Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 24. 12. 2015.

| Sport

Branka Aranđelović sportista godine Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Sportski bal
Branka Aranđelović ove godine izabrana za najbolju: foto: Vanja Keser

Karatistkinja Niša Branka Aranđelović dobila je nagradu "Sportista godine Niša" na 37. tradicionalnoj manifestaciji "Sportski bal". Za najboljeg mladog sportistu proglašena je Staša Gejo iz PAEK-a, a za kolektiv Odbojkaški klub Niš.

Branka je bila u najužem izboru sa Andrijom Milovanovićem, članom Streljačkog kluba Niš 1881 i Filipom Nurkićem, borcem Džudo i sambo kluba Kinezis. Ona je osvojila 5. mesto na prvim Evropskim igrama u Azerbejdžanu i Evropskom prvenstvu u Istanbulu, državni je prvak i sa ekipom je osvojila Premijer ligu.

Uzbuđena sam jako. Nekoliko godina sam bila nominovana, ali je uvek neko imao bolje rezultate. Čast mi je da sam među dobitnicima gde su tokom dugog niza godina bili mnogi sportisti. Ovo je lepa tradicija. Zahvalila bih se svom timu, predstavnicima Grada, novinarima i dosadašnjim laureatima. Nadam se da ću biti bolja u narednom periodu - rekla je Branka.

Žiri, koji pored niških sportskih novinara, članova Sekcije sportskih novinara Niša, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „Sportista godine Niša“, izabrao je najbolje u tri kategorije.

-DSC3043 Najbolji mladi sportista je Staša Gejo; foto: Vanja KeserNagradu “Najbolji mladi sportista” dobila je Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Staša je Svetsko prvenstvo za mlade u discilini bolder i u kombinaciji sve tri discipline (bolder, težinsko penjanje i brzinsko penjanje), evropski je prvak za mlade u disciplini bolder, a u generalnom plasmanu za 2015. u toj disciplini zauzima najvišu poziciju i državni je šampion u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Ona je u najužoj konkurenciji bila u društvu Andrije Milovanovića i Filipa Nurkića koji su državni prvaci u seniorskoj konkurenciji.

Priznanje za “Najbolji kolektiv” dobio je Odbojkaški klub Niš koji je ove, nakon 38 godina, ušao u elitni rang i trenutno zauzima četvrto mesto u Superligi i na najboljem je putu da obezbedi učešće u Evropi. Odbojkaši Niša su tek prošle nedelje pretrpeli prvi poraz na svom terenu posle 21 meseca. 

U najužem izboru za najbolji kolektiv bili su i Košarkaški klub Konstantin i Ženski rukometni klub Naisa.

Nagradu "Sportska ličnost Niša" dobio je Andrija Živković, član mlade fudbalske reprezentacije koja je postala prvak sveta, a za najboljeg sportskog novinara izabran je Mladen Heleta koji radi na RTV "Belami" i u "Narodnim novinama".

Priznanja su dodeljena na tradicionalnoj manifestaciji „Sportski bal“ u restoranu „EI Bolji život“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djoksi

    06:44 // 28. 12. 2015.

    Bravo!!! Zasluzeno skroz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: