Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 31. 7. 2019.

| Sport

Bivši rukometaš novi predsednik "Želje"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
ljuba pavlovic
U klubu najavljuju uskoro informacije o stručnom štabu, igračima i početku priprema; foto: Lj. P.

Docent doktor niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i član stručnog štaba muške rukometne reprezentacije, a nekada proslavljeni rukometaš koji je ponikao u Železničaru - Ljubomir Pavlović, novi je predsednik ovog niškog kluba. Generalni sekretar je postao sportski novinar Dušan Jocić, a obojica najavljuju pre svega finansijsku stabilizaciju kluba.

Pavlović je na mestu prvog čoveka kluba zamenio odbornika niške Skupštine Dragoljuba Kulića, čije je imenovanje bilo obavijeno velom tajni, nakon ostavke Igora Vučića, podnete zbog sukoba interesa.

U takmičarskom delu, zbog nestabilnih finansija, Pavlović u sledećoj sezoni ne očekuje velike rezultate, ali obećava da će pokušati da izvuku maksimum. Nekadašnji rukometaš Železničara najavljuje i uključivanje stručnjaka sa Fakulteta sporta i fizičke kulture u rad kluba, a poziva i veterane da pomognu.

Naravno, imam svoju strategiju za razvoj kluba i izlazak iz postojeće teške situacije. Ono što sada mogu da kažem u najkraćem je da će moj prioritet biti škola rukometa i ekonomska stabilnost. Kuća mora da se gradi od temelja, a gotovo svi koje vidim ovde na Skupštini ponikli su u ovom klubu i znaju da jezgro naše selekcije mora da bude omladinska škola - rekao je Pavlović.

Zbog teške finansijske situacije u klubu, o kojoj je prvi progovorio nekadašnji trener Veselin Vujović, prvi zadatak je stabilizacija.

Najvažnije je da je Grad uz nas, baš kao što je bio i u prethodne tri godine, ali sigurno je da ćemo se prema novcu ponašati maksimalno odgovorno, kao dobri domaćini, da nećemo izlaziti iz svojih budžetskih okvira i da ćemo se ponašati transparentno, što znači da će se znati gde ide svaki utrošeni dinar - rekao je Pavlović.

Novi čelnik "Želje" dodaje i da je za prvog saradnika odabrao Jocića jer je dobro upoznat sa situacijom u klubu, odličan poznavalac rukometa, pritom je ozbiljan, odgovoran i stručan. On je dugogodišnji sportski novinar, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša i urednih sportske rubrike Narodnih novina.

I sam Jocić svestan je ozbiljnosti situacije u redovima Železničara, ali kađe da veruje da "ova priča može da uspe".

Bio je ovo, naprosto, poziv koji se ne odbija. Uprkos priličnom cajtnotu i strahovito delikatnom trenutku, i u finansijskom i u sportskom smislu, poverenje koje mi je ukazano, energija koju osećam, potreba da se pomogne klubu uz koji sam, od kako znam za sebe, proveo najlepše sportske trenutke, prevagnuli su - ispričao je Jocić.

Za nove članove Upravog odbora izabrani su još ekspert koji je radio na Unapred pripremljenom planu reorganizacije kluba Đorđe Mickoski, direktor u kompaniji Nelt Ivan Bekčić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Nenad Stojiljković i prodekan za finansije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Tomislav Okičić.

Podsetimo, još nije odlučeno ko će sa klupe predvoditi niške rukometaše u narednoj sezoni, u kojoj će nastupati u Superligi, Kupu i Čelendž kupu. Nije iskristalisan ni igrački kadar, a ne zna se ni o datumu početka priprema, ali u klubu najavljuju da će o svemu odlučiti uskoro.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    08:00 // 1. 8. 2019.

    On neće da krade 100% a i pored njega se ne može krasti.
    Sad da vidimo koliko je stručan ja iskreno verujem u ovu upravu.

    • Djunta

      19:31 // 1. 8. 2019.

      Navedi nam ko je u upravi?
      Tesko da si ti nislija!

  • Zika

    03:57 // 1. 8. 2019.

    AMAN!!! Jeste ludi, VRACAJTE JOSIFA!!!!

  • slavko

    00:01 // 1. 8. 2019.

    Koliko ce i ovo da potraje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: