Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 26. 2. 2020.

| Sport

Bronza za nišku tekvondoistkinju na prestižnom turniru u Sloveniji

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Anstasija Stoičkov Slovenia open tekvondo foto TK Ramin Niš
Nadmetala se u kategoriji juniorki do 63 kg; foto: TK Ramin Niš

Kako je ranga G1, turnir Slovenia open predstavlja jedan od najprestižnijih u regionu, a ove godine je okupio oko 900 takmičara iz nekoliko zemalja Azije i skoro čitave Evrope. Na njemu je tekvondoistkinja niškog kluba Ramin Anastasija Stoičkov uspela da se domogne bronzane medalje.

Ona se nadmetala u konkurenciji juniorki do 63 kg, u kojoj je bilo 12 tekvondoistkinja. Prvo je rutinski odradila četvrtfinalni meč i savladala Nadinu Mehmedović iz Bosne i Hercegovine.

U polufinalu se sastala sa poznatom takmičarkom iz Nemačke, Julijom Vol, osvajačicom brojnih medalja na jakim turnirima, i u krajnje neizvesnoj borbi i vođstva u prve dve runde, poklekla u finišu - kažu u klubu Ramin.

Anastasija Stoičkov tekvondo TK Ramin Niš Sezonu otvorila na pobedničkom postolju; foto: TK Ramin NišTako je niška tekvondoistkinja morala da se zadovolji bronzom, a njena rivalka srebrom, pošto je u finalu od nje bila bolja sunarodnica Vivian Kim Kreuzer.

Kako je ovo prvi turnir u ovoj godini, predstavlja odličan start sezone. Ostaje mali žal za propuštenom prilikom za plasman u finale, ali i ovim rezultatom smo izuzetno zadovoljni - navode u klubu.

Inače, na Slovenia openu su tekvondoisti i tekvondoistkinje branili boje kluba ili države. Oni koji su predstavljali Srbiju bili su veoma uspešni, pa su zauzeli prvo mesto u konkurenciji 21 zemlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:46 // 27. 2. 2020.

    Svaka čast

  • Jason Bourne

    18:56 // 26. 2. 2020.

    Bravooooooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: