnika i preko Jovana Antića poveo 9:0. Prve poene za Nišlije postigao je Lazar Mladenović.

Kako je prva deonica odmicala niški tim je pronašao željeni ritam, igra je dobila na ubrzanju, razigrali su se Đorđević i Veličković, ali je i gost bio raspoložen za igru.

Antiću se pridružio Saša Đorđević, vezao 5 poena, pa je nakon uvodne deonice domaći sastav vodio 21:16.

I u drugom kvartalu niški tim je startovao bledo. Napadi su se završavali na individualizam, u odbrani se loše rotiralo, pa je raspoloženi Antić odveo Smederevo na +10 u 12. minutu - 26:16.

Sredinom drugog perioda izabranici Marka Cvetkovića podigli su nivo agresivnosti u odbrani, posebno su dobro preuzimali u reketu i serijom 10:2 prišli na dva poena zaostatka (28:26).

Ali, Smederevo je imalo više raspoloženih igrača, i kad god bi Nišlije došle na korak od poravnanja ili vođstva, individualnom inspiracijom nekog Smederevca domaćin bi opet “pobegao” niškom timu.

Ofanzivni skok Konstantina funkionisao je dobro i omogućio dosta sekundarnih napada. Odlične minute u tim trenucima imao je Strahinja Stojačić, koji je ubrzavao igru svog tima i sa 8 poena bio najefikasniji u tim trenucima u redovima gostiju.

Stojačić Odlična rola Stojačića u prvom i početkom drugog poluvremena; foto: Vanja Keser

Pomenutom Stojačiću se priključio Vladimir Đorđević, koji je “alley-oop” zakucavanjem i poenima posle munjevite kontre vratio Konstantin u egal. Poveli su gosti nakon trojke Gudžića, ali je polaganjem Đorovića na poluvremenu Smederevo imao minimalnu prednost - 39:38.


Petnaestominutni odmor nije poremetio Stojačića koji je trojkom otvorio drugo poluvreme. Dosta bolje je otvorio niški tim drugo u odnosu na prvo poluvreme, ali je Smederevo slobodnim bacanjima održavalo rezultatsku jednakost.

Gde je Antić stao u prvih 20 minuta, nastavio je Saša Đorđević. Bek Smederevaca postigao je tri trojke u trećem periodu, dok su na drugoj strani prednjačili Tasić, Gudžić i Đorđević.

Igralo se poletno i brzo u ovom delu utakmice, ali sa sporadičnim učinkom, uz prisutnu rezultatsku klackalicu. Konstantin je bio taj koji je bio češće u prednosti, ali je Smederevo bilo raspoloženo u štu van linije 6.75.

Proradio je sredinom trećeg kvartala i Danilo Tasić koji je u prvom poluvremenu imao bled učinak od tri poena, da bi do kraja narednog perioda postigao još 10.

Konstantin bi prelomio meč u ovom kvartalu, ali je Smederevo živelo od trojki. Antić je pred kraj 3. četvrtine postigao svoju petu, a zatim i šestu trojku za konačnih 64:61 nakon 30 minuta igre.

Serijom promašaja i jednih i drugih otvorena je poslednja deonica, a 4 vezana poena koga drugog no Jovana Antića omogućila su preokret Smedereva (65:64). Odgovorili su na drugoj strani Veličković i Vitković serijom 7:0 za vođstvo na 6 minuta do kraja - 71:65.

Sve poene za domaćina postigli su Antići, Milan i Jovan, a Konstantin je u finišu bio bolji takmac. Igrali su izabranici Marka Cvetkovića prepoznatljivo dobru odbranu, mada su u pojedinim napadima imali ishitrena rešenja.

Jovan Antić je igrao meč života, a Nišlije nisu imale rešenja za njega. Polovičnim učinkom sa penala Vitkovića, niški tim je u poslednja dva minuta imale +2 (78:76).

U finišu meča niški tim odličnom defanzivom nije ispustio prednost. Zatvoren je Antić u presudnim trenucima meča, Veličković i Tasić su rešavali u napadu, pa je uknjižena 14. pobeda ove sezone.

SMEDEREVO - KONSTANTIN 80:86 (21:16, 18:22, 22:26, 19:22)

Dvorana Smederevo, Smederevo

SMEDEREVO: Rogan, Đorović 2, M. Antić 2, J. Antić 36, Dedijer, Rnić 6, S. Đorđević 20 (6as), Beslac 3, Vasilić 9 (9sk), Kostić 2, Torbica, Nišavić.

KONSTANTIN: Veličković 11, Babović, Đorđević 13 (7sk), Mladenović 4, Vitković 8, Stojačić 13 (7sk), Ostojić 4 (6sk), Tasić 17 (7sk), Savić 3, Stojanović, Stanković, Gudžić 13 (10sk).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uros

    15:04 // 1. 2. 2016.

    Jedna izjave koja svakako ne ukazuje na zakljucak o " losem" radu uprave" To nisu neljudski uslovi ali nisu ni najbolji niti najgori u Srb,vec odraz stvarnog I moguceg stanja.Cenite za promenu rad svih u I oko kluba a ne da se koristi svaka prilika da se ocrni neciji trud i rad Pa makar to bila uprava Imamo rezultate I dobre partije a novci su malte ne isti kao ranije !!

  • Uros

    03:41 // 31. 1. 2016.

    "Ako Uprava nije stigli da gleda"
    Sram da te bude za ovakav komentar Dodji na utakmicu kada igramo u Nisu, kupi kartu I bodri svoj team a ne da pljujes upravu Bez ikakvog razloga I povoda

    • ГоранЧе

      18:44 // 31. 1. 2016.

      Изјава Цветковића пред утакмицу "Još jednom naglašavam da ekipa u uslovima koje radi pruža fantastične partije" је довољан разлог за сваког ко воли нишку кошарку да се запита шта управа ради. А што се бодрења тиче то је најмањи проблем...то је једини начин да обични навијач помогне клубу

  • ГоранЧе

    09:39 // 30. 1. 2016.

    Браво екипо, браво тренеру! Била је то утакмица за уживање са пуно лепих потеза на обе стране. Пред Арениним камерама показали сте сву лепоту кошарке. Ако управа није стигла да гледа, има неколико реприза у наредним данима. Крајње је време да подржите ову екипу и обезбедите нормалне услове за рад!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: