Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 19. 6. 2020.

| Sport

Caki Stojanović: Nadam se da će se uskoro naći neko da nasledi mene i Piksija

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti

Ime koje će ostati upamćeno u istoriji Radničkog - kapiten Saša Stojanović večeras će se oprostiti od igračke karijere, a u emisiji 15 minuta rekao je da planira da ostane u ovom sportu i klubu, kao trener ili skaut. Popularni Caki, čije su asistencije i proigravanja šest godina mamili aplauze niške publike, želi da ga ona isprati u što većem broju, a nada se da će se uskoro naći novi plejmerker koji bi nasledio njega i Dragana Stojkovića Piksija, sa kojim sem klubova i pozicije deli i rodno naselje.

"Majstorom fudbala" Sašu Stojanovića nazivala su mnoga velika imena ovog sporta. Ponikao u Omladinskoj školi Radničkog, kao 16-godišnjaka ga je primetio PSV i kupio, ali tamo nije iskazao svoj pun potencijal. U dva navrata se vraćao na "Čair", na kome će večers završiti karijeru, za šta kaže da mu je uvek bila želja, ali sada pridodaje i to da bi voleo što punije tribine.

Od prvog dana kada sam se vratio imao sam taj iskren odnos sa "merkalijama", ali sigurno da je to zato što sam uvek i više od 100 % davao na ovom terenu i desilo se više puta da utakmicu gubimo, kada ja uđem da preokrenem rezultat, da li namestio ili postigao gol - priča Stojanović.

Broj publike na tribinama niškog stadiona je iz godine u godinu sve manji, iako klub beleži dobre rezultate.

Kada sam se po prvi put vratio, Radnički se tada vratio u Superligu. Sećam se prva utakmica sa Smederevom, jug je bio pun, bilo je jedno 6, 7 hiljada ljudi. I sledeće godine, kada je trener bio Bekvalac, na svakoj utakmici je bilo 7, 8 hiljada ljudi. U mom drugom mandatu rezultati su mnogo bolji, plasirali smo se u Evropu, igrali lep fudbal. E sad, šta je razlog dolaska "meraklija" i Nišlija, to ne bih znao - kaže popularni Caki.

Smatra da možda ima uticaja i to što je malo Nišlija u sastavu Radničkog. A najsvetliji primeri niške škole fudbala su upravo Stojanović i Piksi - obojica vezisti, obojica igrali za Radnički i Crvenu zvezdu, obojica iz Pasi Poljane.

Poštujem ga i volim i kao igrača i kao osobu. Bio mi je idol, mnogo toga sam gledao kako on radi na terenu. Kada sam bio mlađi pokušavao sam i da ga kopiram. Iz istog smo naselja, istu smo poziciju igrali, tako da se nadam da će se uskoro naći neko nov da nas naslediti - rekao je kapiten Radničkog.

Pred oproštaj od igračke karijere kaže da mu nije lako, ali da je srećan što je završava upravo na "Čairu". Početak utakmice 30. kola Superlige koje Radnički igra protiv TSC-a, zakazan je z 19. jun od 21 sat.

O tome zašto (ni)je dobro da mlad fudbaler potpiše za veliki inostrani klub kao što je on za PSV, koji mu je najlepši period karijere, a koji bi promenio da može, zašto mu na sajtu Transfermarket stoji naselje, a ne grad u kome je rođen, pogledajte u emisiji 15 minuta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Piksilend

    09:35 // 20. 6. 2020.

    Pasi poljana je mesto koje je puno talentovanih mladih ljudi ali ne postoji niti jedan klub kao osnova za početak sportske karijere

  • Nikola

    19:35 // 19. 6. 2020.

    Uporedio je sebe i Piksija? Nadam se da je samo loša interpretacija. Vratio se u Radnički kada nije imao kuda, čim je došla bolja ponuda otišao i vratio se u 35 godina kada nije mogao da sastavi 45 minuta. Nesporan kvalitet, ali šta je pružio u Radničkom i dao za isti? Svi Jovanovića koji je dao krv za klub smo oterali ko kuce, a ovog što je otišao da igra za crvenog blizanca veličamo u legendu?

    • Dzamutka

      22:38 // 19. 6. 2020.

      Potpisujem ! Ima mnogo vise igraca Radnickog , koji su sem kapitenske trake , pet slobodnih udaraca i desetak golova , dali mnogo i bili ,u raznim selekcijama, reprezentativci !
      S obzirom da je Radnicki na niskim granama, da je klub u teskom beznadju i apatiji, htelo se malo, da se podigne atmosfera, jednokratno !

    • kimi

      23:04 // 19. 6. 2020.

      Kapiram da je sebe i Piksija spomenuo i stavio isti kos u kontekstu toga da su potekli iz istog mesta i kluba

    • Piksilend

      15:54 // 20. 6. 2020.

      Pa logično je jer su obojica iz istog naselja

  • Sumi

    16:58 // 19. 6. 2020.

    Pa zmam da je pisalo u nov8nama da ce Piksi u znak zahvalnosti u skoli napraviti skolski teten. Ali na tome se zavrsilo.

    • misa

      23:09 // 19. 6. 2020.

      Piksi je devedesetih godina, asvaltirao jednu od ulica u selu, to je ulica u kojoj se nalazi njegova rodna kuca, i u kojoj zivi veliki broj mestana. To je nesto na cemu smo mu zahvalni, obzirom da tamo postoji jos puno neuredjenih ulica, koje ni jedna od dosadanjih garnitura vlasti nije privela nameni. A zli jezici i nezahvalnici, fala Bogu ima ih dosta, i previse.... Samo mogu da laju

    • Zaboravan

      11:06 // 20. 6. 2020.

      Pa asvaltirao je sebi gde mu je kuca.Nova svim zivim pomaze ko je u nevolji.Dok Piksi istini za volju ni svome klubu.Kao ni drugovima iz kluba.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: