Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 2. 8. 2019.

| Sport

Bronza za studenta iz Niša na Prvenstvu Evrope u džudou

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
milic i milosevic, evropsko prvenstvo slika 1
Nemanja Milić i Nikola Miliošević sa medaljom; foto: N. M.

U konkurenciji preko 1.400 takmičara sa 404 univerziteta iz 36 zemalja na Prvenstvu Evrope u borilačkim sportovima student niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i takmičar Kinezisa Nemanja Milić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 60 kg.

Jedinu medalju za niški Univerzitet sa studentskog šampionata Starog kontinenta u džudou, tekvondou, kik-boksu i karateu doneo je 20-godišnji Nemanja Milić

milic i milosevic, evropsko prvenstvo slika 2 foto: N. M.

U prvom kolu Milić je bio bolji od Lasa Inglesiada iz Španije, pa je u četvrtfinalu poražen od ukrajinskog takmičara Kirila Samotuka.

U repasažu je savladao predstavnika portugalskog univerziteta Martinsa Emanuela, a do bronzane medalje i postolja stigao je nakon trijumfa nad Mađarom Danijelom Monorijem.

Ovo je moje prvo učešće na Prvenstvu Evrope za studente, takođe i prva medalja. Ovog puta moram da se zadovoljim bronzanom medaljom, iako moj tim i ja znamo da je to moglo mnogo bolje. Sledeće veliko takmičenje koje me čeka je Prvenstvo Evrope, na kome su takođe očekivanja velika - kaže Nemanja Milić.

milic i milosevic, evropsko prvenstvo slika 3 foto: N. M.

Ovo takmičenje je, smatra trener Nikola Milošević, sjajan vetar u leđa pred finiš priprema za Evropsko prvenstvo za juniore.

Nemanja je danas pobeđivao sjajne takmičare, iako je, prema mom mišljenju, radio ispod svojih mogućnosti. Tako i medalja nije sjajnija. Dobro je da ima kontinuitet u finalnim blokovima i da se njegova forma kreće uzlaznom putanjom. Ima još četrdesetak dana do Prvenstva Evrope i još jedno kontrolno takmičenje, što je dovoljno vremena da se tempira forma za najbitnije takmičenje - dodaje Milošević.

Pored Milića, niški Univerzitet i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Prvenstvu Evrope za studente predstavljali su i Aleksa Krstić, Stefan Mirković i Đorđe Panović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žika

    17:38 // 2. 8. 2019.

    Bravo, svaka čast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: