Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 25. 2. 2013.

| Sport

"Čair ne ostaje bez reflektora"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
reflektori-stadion-cair.jpg

Član Gradskog veća za sport Milan Pešić kaže da se čeka saglasnost Železnice da se sprovede struja do stadiona za reflektore. Radovi na stadionu čekaju sve dozvole, ističe gradonačelnik.

Sijalice za reflektore su u Niš stigle još prošle godine, ali zamena još nije završena. Problem oko postavljanja sijalica nastao je kod dovođenja struje do stadiona.

- Problem je bio oko kabla, koji je trebalo da sprovedemo od Apelovca do stadiona i za to je trebalo da dobijemo saglasnost Železnice. Upravo se radi na dobijanje te saglasnosti. Kabl je sproveden do železničke pruge i u što kraćem će to da se radi. Gradonačelnik je potpisao ugovor i ušlo se u proceduru. Železnica kasni sa saglasnošću kako bi mogli da iskopamo kanal ispod pruge i sprovedemo struju do stadiona - objasnio je Pešić.

Na sednici Zajednice Superlige generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković je zatražio od Radničkog da se izjasni oko problema sa instaliranjem reflektora i ako se pokaže da ne mogu da postave osvetljenje, sijalice će biti poslato drugim klubovima.

- Sijalice neće sigurno biti vraćene - dodao je Pešić.

Radovi na stadionu su i dalje "konzervirani", a nastavak rekonstrukcije čeka dozvole, a ne lepo vreme. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da se pregovarački postupak oko radova nastavlja danas nakon što je Grad sproveo proceduru i dobio upustva od Ministarstva finansija.

- Može se sprovesti neograničen broj pregovaračkih postupaka, pod uslovom da se ne pređe suma od 25%. Pošto je ta suma u dosadašnjim radovima bila 16,08% imali smo dosta mogućnosti da završimo taj pregovarački postupak, pre svega vezano za osvetljenje, peskarenje, postavljanje novih sijalica koje smo dobili od Fudbalskog saveza Srbije. Još jednom naglašavam da neću dozvoliti da se bilo šta radi bez potrebnih papira. Mora da se sprovede po zakonu, po uputstvima Ministarstva finansija. Dok se ne dobiju sve dozvole, nema nastavka radova. To važi i za zapadnu tribinu - rekao je Zoran Perišić.

Radnički u sredu, 27. februara od 14h dočekuje Novi Pazar, a utakmica će biti odigrana na stadionu Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • xyz

    17:24 // 26. 2. 2013.

    ovo je ubedljivo najnesposobnija gradska vlast u poslednjih 20 godina,daj Boze da tole ne posalje sijalice u novi pazar.

  • Goran

    21:55 // 25. 2. 2013.

    Ljudi pa sta hocete kada sa ove strane pruge (gde je stadion, hala, bolnica....) ``nema struje``.
    Smesni ste vi u gradskoj vlasti...vasi komentari vredjaju pod-prosecnu inteligenciju

  • nislija92

    21:28 // 25. 2. 2013.

    "Radovi na stadionu su i dalje "konzervirani", a nastavak rekonstrukcije čeka dozvole"
    jaoooo zemljo otvori se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: