Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 27. 4. 2023.

| Sport

Borba za opstanak u derbiju juga: Radnik dočekuje Radnički

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnički
Borba za opstanak; foto: Jelena Mišić

Jedina dva tima sa juga Srbije danas će u Surdulici odmeriti snage u 32. kolu Superlige, tačnije u plej-autu, a biće to borba za opstanak u elitnom takmičenju. Radnik je trenutno poslednji sa 24 boda, dok Nišlije, koje su pre nekoliko dana obeležile 100. rođendan kluba, imaju pet bodova više. Trener Radničkog Dragan Šarac neće moći da računa na šestoricu igrača, a veruje da će se njegova ekipa vratiti iz Surdulice sa bodovima.

U osnovnom delu Superlige Radnički je slavio u Surdulici (3:1), ali je u Nišu bilo nerešeno (0:0). Trener Dragan Šarac zna gde je današnji protivnik najjači, ali i da njegov tim mora da upiše trijumf.

Kolega Đorđević jako dobro vodi ovu ekipu kroz čitavu prolećnu polusezonu. Radnik ima kvalitetne pojedince, pre svih Makarića u napadu, a mogu da zaprete sa svih pozicija. Znamo kakav meč možemo da očekujemo i za njega smo se taktički pripremali. Na gostovanje idemo po bodove, to je sigurno. Naše šanse su u duel igri i kvalitetu koji poseduju naši igrači - kaže Šarac.

Najmanje šestorica igrača sigurno neće moći da budu u sastavu, dodaje Šarac.

To su Pejović i Etongu koji imaju parne žute kartone. Za sada su bolesni Stojanović i Maiga, nadamo se da virus koji vlada neće „pokositi“ još nekog od igrača. Na put neće moći da krenu Mesarović i Dimić, koji je još dugo van stroja, a još nekoliko njih je rovito. Bilo kako bilo, svi ostali moraju da daju svoj maksimum da bismo ostvarili pozitivan rezultat - ističe trener.

Nešto bolja kadrovska situacija je u Surdulici, Slavoljib Đorđević očekuje povratakak bitnih igrača, ali ulogu favorita prepušta gostima iz Niša.

Izaći ćemo na teren da odigramo čvrsto i borbeno i da iskoristimo naše vrline. Kadrovska situacija je bolja u odnosu na utakmicu u Ivanjici. Očekujem da moji igrači, kao što to čine uvek, pruže maksimum. Mislim da uz malo sreće imamo čemu da se nadamo u duelu sa Radničkim. Svaki bod nam je bitan. Naš protivnik ima mnogo kvaliteta, mnogo dobrih pojedinaca i biće nam jako teško da ih neutrališemo - rekao je Đorđević.

Radnik je u prethodnom kolu odigrao nerešeno sa Javorom (0:0), dok je Radnički poražen od Mladosti GAT.

Utakmica je danas od 16:30, ulaz je besplatan, a prenos je na Arena sport premium 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    18:42 // 27. 4. 2023.

    Kakva beda smo mi ,klub od jednog veka i polufinalista kupa Uefa, osvajac Balkanskog kupa, predstavnik treceg grada u Srbiji ,bori se za goli zivot, sa dojecurasnjim zonasima !
    Ako izgubimo, nemojte ni dati pregled utakmice, kao protiv Mladosti !
    Molite Terzica, kao filijala CRVENE zvezde, da nas- vas ostavi u najacoj ligi !

  • Гага

    14:15 // 27. 4. 2023.

    Гледамо те спорт-канале...динамичан фудбал,"од ноге,до ноге"голови...пуни стадиони...ово,код нас,карикатура фудбала...као пре 100г.
    .

  • Milorad

    11:12 // 27. 4. 2023.

    Ti me meni serdare ja tebi vojvodo. Eto, o izjavama. A, kvalitet ? Jaka Srpska.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: