Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 9. 4. 2019.

| Sport

Brazilci stigli u Niš, "Čair" spreman za magiju futsala

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Brazil futsal
I Brazilci i Srbi trenirali danas u "Čairu"; foto: Vanja Keser

Po prvi put u istoriji, seniorske selekcije Srbije i Brazila odigraće prijateljske utakmice, a prvo poprište borbi biće niška hala “Čair”. “Karioke” su već doputovale u Niš, a prvi utisak, kažu, na njih je ostavila gostoprimljivost ljudi. Duel koji pleni pažnju futsal javnosti već nedeljama igraće se sutra od 18 sati, a jedan od srpskih prvotimaca Marko Pršić ističe da će temperamentna niška publika biti od velike pomoći.

Brazilci su doputovali u Beograd i odmah se zaputili u Niš. Iako nisu imali vremena da obiđu grad, selektor Ksavijer Markinjoš ističe da im je prelepo i da su ljudi divni. Futsal-selekcija-Brazila-trening-Čair-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Karte za sada rasprodate, sutra verovatno još jedan kontingent; foto: Vanja Keser

Kasno smo stigli u Niš, ali danas ćemo imati vremena i prošetaćemo gradom. Prijem zapravo zavisi od osoba koje vas dočekaju i za sada smo veoma zadovoljni i prelepo nam je - rekao je Markinjoš.

Jedan od najboljih svetskih futsalera Daniel Japones takođe će zaigrati sutra u “Čairu”. Iako je u evropskom fudbalu, s obzirom na to da je igrač Intera iz Madrida, ekipe koju ovog meseca očekuje polufinale Lige šampiona, kaže da je za ovaj sastav Brazila bitno da igra protiv ekipa sa starog kontinenta. Upravo to je glavni razlog što su se odlučili da igraju protiv Srbije.

Zadovoljstvo je biti u Srbiji, hvala na gostoprimstvu. Uvek je izazov igrati u Evropi i osetiti tu drugačiju igru evropskih timova, među kojima je i Srbija - priča Daniel.

Futsal-selekcija-Brazila-trening-Čair-3-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Mališani iskoristili treninge da se slikaju sa reprezentativcima; foto: Vanja KeserVeć poznata kao jedna od najboljih na svetu, selekcija Brazila sada je u posebnom naletu. Petostruki svetski prvak tokom evropske turneje savladao je dva puta šampiona starog kontinenta Portugaliju, Špance su prvo pobedili, a potom remizirali.

Koliko su “karioke” zvučno ime u fudbalu, toliko su i u futsalu, rekao je futsaler Srbije Marko Pršić, pa su apsolutni favoriti u ovom meču.

Jesu oni apsolutni favoriti i sigurno da će biti dominantniji od nas u svakom segmentu igre, ali mislim da našom voljom, željom i htenjem možemo da nadoknadimo sve to. Publika u Nišu je izuzetno temperamentna, kao što se kaže, biće šesti igrač na terenu - kaže Pršić.

Oni koji nisu do sada nabavili svoje ulaznice, to neće moći ni danas. Većina karata je prodata, kažu u Fudbalskom savezu Srbije, ali će verovatno sutra biti pušten još jedan manji kontingent karata. Ipak, o tome će više informacija biti sutra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: