Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:50, 13. 6. 2020.

| Sport

Borbeni derbi juga, šest golova i novi preokret Radničkog

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Radnik Todorovski
Radnik od početka imao inicijativu; foto: Vanja Keser

To što utakmica pretposlednjeg kola Superlige nije imala nikakav rezultatski značaj nije se videlo na Gradskom stadionu u Surdulici, baš kao ni to da se tokom većeg dela sezone Radnički borio za vrh tabele, a Radnik za opstanak. Viđeno je mnoštvo izgledih prilika, golova i borbenosti sa obe strane, meč je završen sa 2:4 (1:1), a imao je i emotivni detalj - oproštaj Vladana Pavlovića.

Surduličani su poveli u 23. minutu, zahvaljujući veoma lepom golu Predraga Đorđevića, koji je poslao loptu iskosa, sa ivice šesnaesterca. Izjednačio je Stefan Mihajlović u 42. minutu, a sa 1:1 se i otišlo na poluvreme.

U drugom delu su za 13 minuta viđena čak četiri gola. Radnički je po prvi put poveo u 71. minutu, nakon auto-gola Kostića, a na egal je u 77. minutu vratio donedavno fudbaler niškog tima Milan Makarić.

Mihajlović je u 81. minutu doneo novu prednost Nišlijama, a pobedu ubedljivijom učinio Nikola Čumić, svega četiri minuta kasnije.

Ova utakmica bila je poslednja na stadionu u Surdulici za 36-godišnjeg defanzivca Vladana Pavlovića. Fudbaler koji je ovde ponikao, potom promenio nekoliko domaćih klubova, među kojima i niški Radnički, a pre pet godina se vratio u rodnu Surdulicu, rešio je da "okači kopačke u klin".

On je ušao na teren na početku drugog poluvremena, preuzeo kapitensku traku, ali je nosio svega 14 minuta. Tada ga je zamenio fudbaler iz Omladinske škole Radnika Ronaldo Demić, ali je Pavlovićev osmeh po izlasku sa terena govorio umesto njega koliko mu je to značilo.

U poslednjem kolu Superlige, koje se igra narednog vikenda, Nišlije će dočekati TSC, koji je obezbedio mesto na međunarodnoj sceni, dok će Surduličani gostovati osmoplasiranom Voždovcu.


Radnik počeo jako, u drugom poluvremenu zaigrali omladinci, pa poklekao

Na samom početku mnogo je ubojiti bio domaćin, predvođen raspoloženim Zoranom Danoskim. Najbolju priliku imao je u 6. minutu, kada je Predrag Đorđević centrirao, a Makedonac uhvatio loptu na volej. Ipak, nije je dobro zahvatio, pa je ovaj udarac otišao preko gola.

Vođstvo je Radiku doneo Đorđević, kada je u 23. minutu ispalio pravi projektil sa same ivice kaznenog prostora, ukoso.

Prednost plavih potrajala je do završnice prvog poluvremena, pošto je u 42. minutu izjednačio Stefan Mihajlović. On je prihvatio loptu koju mi je poslao Čumić, doterao je do peterca, u padu je šutnuo i poslao je iza leđa Nikole Vasiljevića.

U drugom delu je Radnički počeo opasno da opseda gol protivnika, što i ne čudi, jer je trener Simo Krunić, kako je i najavio, počeo da u igru ubacuje omladince.

Najupečatljiviji pokušaj bio je još jedan Mihajlovićev. U skoku je fudbaler Radničkog udario loptu glavom, ali je ona otišla pravo u Vasiljevića. Ubrzo je još jedan pokušaj kluba iz Niša skinuo rođeni Nišlija.

Uspeo je Vasiljević da odbrani dva udarca u dva minuta rivala, ali nije šut saigrača. U 71. minutu Čumić je centrirao, Mihajlović pokušao da ugura loptu u mrežu, ali je promašio, dok je pored njega Kostić pokušao da izbaci loptu napolje, ali je poslao pravo u mrežu.

Novo izjednačenje viđeno je u 77. minutu (2:2). Bogdan Stojković se izborio sa protivnicima i uz dosta muke poslao loptu napred, ka Milanu Makariću, koji je sezonu otpočeo baš u dresu niškog Radničkog. On je prihvatio loptu, izigrao Nikolu Stevanovića i savladao Borivoja Ristića.

Novo vođstvo Nišlijama doneo je ponovo Mihajlović, u 81. minutu i ponovo sa peterca. Prošlo je četiri minuta, a prednost gostiju dostigla je 4:2. Ponovo je poguban po gol Radnika bio tandem Čumić - Mihajlović. Ovog puta u zamenjenim ulogama u odnosu na prvi gol - Mihajlović je poslao loptu pred gol Surduličana, a mladi Užičanin je poslao u gol.

Ovaj pogodak crveni su postigli sa igračem više, jer je Krunić iskoristio sve izmene, a kapiten Dušan Stevanović se povredio i morao da napusti igru.

Do kraja su nastavila oba tima da napadaju, ali novih golova nije bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Mitić

    12:04 // 15. 6. 2020.

    Lepo, lepo...ali "miroljubivo", da niški Radnički, ako ništa drugo - popravi poziciju na tabeli. Ko se razume u fudbal, nije mu potrebna dioptrija.
    U svakom slučaju, svako dobro velikim fudbalskim pregaocima - braći Tončev.

    • Dzamutka

      19:34 // 15. 6. 2020.

      Ti si primer koliko covek moze nisko da padne i proda se "fudbalskim pregaocima" za jedan espreso i besplatnu kartu !

  • Mara

    10:53 // 14. 6. 2020.

    Lepota

  • Nislija

    10:10 // 14. 6. 2020.

    Skolski primer 3 za 3.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: