Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 12. 11. 2021.

| Sport

Bronzana medalja za aleksinačkog borca na Svetskom prvenstvu u Emiratima

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
džiju džicu
Prva seniorska medalja za aleksinački klub na Svetskom prvenstvu; foto: N i F

Reprezentacija Srbije osvojila je dve bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju u džiju-džicuu, a jedan od osvajača je i Nikola Trajković iz aleksinačkog kluba N i F. Na turniru je nastupio još jedan član džiju-džicu kluba iz Aleksinca, Filip Trajković, koji je u svojoj kategoriji zauzeo 7. mesto u generalnom plasmanu.

Svetsko prvenstvo za seniore, juniore i kadete u Emiratima okupilo je 1.362 takmičara iz 60 zemalja, a Srbija je nastupila sa 5 takmičara, od kojih su i dvojica braće iz Aleksinca.

Stariji 24-godišnji Nikola je u seniorskoj konkurenciji do 85 kilograma podelio 3. mesto i bronzanu medalju sa Nemcem Danielom Zmeevim, a kako kažu u aleksinačkom klubu, malo je faillo da dođe i do finala. U borbi za 3. mesto i bronzanu medalju u veoma teškom meču pobedio je bivšeg prvaka Evrope Francuza Maksim Kuriliona rezultatom 10:4.

Tokom žreba bio je nosilac 4. grupe i bio slobodan u 1. kolu. U 2. kolu pobedio je Belgijanca Žan Čarliera na "full ipon" sa 14:0, potom je u 3. kolu u neizvesnoj borbi pobedio Ukrajinca Vadima Doroša sa 9:5. U polufinalnom meču za ulazak u finale se sastao sa svetskim prvakom iz Rusije Borok Ilijom protiv koga je tokom celog meča vodio, ali je na kraju izgubio na "full ipon" - kažu u aleksinačkom klubu.

Bronzana medalja za Trajkovića ujedno je i prva seniorska medalju sa Svetskih prvenstava za članove aleksinačkog džiju-džicu kluba N i F. Nikola Trajković Trajković osvojio 3. mesto; foto: N i F

Njegov mlađi brat, 22-godišnji Filip nastupio je u kategoriji do 94 kilograma gde je osvojio 7. mesto, a u aleksinačkom klubu zadovoljni su njegovim plasmanom jer je bio jedan od najmlađih takmičara na turniru.

Filip se u 1. kolu sastao sa Nemcem Lukas Bombikom od koga je izgubio na "full ipon". U repasažu Filip je pobedio Marokanca Abdesalam el Amranija na "full ipon" sa 14:0, a potom Portugalca Tiago Balaoa sa 8:5. U trećem repasažnom meču za ulazak u borbu za bronzanu medalju Filip se sastao sa Rusom Nikitom Musinom od koga je izgubio sa 17:12 - kažu u klubu.

Džiju-džicu reprezentaciju Srbije predvodio je i trener Nikola Trajković iz aleksinačkog kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: