Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 13. 10. 2022.

| Sport

Bivši FIFA sudija iz Surdulice optužuje predsednika Sudijske organizacije da je tražio od njega da namesti utakmicu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
fudbal lopta sudija - kosta
Spasić tvrdi da je Delević od njega tražio da namesti utakmicu odigranoj 2008. godine; foto: A. Kostić

Nekadašnji fudbalski sudija i funkcioner FSRIS-a Ninoslav Spasić optužio je predsednika Strukovne sudijske organizacije Dejena Delevića da je od njega tražio da namesti utakmicu. Naime, reč je o meču kvalifikacija za Ligu šampiona odigranoj 2008. godine kada je, kako tvrdi Spasić, Delević od njega u telefonskom razgovoru tražio da sudi po njegovim upustvima jer se radi o visokoj kvoti na kladionicama.

Spasić u razgovoru za Južne vesti ističe da više ne želi da ćuti o stvarima koje su se dešavale prethodnih godina u srpskom fudbalu, a iako je i sam često bio na meti kritika o nameštanju utakmica, sada on za dešavanja pred utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama iz Tbilisija i islandskog Runavika optužuje čoveka koji trenutno rukovodi sudijskom organizacijom.

Dan uoči poletanja, na fiksni telefon u hotelu ”Slavija“ pozvao me Dejan Delević, u tom trenutku mog kolega. Tražio je uslugu, da sudim kako odgovara njemu i ekipi saradnika i da namestim utakmicu. U pitanju, kako mi je rekao u telefonskom razgovoru, bila je velika uplata u kladionici. Iako sam odbio na prvu, bez reči da se upuštam u diskusiju, uporni Delević molio me još nekoliko puta da poslušam predlog. Nisam hteo ni da čujem, ostao sam dosledan, Dinamo je pobedio sa 3:0 - rekao je Spasić.

Dodaje i da je odmah ceo slučaj prijavio nadležnim organima UEFA, kao i da je za suđenje te utakmice dobio visoku ocenu.

Spasić poziva Delevića i na poligraf, kao i na TV duel, a podseća da je aktuelni predsednik Strukovne sudijske organizacije već optuživan za nameštanje utakmica.

Čovek sam bez dlake na jeziku, ne bojim se ni Dejana Delevića, ni Dejana Filipovića. Spreman sam i javno pozivam Delevića na poligraf. Neka bira dan, mesto, a spreman sam i za TV duel, neka prihvati bačenu rukavicu. Ako sme, naravno. Ništa nije slučajno, ni nepristojna ponuda mojoj malenkosti. Koliko me sećanje služi, a takve stvari se ne zaboravljaju, Delević je optuživan, konkretno i javno, već ranije da je namestio UEFA utakmicu. Predsednik sudijske organizacije nalazi se na crnoj listi UEFA, eto vidite ko rukovodi sudisjkom organizacijom - rekao je Spasić.

Ipak, nada se da će uskoro reagovati nadležno Tužilštvo, a da su njegove optužbe tačne, kako kaže, govori i to što Delević ne demantuje njegove optužbe.

Pitanja Deleviću u vezi sa opštužbama Spasića poslali su i novinari Južnih vesti, međutim, baš kao i Sport klubu, on nije odgovorio.

Spasić je tokom februara ove godine izbačen iz fudbala na godinu dana i to zbog prijave predsednika Sudijske komisije FSS-a Dejana Filipovića, da je komentarisao plate čelnih ljudi FSS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: