Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 30. 5. 2017.

| Sport

Brojne medalje za plivače iz Leskovca i Niša na međunarodnom takmičenju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ilustracija plivanje flickr
Svi južnjaci se vratili sa više medalja, nego što je otišlo takmičara; ilustracija: flickr/pang yu liu

U Banjaluci je održan prestižni međunarodni miting, a plivači klubova Niš, Sveti Nikola i Dubočica osvojili su ukupno 48 medalja. Ovaj uspeh još i više dobija na težini kada se zna da su u seniorskoj konkurenciji nastupila velika imena ovog sporta, poput olimpijaca Čabe Silađija i Velimira Stjepanovića.

Na mitingu se takmičilo preko 350 plivača, a osim Balkanaca, bilo je i predstavnika Letonije, Kanade i Italije. Najuspešniji među južnjacima bio je leskovački klub Dubočica, sa čak 35 medalja.

Najbolji u njihovim redovima bili su reprezentativci Uroš Stefanović i Nina Stanisavljević. Sa 3 zlatne i jednom bronzanom medaljom, Stefanović je proglašen za najboljeg takmičara mlađeg od 13 godina, dok se Stanisavljević 12 puta popela na postolje i u svojoj kategoriji bila druga najuspešnija.

Nastavljamo sa pripremama za letnje prvenstvo Srbije i ovi rezultati bice nam dodatni podstrek za dalje uspehe - kažu u klubu.

Plivački klub Sveti Nikola na ovom mitingu su predstavljala 2 takmičara. Andrija Petković i Pavle Tešić uspeli su da pobede u svojim kategorijama, a obojica su takmičenje u apsolutnim kategorijama završili kao treći.

I u klubu Niš bilo je više medalja nego plivača koji su nastupili. Svo troje predstavnika niškog tima prikazalo se u dobrom svetlu, ali je samo Luka Vukotić uspeo da se popne na pobedničko postolje i ponese 4 medalje.

Inače, sledećeg vikenda u Nišu će se, po 9. put, održati plivački miting Trofej Cara Konstantina, u organizaciji kluba Sveti Nikola. Organizatori kažu da očekuju veliki broj učesnika, što stranih, što domaćih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sinDragan

    21:06 // 30. 5. 2017.

    Svaka cast omladino! Ovom gradu treba vise sporta, jer u zdravom telu zdrav je i duh. A Citajuci komentare na ovim tuznim vestima ovom narodu bas nedostaje sport. Vase uspehe nazalost niko ne primecuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: