Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 25. 4. 2022.

| Sport

Bronza za niškog džudistu na Evropskom kupu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nemanja Stankovic i mihailo Ćirić
Trener Nemanja Stanković i Mihailo Ćirić sa bronzom; foto: Nemanja Stanković, Kinezis

Takmičar Džudo kluba Kinezis iz Niša Mihailo Ćirić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kg na Evropskom kupu u Dubrovniku. 23-godišnji Nišlija je jedini predstavnik Srbije koji se vraća sa medaljom oko vrata sa važnog takmičenja održanog u Hrvatskoj.

Ćiriću je ovo druga bronzana medalja na evropskim kupovima, pošto je i pre dve godine u Dubrovniku bio treći.

U prvom kolu Mihailo Ćirić je bio slobodan, a onda je u drugoj rundi iponom savladao Dejvisa Džejsona iz Velike Britanije. U četvrtfinalu je iponom izgubio od Narseja Lackoviča iz Slovenije. U repesažu je bio uspešniji od Markusa Zajferta iz Nemačke, a zatim i od Rufata Ismailova iz Azerbejdžana.

U borbi za bronzanu medalju Ćirić je savladao Jirija Petra iz Češke.

Mladi Nišlija je srebrnoj medalji sa Evropskog kupa održanog februara u Sarajevu i bronzi sa Prvenstva Srbije, dodao bronzanu medalju iz Duborvnika čime je pokazao da je budućnost niškog džudoa.

Sa njim na takmičenju bio je trener Kinezisa Nemanja Stanković koji ističe da je veoma zadovoljan nastupom reprezentativaca na ovom takmičenju.

Svi su ostvarili makar jednu pobedu, a Ćirić je još jednom pokazao da je spreman za velike domete. Posebno bih pohvalio način na koji je završio takmičenje nakon čudnog poraza u četvrtfinalu. Ostaje žal za bar još jednom medaljom jer su i Igor i Nevena bili blizu da je se domognu. Mogu slobodno da kažem da je Igor u polufinalu oštećen, na šta sam i ukazivao u toku meča, iako je komentarisanje suđenja u džudou strogo zabranjeno. Svesno sam pokušao da izvršim pritisak kako bih našem takmičaru obezbedio ravnopravno suđenje, i time prvi put zaradio isključenje u svojoj trenerskoj karijeri. U meču za bronzu, iako je ostavio srce na tatamiju, Igor je ipak ostao bez medalje - rekao je Stanković.

Pored Ćirića, Kinezis su na Evropskom kupu predstavljali Nevena Milić (do 48 kg), Pavle Krsmanović (do 66 kg) i Igor Vračar (+100 kg).

Nevena Milić i Igor Vračar su bili na domak bronzanih medalja, ali su izgubili te mečeve i bili su peti.

U meču za bronzu, džudista Kinezisa je naspram sebe imao takmičara lokalnog kluba Luku Violića, ali i punu halu Gospino polje. U svakoj drugoj situaciji Vračar bi u ovom meču bio apsolutni favorit. Ipak, nakon dva teška meča, poljuljan lošim suđenjem u polufinalu, u još jednom meču koji je otišao u produžetke, Igor gubi i takmičenje završava na petom mestu - dodao je Stanković.

Na Evropskom kupu u Dubrovniku, koji je okupio 235 takmičara iz 24 zemlje, Srbiju je predstavljalo 12 džudist.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: