Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 10. 4. 2023.

| Sport

Bokseri niškog Viteza trostruki omladinski šampioni države, zlatna medalja i za Vlasotinčanina

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
BK Vitez
Ukupno 9 medelja za boksere iz Niša i Vlasotinca; foto: BK Vitez

Najbolji mladi bokseri Srbije od 6. do 9. aprila u Valjevu bili su učesnici Državnog prvenstva na kome su se takmičari niškog Viteza okitili sa po tri zlatne i srebrne medalje. Do najsjajnijeg odličja stigao je Vlasotinčanin Ognjen Bidžić, dok je titula prvaka države priprala i bokseru Nasiusa Gabrijelu Mikiću.

U konkurenciji 62 kluba iz cele Srbije u olimpijskom boksu titulu državnog prvaka u juniorskoj konkurenciji do 60 kilograma odbranio je bokser niškog Viteza Ivan Krivačević. Po treći put zaredom prvak države postala je i Nada Krivačević, koje nije imala konkurenciju u borbama juniorki do 52 kilograma.  BK Arena Vlasotince Bidžić bez konkurencije; foto: BK Arena Vlasotince;

Do prvog mesta stigao je i pionir Uroš Radovanović (45 kg), dok su se na drugi stepenik pobedničkog postolja popeli pioniri Petar Orlović (37 kg) i Ognjen Stanković (45 kg), kao i Boris Jakšić u takmičenju kadeta (50 kg).

Prvaka Srbije ima i Vlasotince, pošto je bokser Arene Ognjen Bidžić bio nezaustavljiv i ostvario sve pobede, dok su bronzane medalje osvojili Jovan Dimitrijević i Luka Nikolić.

Iz tog vlasotinačkog kluba nadaju se da će se Bidžić naći i na spisku selektora za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali i da će Vlasotince i u budućnosti biti jedan od značajnih bokserskih centara u Srbiji.

Do titule državnog prvaka u juniroskoj konkurenciji stigao je i Gabrijel Milkić, član niškog Naisusa, koji je bio bolji u sve tri borbe od svojih protivnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: