Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 5. 12. 2022.

| Sport

Bivši olimpijac tvrdi da je politički premešten sa radnog mesta u SRC "Vlasina", direktor negira

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Predrag Filipović
Filipović smatra da će zbog politike promeniti radno mesto; foto: printscreen, Facebook

Četvorostruki učesnik Olimpijskih igara, višestruki državni prvak, dobitnik najvišeg priznanja Vlasotinca Predrag Filipović smatra da ga je, iz političkih razloga, Saša Đokić, direktor Sportsko-rekreativnog centra "Vlasina", premestio na drugo radno mesto gde više neće biti upravnik. Đokić tvrdi da ništa nije politički već da mu trebaju ljudi koji su uvek uz njega i sa autoritetom, a da će se Filipović kao bivši sporista i sada trener bolje snaći u novom sektoru koji se tiče samo sporta, a imaće i vremena da trenira decu u svom klubu.

Predrag Filipović, koji se godinama takmiio i ređao uspehe u brzom hodanju, od 22. avgusta 2009. godine radi u Sportskom centru "Vlasina", a pozicija mu je uvek bila u tehničkom sektoru, kako priča za Južne vesti. On je i trener u Atletskom klubu u Vlasotincu, a od decembra je i poverenik Zavetnika za Vlasotince. Zato misli da je odluka direktora da bude prebačen u drugi sektor kao saradnik u sportu, koju mu je saopštio usmeno, politički potkovana.

Nikada se nisam našao u ovoj situaciji. Uvek sam bio kooperativan sa svima, a od kada radim prošle je 7-8 direktora. Sa novim nemam dobru sardanju. Prva asocijacija na probleme je politička jer sam poverenik stranke Zavetnici za Vlasotince, a on dolazi iz SNS-a. Kadrovsko rešenje je samo moje radno mesto. Nisam ni primio ankes ugovora. Rekao mi je da je posao trpeo jer treniram decu, nije moglo da se nađe dežurstvo, pa je on zvao neke ljude - priča Filipović.

SRC Vlasina Bura u SRC "Vlasina"; foto: Opštine Vlasotince Neretko je, kako kaže, radio i posle radnog vremena i vikendom, kada je za to bilo potrebe. To za Južne vesti potvrđuje i Saša Đokić, direktor Sportsko-rekreativnog centra "Vlasina".

Kao bivši olimpijac bio je zaposlen u Sportskom centru i dosad nije postojao sportski sektor. Sistematizaijom, od prošle godine, postoji i sportski sektor i gledam da sve sportske radnike tu fokusiram. Želja mi je da napravim još bolju priču i da besplatna Školica sporta, gde je bio i Predrag Filipović, bude još bolja. Ne može upravnik jednog sektora da bude mnogo odsutan sa posla što je Filipović bio jer je, uz moju dozvolu izlazio tokom radnog vremena da trenira decu - kaže Đokić.

Direktor Sportskog centra kaže da nije želeo da važnu figuru, trećeg čoveka ustanove, gubi toliko tokom dana, a želeo je da Filipoviću, kao bivšem sportisti i olimpijcu, nađe mesto koje bi mu dozvoljavalo da trenira decu pošto to odlično radi.

Sa druge strane, Predrag Filipović tvrdi da, kada je trenirao mlade atletičare, nije napuštao radno mesto jer je to sve bilo u sklopu Sportskog centra.

Treninzi dece su sat vremena i u sklopu Sportskog centra, dakle ne odlazim sa radnog mesta. Nisam u Leskovcu, Nišu, u Vlasotincu sam, u Sportsko-rekreativnom centru sam. Nije me kaznio, nisam dobio upozorenje, ovo traje dva meseca i sada mi je rekao da pravi kadrovsku promenu i mene sa mesta upravnika sportskog objekta prebacuje na mesto saradnik za sport. Upravnik je rukovodilac sektora, a saradnik je neko ko ima šefa - kaže proslavljeni sportista.

U disciplinama 20 km i 50 km brzo hodanje Filipović je učestvovao na Olimpijskim igrama u Atini (2004.), Pekingu (2008.), Londonu (2012.) i Rio de Žaneriju (2016.). Po struci Filipović je građevinski inženjer, a na njegovo mesto bi trebalo da dođe Ivan Golubović, aktivista SNS-a i bivši rukometaš koji poslednjih godina učestvuje na Radničkim sportskim igrama u dresu lokalne samouprave ili SRC Vlasina.

Učim decu na treninzima da pošten rad donosi rezultat, ali sam zaboravio da im kažem da je to samo u sportu. Ovakva politička situacija nema veze, možete biti pošteni, ažurni, ali nema veze ako se politički ne slažete. Dobio sam puno poruka podrške. Aneks ili bilo kakav papir nisam dobio i radiću na poziciji kao i dosad - rekao je Filipović.

Aneks ugovora nije stigao jer će Saša Đokić, kako navodi, da se konsultuje sa advokatom oko daljih koraka jer ne želi da radi nešto na svoju ruku. Kako kaže Đokić, Filipoviću na novoj poziciji ne bi bila smanjena plata, ali bi imao više vremena za treniranje dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: