Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 12. 4. 2019.

| Sport

Bura u Stonoteniskom savezu Srbije, "zaratili" Nišlija i Karakašević

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser
Spor rešavaju "strana tela"; foto: JV / Vanja Keser

Nezakonite sednice, previranja i falsifikovanja ovih dana aktuelni su u Stonoteniskom savezu Srbije, a svaka od strana ima svoju priču. I dok u STSS kažu da je predsednik Stonoteniskog saveza regiona Niš Dragan Đorđević bio među onima koji su falsifikovali pečat Saveza, Đorđević ovu optužbu naziva “apsolutnon neistinitom” i kaže da je predsednik Aleksandar Karakašević taj koji organizuje “svoje” skupštine.

Još pre mesec dana u Novom Sadu održana je Skupština Stonoteniskog saveza Srbije, pisao je tada Sportski žurnal, na kojoj je izglasana smena predsednika Aleksandra Karakaševića, a za vršioca dužnosti prvog čoveka srpskog stonog tenisa izglasan je Predrag Ničić iz Novog Sada.

Međutim, ta odluka je u Agenciji za privredne registre ubrzo poništena, ispričao je Dragan Đorđević, a na sajtu STSS tvrde da su Đorđević, predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine Milan Stanić i dva člana Nadzornog odbora falsifikovala nalaz ovog organa.

Na osnovu nalaza, sazvali su Skupštinu i odlučili da izrade falsifikovani pečat, koji ima jednu zvezdicu, tvrde u STSS, i njime overili zahtev za promenu zastupnika u Agenciji za privredne registre.

Regularni pečat (sa dve zvezdice), kojim je overen Statut STSS, koji je deponovan u APR-u, te koji se koristi u platnom prometu je neoboriv dokaz da je pečat sa jednom zvezdicom, urađen u nedelju bez rešenja APR-a - falsifikat - pišu u STSS.

Da nelegalna Skupština postoji, smatra i predsednik Stonoteniskog saveza regiona Niš, ali je to, kako kaže, ona koju vodi Karakašević sa saradnicima, koje Đorđević naziva “nekim izmišljenim delegatima”.

Karakašević daje sebi za pravo da piše svašta na zvaničnom sajtu Saveza. U tom je kontekstu i optužba da smo od 25 delegata Skupštine STSS (validnih, u skladu sa članom 37. Statuta), baš predsednik Vojvodine i Niša, Stanić i ja, nešto falsifikovali! Apsolutna neistina, lično ni ja ni Stanić nismo činili ništa protivststutarno, već naprotiv, upravo da ne bismo bili kao Karakašević i njegovi saradnici - kaže Đorđević.

Iako su i niški i vojvođanski region pre godinu i po dana glasali za to da Karakašević postane predsednik Saveza, više ne misle da je to bila ispravna odluka. Po imanovanju, bivši reprezentativac Srbije je, kažu, počeo da krši Zakon o sportu, Statut STSS i da zavodi diktaturu, te je izgubio poverenje ova dva regiona, ali i dalje pokušava da ostane na funkciji.

Karakašević ima dobar bekhend spin, ali tu se završava sva njegova sposobnost. Moram priznati da krivim sebe, kako sam, u ime svih mojih klubova u regionu, mogao da podržim takvu osobu. On je za naš i vojvođanski region - ogromno razočarenje - rekao je Đorđević.

Za nešto više od godinu dana, koliko je na čelu Saveza, Karakašević kaže da sam zna šta je uradio za stoni tenis, a poziva čelnike niškog regionalnog saveza da kažu šta su oni.

Ja ne zavodim diktaturu, dobili su odgovor Ministarstva, dobili su odgovor svih, tako da izgleda da to nije diktatura. Sve što se dešava je jako ružno i uopšte nemam potrebe ja da diskutujem sa njima. Mi ćemo sigurno doći i do suda sa njima, ustvari ja lično, pošto je predsednik niškog regiona mene prozvao za raznorazne stvari - ispričao je Karakašević.

Epilog cele situacije očito će morati da sačeka reakciju drugih ustanova, pošto u STSS najavljuju da će se sprovesti “svi zakonski koraci za utvrđivanje disciplinskih i sudskih odgovornosti za navedene ljude”.

Uključivanje “stranih tela”, najavljuju i u Regionalnom savezu, pošto kažu da su prijave već prosleđene Ministarstvu omladine i sporta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • IvčaT

    14:17 // 12. 4. 2019.

    Gospodin Đorđević je pošten i častan čovek. On nešto falsifikovao?! Nema šanse!!! Podrška g-dinu Draganu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: