Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 9. 3. 2012.

| Sport

Bojan Dojkić: "Prave bitke nas tek čekaju"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
bojan dojkic, ypsilon

Prvotimac niškog Radničkog Bojan Dojkić očekuje tešku borbu za Superligu u prolećnom delu prvenstva, smatra da su pripreme dobro urađene, a igrači spremni za Čukarički.

Još jedan dan je ostao do početka prolećnog dela takmičenja u Prvoj ligi. Radnički predvodi kolonu sa 3 boda više od prvog pratioca, a u subotu, 10. marta od 14h ugostiće poslednjeplasirani Čukarički. Jedan od glavnih aktera jesenjeg dela šampionata u niškom timu bio je "stub odbrane" Bojan Dojkić koji je odigrao najviše minuta ove sezone u dresu Radničkog. Bio je nezamenljiv u šampionatu, a odigrao je i dve Kup utakmice.

- Ostvarili smo cilj u jesenjem delu sezone, čim smo prvi na tabeli. Na nekim utakmicama smo mogli i bolje, ali zadovoljan sam prvim delom. Vratili smo poverenje u igrače i da se opet u Nišu priča o Radničkom - priča Bojan Dojkić.

dojkic Bojan Dojkić (6)

Prvo kolo u nastavku sezone biće odigrano u Nišu protiv Čukaričkog sa kojim je Radnički na početku sezone odigrao 2:2. Prvi gol za Real sa Nišave u Prvoj ligi ove sezone, ali i na meču sa Čukaričkim postigao je upravo Bojan Dojkić. To mu je za sada jedini gol. Dobro poznaje sutrašnjeg protivnika koji ne želi da se bori samo za opstanak.

- Čukarički je doveo par pojačanja, iskusnih igrača. To nam je prva zvanična utakmica posle dugih i teških priprema. Biće teška utakmica i jedna nam je od bitnijih. Ako se uđe u prolećni deo pobedom, podiže se samopouzdanje. Igramo kod kuće i lideri smo, pa razmišljamo samo o pobedi - kaže Dojkić.

Niški tim ima dobru poziciju pred nastavak Prve lige, ali obavljeno je tek pola posla.

- Prolećni deo će biti mnogo teži nego jesenji. Svi od nas očekuju prvo mesto i Superligu. To nam stvara i pritisak, ali fudbal se i igra pod pritiskom. Bez toga, nije zanimljivo. Proleće će biti daleko neizvesnije i zanimljivije - smatra Bojan Dojkić.

Radnički je prvi sa 33 boda i ima 3 više od Donjeg Srema i 5 više od Teleoptika i Novog Sada. Svi će želeti da lideru uzmu makar bod.

- Glavni konkurenti su nam Banat, Proleter i Donji Srem. Mnogo se priča o Napretku koji se pojačao, ali zaostaje 16 bodova za nama. Ali, sve je to fudbal i nikada se ne zna - rekao je Dojkić.

tim radnicki

Radnički je počeo pripreme za prolećni deo 16. januara u Nišu. Zbog loših vremenskih uslova radilo se u teretani i balon sali, a prvi put su igrači izašli na teren 21. februara kada su igrali sa Žitorađem u Brestovcu. Dan kasnije, ekipa je otišla u Rafailoviće na dalje pripreme. Na moru su odigrali 5 kontrolnih mečeva, gde su imali 3 poraza i 2 remija.

- Kakvo je vreme bilo tada, pripreme su bile odlične. Zakasnili smo par dana sa odlaskom u Budvu i nismo se najbolje snašli kada smo izašli na teren. Dugo smo radili samo u balonu i teretani, a na veštačku travu nisu naviknuti svi igrači. Korektno smo odradili pripreme i spremni smo za nastavak - istakao je Dojkić.

Nakon priprema u Rafailovićima, a pre povratka u Niš, Radnički je imao generalnu probu u Podgorici gde je pobedio Budućnost sa 1:0.

- Imamo 3 nova igrača, pa je trebalo vremena da se uklope. Igrali smo na novoj podlozi, probali nove varijante i nadograđivali igru. To smo pokazali u Podgorici. Prvenstvo je nešto sasvim drugo jer nas prave borbe i bitke tek očekuju - rekao je Dojkić.

Tokom zimske pauze Radnički su pojačali Bojan Đorđević, Zoran Pešić, Aleksandar Petrović, Dušan Ivanov i Minja Popović.

- Novi igrači su se dobro uklopili, dobro smo ih prihvatili. Ušli su u našu priču, kao da su dugo ovde. Mislim da su prava pojačanja i da će nam pomoći da ostvarimo cilj - uvek je iskren Bojan Dojkić.

dojkic i mancic "Pirotska veza" Bojan Dojkić i Marko Mančić

Sa svim igračima se slaže i na terenu i van, ali izgleda da je "pirotska veza" neraskidiva. Bojan Dojkić je iz Pirota, gde je u Radničkom počeo karijeru. Zatim je otišao u Hajduk iz Kule, a februara 2010. godine došao je u niški Radnički gde je igrao polusezonu. Iz Niša otišao je u grčku Trikalu, pa u Lokomotiv iz Plovdiva odakle se vratio u Radnički 

- Sa Markom Mančićem se znam od "malih nogu". Igrali smo u omladincima pirotskog Radničkog, malo smo bili razdvojeni kada sam otišao u Kulu i inostranstvo, ali opet su nam se "koplja ukrstila" - rekao je Dojkić.

Rekonstrukcija stadiona Čair je u toku, a kako su čelnici kluba ranije najavili, Radnički bi trebalo kraj sezone da igra na Čairu. Za sada, tu je stadion na Delijskom Visu, ali svi čekaju povratak na stari stadion u novom ruhu.

- Mnogo će nam značiti kada se vratimo na Čair. Taj stadion ima dušu jer kada se izađe na teren drugačije je nego na drugim stadionima. Nije loše ni na Delijskom Visu jer smo ostvarili jedan poraz i sve ostale pobede - dodao je Dojkić.

Radnički je uvek bio prepoznatljiv i po svojim navijačima. Meraklije su pratile svoje ljubimce na svim mečevima u jesenjem delu prvenstva, a čak su bile i na tribinama u Podgorici na kontrolnom meču.

- Svaka im čast. Igrao sam u različitim klubovima, retko gde sam video ovakve navijače. Čak su došli i u Podgoricu da nas podrže protiv Budućnosti. Mnogo nam znače kada izađemo na teren - rekao je Dojkić.

Pred početak sezone cilj je bio opstanak u Prvoj ligi. Kako su prolazile utakmice, stizale pobede i dobra igra, ambicije su rasle. Sada se samo priča o Superligi, povratku niškog fudbalu u najelitniji rang posle duge pauze i što je najvažnije, o jednom od najboljih simbola Niša - Radničkom.

- Vraća se polako brend Radničkog. Na nama je da to gradimo na terenu. Što više pobeda, to će biti bolje - rekao je Dojkić.

Cilj je jasan, motiva i želje ima na pretek. Borba počinje sutra i trajaće do 6. juna kada je na programu poslednje kolo u kom Radnički gostuje Proleteru. Svi se nadamo da ćemo povratak u Superligu proslaviti ranije i to na rekonstruisanom Čairu. Nama ostaje da se nadamo, Dojkiću i ostalim igračima da to ostvare.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Gocić

    18:05 // 9. 3. 2012.

    Svi verujemo u naš 'Real'. I red je a i zasluga da se vratimo u elitu. Ma gostovaće mnogi veliki Evropski klubovi, na najlepšem stadionu u Srbiji,na Čairu!

    • Real Sa Nisave

      12:44 // 10. 3. 2012.

      Samo baksuzi i zajedljivci grada Nisa mogu da udare minus na tvoju izjavu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: