Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 1. 3. 2018.

| Sport

Borbena Jagodina zaustavila Naisu u finalu regionalnog Kupa

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa Žarković
Ovo je bio i revanš Jagodine za poraz u "Čairu" tokom jesenjeg dela prvenstva; foto: Vanja Keser

Nakon jeseni iz snova, nastupila je kriza u redovima Naise čiju je nedovoljno dobru partiju, za razliku od Juniora minulog vikenda, Jagodina umela da kazni. Gostujuće rukometašice su u hali “Čair” prikazale zavidnu odbranu i precizan šut, pa su pobedom nad Nišlijkama rezulatom 25:21 (9:9) osvojile regionalni kup i plasirale se na završni turnir.

Toliko su čvrstu odbranu zaigrale od samog početka rukometašice Jagodine, da je delovalo kao da ih ima više na terenu. Uz to su i u šutu retko kada grešile, što je dovelo do početnog vođstva gošći od 4:0. Doduše, u odbrani su bile i preoštre, pa je Naisa, nakon što je u 9. minutu "probila led" svojim prvim pogotkom na meču, održavala dostižan zaostatak samo zahvaljujući sedmercima.

Ipak, našla je Tamara Žarković način da probije do tada neosvojivi prostor pred golom rivala i sa tri pogotka iz igre približila svoju ekipu na -1. Gol Anastasije Đoković doneo je i izjednačenje pred pauzu.

U nastavku je bilo potpuno izjednačeno, borila su se žestoko oba tima, a najveća prednost bila je 2 gola. Međutim, od “bezbolnih” -2 tokom poslednjih 10 minuta nastalo je zabrinjavajućih -4, a sa rezultatom palo je i samopouzdanje Nišlijki, pa su se i greške nanizale.

Tračak nade za domaći sastav dala je prednost od 2 rukometašice više 7 minuta pred kraj, ali one ni tada nisu uspele da postignu gol. Jelena Terzić je sa 5 pogodaka tokom poslednjih 9 minuta omogućila mirnu završnicu i zasluženu pobedu svojoj ekipi, a na drugoj strani je u održavanju rezultata imala i podršku sjajnog golmana.

Ona je bila i najefikasnija na čitavoj utakmici sa 8 golova, dok je u Naisi to bila Žarković sa 7.

Iako je u očiglednoj krizi, kako je to sam rekao trener Svetislav Jovanović, niški tim će morati da se od neočekivane eliminacije oporavi brzo, jer ih već ovog vikenda očekuje derbi u Superligi protiv lidera Medicinara.

Finale regionalnog Kupa: Naisa – Jagodina 21:25 (9:9)

Hala: Čair, Niš

Publika: 200

Sudije: Dušan Cvetković i Igor Nikolić

Sedmerci: Naisa 7 (9), Jagodina 2 (3)

Isključenja: Naisa 2 minuta, Jagodina 12 minuta

Naisa: Stranjanac, Nikolić, Milojević 2, Karalić, Žarković 7 (3), Đoković 5 (3), Stefanović, Radović, Karić, Simić, Ivanović, Petković  1 (1), Miličić 1, Tanasković 3, Filipović, Tatar 2

Jagodina: Bogdanović, Bogojević 3, Trbović 3, Mitrović 1, Bogdanović, Terzić 8, Mesaroš, Ležaja, Jovanović 2, Zečević, Šaronjić, Đurašinović, Glišović, Rančić 3 (1), Gojković 2, Đorđević 2 (1)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sudije

    17:50 // 1. 3. 2018.

    A sudije naše i mi izgubili. Opa bato.

  • Rukomet

    17:50 // 1. 3. 2018.

    Ko su pojačanja? Radovic + Simić + Miličić + Milojevic + Tatar = 5 golova! Odlično jako smo zadovoljni!!! Samo tako nastavi Beli!

    • Beli

      15:30 // 2. 3. 2018.

      Čekajte ljudi polako, zašto i čemu ovaj komentar ? Pa mi smo znali avgusta 2017 godine koga dovodimo i sad smo kao iznenadjeni sto su te igračice “loše”. Nisu one loše samo shvatite gde im je limit i mesto. Evo u drugu ligu garantujem da bi svaka po 5 dala a ne ukupno 5.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: