Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 31. 5. 2023.

| Sport

"Čair" - između lepotice, zveri, Skadra na Bojani, prioriteta i stendbaja

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion cair, teren, foto aleksandar kositc
Teren stadiona "Čair" među šest prioritetnih; foto: Aleksandar Kostić

Fudbalski savez Srbije, kako je rečeno Južnim vestima, obezbedio je sredstava za zamenu podloge na stadionu "Čair" koja će biti urađena po najvišim profesionalnim standardima i to podrazumeva grejanje. Termin radova zavisi od Radničkog, kažu u Savezu, a u klubu ističu da su to dobre vesti i biće na raspolaganju Savezu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je u utorak za skupštinskom govornicom istakla da je "Čair" trenutno na "stendbaju."

stadion cair, teren, foto aleksandar kostic Radnički sam sređivao teren, ali treba ozbiljna zamena; foto: Aleksandar Kostić "Stadion gradili 'Čair' u Nišu, stadion gradili 12 godina dana, 12 godina sa trista majstora, ne mogaše tribine završiti, a kamoli sagraditi stadiona". Ovako bi izgledalo, bez priče o glavnom motivu ove pesme, kada bi se početak epske pesme Zidanje Skadra prebacio u Niš.

Priča poznata - Niš od 2011. godine, kada je počela rekonstrukcija stadiona "Čair" čeka svoju "fudbalsku lepoticu", kako je nazvao predsednik Srbije. "Stadionska zver" ima tri započete, ali nezavršene tribine i jednu netaknutu - zapadnu tribinu. Aleksandar Vučić je najavljivao početak gradnje za mart prošle godine, pa se onda izvinio i pomerio rok za maj, a prošla je i 2022. godina. On je avgusta ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu". Ni ovog maja nema ništa novo, rekli su iz Ministarstva za javna ulaganja.

Iz Fudbalskog saveza Srbije su Južnim vestima rekli da je "Čair" među prvih šest stadiona na kome će biti zamenjena podloga, ali ne zavisi od njih kada.

Fudbalski savez Srbije je obezbedio sredstava za zamenu podloge koja će biti urađena po najvišim profesionalnim standardima i to podrazumeva grejanje, hibrid... Prema trenutnom planu i programu, biće među prvih šest na kojima će biti urađeni ovi radovi, a ternim zavisi od kluba. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o svim detaljima ovog kao i ostalih projekata koji će u narednom periodu uticati znatno na pobošljanje fudbalske infrastrukture u Srbiji - rečeno nam je iz FSS-a.

Generalni direktor Radničkog Dejan Propadalo rekao je da su to lepe vesti za klub, a biće na raspolaganju za sve što treba.

Mi smo sami sređivali glavni teren pre nekoliko godina, sređivali smo i teren Železničara, pomoćne terene. To nije samo za Radnički, to je za sve. Ti tereni koje najavljuje FSS su odlični, bolja podloga za bržu i kvalitetniju igru. Takođe, zahteva i manje održavanja. Mi smo tražili i teren sa veštačkom travom jer je Niš jedini grad u Srbiji koji to nema - rekao je Propadalo.

stadion cair, april 2023, foto jelena misic 10 I tribine čekaju novi izgled; foto: Jelena Mišić Niš će čekati na nastavak rekonstrukcije stadiona, potvrdila je i za skupštinskom govornicom gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Stadion "Čair" je trenutno na stendbaju. Kada se završe svi ostali, u Leskovcu, Zaječaru i Loznici, očekujemo da mi budemo u drugom krugu. To je sve već definisano - rekla je Sotirovski.

Podsetimo, Niš je strpljiv po pitanju rekonstrukcije stadiona "Čair", rekla je ranije gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pošto je "deo sredstava za rekonstrukciju otišao za nabavku energenata". Strpljenja treba da ima i dalje jer iz Ministartsva za javna ulaganja, kod kog je projekat, kažu da nema novina u odnosu na decembar 2022. godine kada su rekli da je "u ovom trenutku u toku usaglašavanje detalja Projekta za izvođenje".

Trenutna procena je da će vrednost radova iznositi približno 5,2 milijarde dinara bez PDV-a.

Planovi su tu, realizacija se i dalje čeka. Do tada će Radnički, koji je nedavno proslavio 100. rođendan igrati na stadionu za čiju rekonstrukciju je avgusta prošle godine pokrenuta i peticija na sajtu tima Kreni-promeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zuljko

    17:59 // 31. 5. 2023.

    Kako sada stvari sa Radnickim stoje stadion mu nece trebati. U drugoj i trecoj ligi moze igrati i na ledini. Problem je upravo resen na napredan nacin...

    • Razbibriga

      22:12 // 31. 5. 2023.

      Sve ce to puci ! Tesko da mogu da se saberu i organizuju, da uopste postoje a kamoli da igraju ! Radnicki je ,zahvaljajuci upravi, i gradu zahvatio kancer ! Dozivece sudbinu r.k. Zeleznicar !
      Klub ne postoji vec dva meseca i nikog nije briga, kao da nikad i nije postojao, osvajao trofeje i bio rasadnik mnogih rukometnih reprezenentativaca !

  • S.u

    13:41 // 31. 5. 2023.

    Pa mogli ste onda i povećanje poreza na imovinu da stavite na stendbaju !!!

  • Roki

    13:02 // 31. 5. 2023.

    Stadion treba srušiti i na drugom mestu izgraditi novi Čair. Ovako pare se samo bacaju u bunar i nikad neće ovaj stadion Frankenštajn da bude funkcionalan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: