Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 25. 6. 2013.

| Sport

Car Konstantin razočaran odlukom Grada

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk-car-konstantin,-ekipa.jpg
Ekipa Car Konstantina

Fudbalski klub Car Konstantin iz Niša razočaran je odlukom Gradskog veća da Sinđelić dobije 6 miliona, a Car Konstantin samo milion dinara iako su u istom takmičenju.

Dva srpskoligaša iz Niša dobila su ukupno 7 miliona dinara za drugi deo godine stimulativnih sredstava, ali Sinđelić je dobio čak 6 puta veću sumu od ekipe sa Bubnja.

- Jedan klub je godinama u Srpskoj ligi i nema ambicija za viši rang, ima infrastrukturu. Drugi klub je bez imovine i ima cilj i ambicije da se plasira u Prvu ligu i mi smo to nagradali - rekao je Milan Pešić, gradski većnik za sport.

Zbog ove odluke, rukovodstvo Cara izdalo je saopštenje za jasvnost:

- Iznenađeni smo obrazloženjem gradskog većnika Milana Pešića, kako naš klub ima infrastrukturu, a nema ambicije za viši rang i zbog toga dobija jedan milion, dok OFK Sinđelić nema ništa drugo, sem ambicija, pa je „nagrađen“ sa šest miliona dinara, po ko zna koji put. U istom smo rangu, sa istim troškovima takmičenja, službenih lica i prevoza na utakmice - ističu u Caru.

Dalje se nastavlja:

- Ovakvu razliku smo donekle razumeli početkom godine, kada je Sinđelić bio prvi na tabeli Srpske lige-Istok, pa je bilo u redu da mu se pomogne da uđe u viši rang. Međutim, sada, pred novu prvenstvenu trku, Car Konstantin je dobio „fiću“, a Sinđelić „mercedes“. Zar to nije direktan uticaj na regularnost takmičenja? Gde je tu pravilo „ista šansa za sve“? - stoji u saopštenju.

U klubu sa Bunja ističu d aće tražiti od gradonačelnika Zorana Perišića "da interveniše i ispravi ovu nepravdu, i podeli tih sedam miliona na sportski i bratski način-po 3,5 svakom od klubova, pa da se onda vidi ko je bolji i ko kakve ambicije ima, a ne da se Caru Konstantinu unapred određuje sudbina da se bori za goli život".

- Mi, kao klub, nemamo ništa protiv našeg sportskog rivala OFK Sinđelića. Štaviše, u više navrata smo im pomagali ustupanjem terena za odigravanje utakmica i svega što su od nas zahtevali. Međutim, oni to nikada nisu umeli da cene, misleći da je to naša obaveza. Ovom prilikom, želimo da naglasimo da Caru Konstantinu nisu isplaćena sva sredstva za prvu polovinu tekuće godine. Stiglo se tek do aprila, i to 220.000 mesečno, dok je Sinđeliću isplaćeno svih 6 miliona, pre nego što je prvenstvo i završeno. Svesni smo da u našem klubu nema aktivnih političara, ali smatramo da to ne bi trebalo da bude kriterijum za raspodelu budžetskih sredstava - navodi se u saopštenju Cara.

Na kraju sezone u Srpskoj ligi - Istok Sinđelić se borio za ulazak u Prvu ligu preko baraža sa Radnikom iz Surdulice. Car Konstantin je dva kola pre kraja obezbedio opstanak u istom rangu, a osvojio je i Kup Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jaksic

    15:35 // 28. 6. 2013.

    A sta je ovaj pesic no preletac, julovska skola, namazana ..

  • vuk

    10:58 // 27. 6. 2013.

    Da Carevi igraci ne trebaju da primaju plate, oni nemaju porodice ... mogu oni sa ovim parama da imaju i 100 igraca sa platom

    • ......

      16:26 // 6. 7. 2013.

      sta treba da kazu ovu iz atletskog kluba zeleznicar koliko medalja su pokupili na drzavnom prvenstvu za seniore a dobili su samo 200 000 a sta su ovi indijanci uradili

  • Ccccc

    10:49 // 27. 6. 2013.

    Misko,kako je Sindjelic dosao do toga da se bori za 1 mesto,sigurno nije namestao.A Car Konstantin se borio za opstanak,a namestao utakmice.Bravo.To niko ne zna,i idi vodi politiku,tamo gde treba.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: