Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 15. 12. 2021.

| Sport

Caki Stojanović na čelu Omladinske škole niškog Radničkog

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
caki stojanović
Poznato ime na čelu Omladinske škole; foto: FK Radnički

Za novog direktora Omladinske škole niškog Radničkog postavljen je, saopštavaju iz kluba, Saša Stojanović Caki, nekadašnji kapiten tog kluba i fudbaler koji je i sam ponikao u mlađim kategorijama kluba sa "Čaira".

Nakon igračke karijere Stojanović je bio pomoćni trener u Radničkom, a trenutno je i deo stručnog štaba reprezentacije Srbije do 19 godina.

Na mestu direktora Omladinske škole nasledio je Miodraga Martaća koji je na tom mestu bio od polovine aprila ove godine.

Nakon promovisanja na novoj funkciji, Stojanović je najavio svoj plan i ambicije.

Ovo je najstarija i najuspešnija škola fudbala u ovom delu Srbije, mesto sa kog je poniklo mnogo vrhunskih igrača. Zadatak nam je da i u budućnosti budemo centar razvoja najvećih talenata iz Niša i čitavog jugoistoka naše zemlje. Da bi sve to mogli da postignemo, potrebno je da stalno podižemo standarde, kako u organizaciji i stručnom radu, tako i u pogledu sportske infrastrukture - rekao je Stojanović.

Iz kluba podsećaju da je ove jeseni opremljen potpuno nov prostor za Omladinsku školu, svlačionice, tuš-kupatila i teretanu, da je klub preuzeo održavanje terena i prostorija i na stadionu Železničara i time dobio još dva nova terena za treninge, a kako kažu, u planu su i dalje investicije i opremanja novih svlačionica namenjenih najmlađima. caki stojanović Na čelu Omladinske škole; foto: FK Radnički

Prijatno su me iznenadile promene u klubu i samoj školi, postavljen je ozbiljan temelj koji nam daje mogućnost da radimo i stvaramo igrače koji će, kada stasaju, konkurisati za prvi tim. Plan rukovodstva kluba, i prvog čoveka Ivice Tončeva, da se u samoj školi stvori baza igrača koji će činiti okosnicu prvog tima, pravi je put za Radnički, i to će biti zadatak svih nas angažovanih u školi. Predočiću trenerima plan rada, a voleo bih da Radnički u svim kategorijama igra napadački i atraktivan fudbal, u kome će uživati i igrači i publika - rekao je nekadašnji kapiten.

Stojanović kaže da će svoje znanje i iskustvo prenositi trenerima mlađih kategorija, jer je, kako objašnjava, potrebno da se uz igrače, stalno usavršavaju i treneri.

Mi smo sredina koja je oduvek obilovala talentima, koje ćemo negovati i protežirati, ali i pronalaziti najperspektivnije igrače iz svih krajeva Srbije, i njima ćemo pružiti šansu i uslove za dalji razvoj u našem klubu. Sa najboljima ćemo potpisivati stipendijske ugovore - kaže Stojanović.

Imenovanjem Stojanovića na ovu funkciju Radnički je nastavio sa vraćanjem legendi kluba na "Čair", a pre njega se u niški klub vratio i Aleksandar Jovanović koji je sportski direktor.

Takmičarska polusezona se u mlađim kategorijama završila, slede zimski prelazni rok i pripreme za nastavak sezone. Iz Radničkog poručuju da od 10. januara kreće i upis najmlađih kategorija, igrača rođenih 2011, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine, a zbog omasovljenja ovih selekcija, klub je već krenuo u adaptaciju još dve dodatne, nove svlačionice na istočnoj tribini stadiona "Čair".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone V

    21:30 // 16. 12. 2021.

    Pozelecu ti srecan rad
    Budi posten kao kada si igrao i nauci ovu nasu divnu decu vestinu koju imas u malom prstu
    Posveti se radu 100 posto i ne odustaj nikad
    Povrati slavu niskoj skoli fudbala

    • mr.wolf

      18:27 // 17. 12. 2021.

      Hoce, samo da prestanu mame i tate da daju pare za svoju netalentovanu decu.

    • Razbibriga

      08:29 // 18. 12. 2021.

      To je posao za pet Cakija ! Ne preteruj !

  • Niški Real

    23:55 // 15. 12. 2021.

    Dobro došao u svoj Radnički!

    Čeka te pakao jer to odavno nije škola fudbala već kasica za naplatu članarina deci, verovatno znaš i da omladinci i kadeti plaćaju članarine i da sami kupuju opremu;dresove, šorceve i štucne.
    Na gostovanja se putuje mini-busevima gde često nema mesta za svih 18 fudbalera već se vodi igrač manje ili neko sedi na podu-da baš tako.
    Neka ti je Bog na pomoć!

    • ex omladinac '03

      00:27 // 16. 12. 2021.

      U pakao se ide i za laganje.
      1.omladinci ne placaju clanarinu.
      2.najtalentovaniji igraci u skoli, deca sa strane, i sa teskom materialnom situacijom takodje oslobodjeni
      3.zelim ti da se obogatis kao radnicki od clanarina iz skole
      4.omladinci ne kupuju dresove, ostali po znatno povoljnijoj ceni od trzisne
      5.za razliku od svih drugih klubova, ovde su pokriveni svi troskovi prevoza i sudije
      lju

    • Meraklija

      08:54 // 16. 12. 2021.

      Brate a u koju se to školu fudbala ne plaćaju članarine? Gde to ima da se trenira besplatno kaži mi da i ja upišem svoje dete? Mini busevi imaju po 21 ili 22 sedište, i uvek ih vozi isti, tako da ta priča da neko sedi na pod ti ne pije vodu, dobro nisi reko da ih traktorom voze, smešan si!

  • Sendvicar

    21:53 // 15. 12. 2021.

    Ma gledaj si svoju "Kikindu"!!! Gospodine Savo ili gospodjice NE MOZETE VI DA VOLITE NIS OD MENE, ZATO STO NISTE IZ NNNNNIIIIIIIISSSSSAAAAAA!!!!!! A KAKO VI VODITE RADNICKI POGLEDAJTE BROOJJJ. GLEDALACA =NAVIJACA!!!!! KOLIKO VAM JE DECA OTISLO????!!! PPPPPPSSSSSSSS!!!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: