Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 26. 7. 2019.

| Sport

Bivši kapiten Radničkog novi je igrač Kolubare iz Lazarevca

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Jovanović kapiten Radnički
U početku nije hteo iz Niša; foto: JV

Kako mu Radnički, čiji je dres nosio čitavu deceniju, nije ponudio produženje ugovora Aleksandar Jovanović rešio je da se naredne sezone okuša u prvoligaškom društvu, pošto je potpisao jednogodišnji ugovor sa Kolubarom iz Lazarevca.

Sudbina slična onoj koja je zadesila legendu Rome Danijelea De Rosija naterala je Jovanovića da promeni sredinu, iako mu se nije išlo iz rodnog Niša u kome je proveo gotovo celu karijeru. Razlog je što Niš nema predstavnika u jedinstvenim rangovima takmičenja sem Radničkog, a prilika se ukazala u Lazarevcu.

Kolubara nije prošle sezone izborila plasman u Prvu ligu, ali kako je Bežanija odustala od nastupa u njoj, ustupila je mesto dugogodišnjem saradniku. Nekadašnji saigrači Milan Ćulum i Jovan Jovanović zvali su popularnog Acu kapitena da im se pridruži u redovima novog-starog prvoligaša.

Ipak je u Nišu Srpska liga, ovde je Prva, pa sam hteo da još jednu godinu odigram malo ozbiljniju ligu. Za sada je sve dobro. Naravno, postoji razlika između Superlige i Prve lige, međutim i Kolubara ima ambicije da uđe u Superligu, pa je to jedan od razloga što sam došao ovde - kaže Jovanović.

Trenutno su na pripremama na Zlatiboru, gde su odigrali dve prijateljske utakmice. Dobar znak je trijumf nad kragujevačkim Radničkim, u koji je pak otišao Jovanovićev prošlogodišnji saigrač Slađan Nikodijević.

Jovanović je "evropski" meč tima čiji je kapiten bio pre samo 2 meseca gledao sa istočne tribine, ali iz dela bližeg severu. Stoga i ne čudi što nije tokom utakmice Radničkog i Flore video transparent koji su južno od njega razvili navijači, a sa porukom “jedan je Aca kapiten”.

Tek kada sam došao kući sam video to i oduševio se. Hvala “meraklijama” na podršci svih ovih godina. Nikada nismo imali svađa, razmirica, hoću da im se javno zahvalim na svemu - poručuje Jovanović.

Podsetimo, poput Danijelea de Rosija, Frančeska Totija i Stivena Džerarda, Jovanović je čitavu karijeru proveo u rodnom gradu, a poslednjih 8 sezona je u Radničkom. Jedini angažman van rodnog Niša imao u OFK Beogradu, i to je potrajalo jednu polusezonu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    19:44 // 26. 7. 2019.

    Aleksandre,samo napred,zelim ti uspesan nastavak karijere!I,ne brini,procice vreme i ovim kabadahijama na celu Radnickog.

  • Roki

    19:12 // 26. 7. 2019.

    Ovakvog igraca tesko cemo da imamo u skorije vreme.Jedino se on kao kapiten ljutio,drao i vikao na igrace da igraju,da trce....I nikada nije izdao klub voljeni.

  • Jonca

    14:53 // 26. 7. 2019.

    Maro duso,odkad postoje ovi komentari ja ne znam da li si i jedan normalan dala.Podsecas me na velikog vodju koji tumara u svojim iluzijama i vizijama trazeci svetlo na kraju tunela.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: