Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 29. 1. 2019.

| Sport

Car Konstantin počeo pripreme, posle 15 godina klub napustio kapiten

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Car Konstantin Sinđelić
Sa istim snagama u pohod na Prvu ligu; foto: Vanja Keser

Nakon 15 godina i oborenog rekorda po broju odigranih utakmica i postignutih golova u dresu Cara Konstantina, dosadašnji kapiten niškog kluba Igor Ristić rešio je da je došlo vreme za rastanak. Osim ovog odlaska, nema promena u ekipi koja zauzima treću poziciju u Srpskoj ligi istok, a koja je otpočela pripreme za napad na Prvu ligu.

Ristić je rešio da je vreme da se vrati “korenima”, te je otišao u FK Žitorađa, za koji je nastupao pre niškog kluba. Sem njega, zadržao je klub sa Bubnja ceo prvi tim na okupu, priča predsednik kluba Miroslav Milivojević, a otišli su samo igrači sa manjom minutažom.

Nismo doveli nikoga, jer imamo standardan tim koji već godinu dana igra zajedno. Očekujemo da možda dovedemo dvojicu igrača iz superligaških klubova, čekamo da se vrate sa priprema, da malo pojačamo konkurenciju - priča Milivojević.

Lider Srpske lige istok Temnić izgubio je samo jednom ove sezone, pa Car Konstantin za timom iz Varvarina zaostaje 11, a za drugoplasiranim Radničkim iz Pirota 6 bodova. Ipak, ostalo je još 17 kola da se igra, a Milivojević kaže da se prvenstvo može zahuktati.

Temnić je odmakao. Međutim, Car Konstantin ima dobar raspored. Prve dve utakmice igramo kod kuće, a Temnić gostuje. Ide Pirotu i dolazi nama, tako da ako kiksne te 4 utakmice, što nije nemoguće, može da se “zakuva” prvenstvo i da bude interesantno do kraja. Nama je cilj ulazak u viši rang takmičenja i ako nam se ukaže prilika sigurno nećemo da je isputimo - priča Milivojević.

Kako se njihov teren renovirao, fudbaleri sa Bubnja treniraće na pomoćnom terenu stadiona “Čair” sa veštačkom travom, a postoji mogućnost da odu u Staru Pazovu, kako bi odigrali turnir.

Brojne prijateljske utakmice su zakazane, pa će ih tako prvo testirati 9. februara Jedinstvo iz Paraćina, potom popovačka Budućnost, Mladost iz Medoševca, te omladinci niškog Radničkog. Generalna proba pred proleće u Srpskoj ligi istok biće sa još jednim pretendentom na Prvu ligu Radničkim iz Pirota. Ipak, kako prvenstvo počinje marta, u niškom klubu kažu da ima prostora za još koji prijateljski meč.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • FK CAR KONSTANTIN 2

    17:38 // 31. 1. 2019.

    Na prvoj prvenstvenoj utakmici naš klub će se na prigodan način oprostiti od Igora Ristića pa nije bilo potrebe polemisati preko drustvenih mreza jer Car Konstantin je organizovan klub koji brine o LEGENDAMA KLUBA.Očigledno pisac teksta nije bio upućen kako je doslo do odlaska naseg kapitena,pa mislmo da mu je sad LAKŠE???

  • FK.CAR KONSTANTIN

    17:30 // 31. 1. 2019.

    Fudbalski klub Car Konstantin želi da objasni situaciju oko odlaska našeg kapitena i legende kluba Igora Ristića.Mi smo saznali od našeg kapitena da posle 15 godina želi da napusti klub 27.01.2019 na prozivci za početak priprema,tako da smo bili zatečeni njegovom odlukom i nismo imali vremena da se na adekvatan način rastanemo sa našim kapitenom jer je pauza u prvenstvu.

  • Legenda Niskog fudbala

    08:06 // 30. 1. 2019.

    Samo bih da prokomentarisem odlazak legende ,sada vec bivseg kapitena Igora Ristica,da li mu se klub adekvatno oduzio nekim priznanjem ili priredio oprostajnu utakmicu kakva dolikuje jednom takvom igracu a da podsetim novinara da je Ristic prve korake naucio u Caru daleke 1994-te kada je doveden na dvojnu registraciju iz Jastrebca i tu se zadrzao izvesno vreme pa tek onda otisao u Zitoradje itd.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: