Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 22. 6. 2022.

| Sport

Bugari proveravaju formu srpskih košarkaša u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kup Koraća
Hala "Čair" baza srpskim košarkašima; foto: JV / Vanja Keser
Selektor Bugarske Rosen Barčovski rekao da će trening meč između Srbije i Bugarske biti odigran 26. juna u hali "Čair" u Nišu gde se seniorska reprezentacija sprema za poslednja dva meča prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Meč će biti zatvoren za javnost.

Košarkaška reprezentacija 25. juna stiže u Niš gde će obaviti pripreme za mečeve protiv Letonije u Rigi (30. jun) i Belgije u "Čairu". Proveru forme ekipe Svetislava Pešića uradiće bugarski nacionalni tim, piše Mozzart sport.

Na poziv Svetislava Pešića gostujemo Srbiji. 26. juna. Ovo je za nas važan dan, pre svega zato što je poziv stigao od njih. Nismo nikad igrali kontrolne mečeve sa Srbijom ili ih se bar ja ne sećam. Uvek su smatrali da su iznad nas. Za mene to je znak da je naša reprezentacija postigla dobar nivo. Oni ne igraju sa bilo kim. A opet će na svoju inicijativu organizovati meč u Nišu da nam bude prijatnije i bliže - rekao je selektor Bugarske Rosen Barčovski, piše Mozzart.

Duel Srbije i Bugarske će, prema najavama, biti zatvoren za javnost.

Informacije o kartama bi trebalo uskoro da budu poznate, najavio je Dejan Damnjanović, menadžer za organizaciju međunarodnih takmičenja KSS-a.

Na četiri odigrane utakmice do sada, tim Srbije ima 3 pobede i jedan poraz, a naredne dve utakmice su od velike važnosti pred drugu fazu kvalifikacija jer se ostvareni rezultati prenose u novoformiranu grupu u kojoj će Srbija, Letonija i Belgija odmeriti snage sa timovima Grčke, Turske i Velike Britanije.

Od tih šest timova, samo tri će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo koje je sledeće godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žvalavi pastir Šizoje

    14:24 // 22. 6. 2022.

    Побеђујемо, само да пазимо леђа!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: