Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 18. 12. 2019.

| Sport

Borio se sa leukemijom i pisao - sportski tekst iz bolnice doneo mu nagradu najboljeg novinara

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
aleksandar Nikolic
Aleksandar Nikolić kaže da mu je velika čast da dobije nagradu od kolega; foto: A. N.

Tekst "'Neprijatelj' pred vratima" o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem u bolnici u Istanbulu i životnoj borbi protiv leukemije, doneo je mladom niškom novinaru Aleksandru Nikoliću nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša. Nikolić kaže da mu je čast što je priznanje dobio od kolega "uz čije savete i kritike je stasavao kao novinar i koji su bili konstantna podrška i motivacija u životnoj borbi koju je vodio".

Marta ove godine brzinom svetlosti se širio društvenim mrežama tekst, objavljen na više portala i novina, a priča o danima u turskoj bolnici, borbi sa leukemijom i susretu sa nekadašnjim reprezentativcem Turske i svetskim vicešampionom, bio je dovoljan da mladi Nikolić zavredi nagradu koju dodeljuju članovi Sekcije sportskih novinara Niša.

I nakon prespavane noći još uvek ne mogu da dođem k sebi i sredim misli od nabujalih emocija. Kada te najboljim proglase oni uz čije si savete i kritike stasavao kao novinar i koji su bili konstantna podrška i motivacija u životnoj borbi koju sam vodio, onda je nemoguće izmeriti značaj i težinu priznananja. Neizmerno hvala kolegama, a uskoro se ponovo vidimo kraj terena u ispisivanju novih stranica istorije niškog sporta - kaže Nikolić.

Dok je bio u Istanbulu na lečenju od akutne mijeloidne leukemije, koja mu je otkrivena prošle godine, mladi sportski novinar je sreo Kerema Tunčerija, kojeg je nazvao "srpskim košarkaškim neprijateljem broj 1".

Jer, Tunčeri nije bilo ko! Za Srbe, on je igrač koji nas je ostavio bez toliko željenog finala Svetskog prvenstva, a za Turke jedan od najvećih igrača koje su imali... - piše u tekstu.

Nikolić se nekoliko godina bavi sportskim novinarstvom, najviše prati košarku i fudbal, a deo svoje karijere proveo je i u redakciji Južnih vesti.

Mladi Nišlija bi nagradu trebalo da preuzme u sredu, 25. decembra na tradicionalnom Sportskom balu koji će ove godine biti održan u restoranu "EI Bolji život".

Članovi žirija ovogodišnjeg Izbora sportiste godine glasali su i za dobitnike nagrada u kategorijama "Najbolji sportista godine", "Najbolji mladi sportista" i "Najbolji sportski kolektiv".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: