Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 7. 5. 2014.

| Sport

Car Konstantin teškom mukom do finala Kupa

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
fudbal-lopta.jpg
Foto: Vanja Keser

Fudbaleri Car Konstantina pobedili su u polufinalu Kupa Niša ekipu Mladosti iz Medoševca rezultatom 1:0 (0:0). Strelac pobedonosnog gola bio je Nikola Ilić u 91. minutu. Meč je odigran na stadionu na Bubnju pred oko 200 gledalaca.

U utakmici sa malo šansi "Carići" su imali terensku inicijativu i par zrelih prilika, ali je ekipa Mladosti pružila odličan otpor. Tokom čitavih 90 minuta igralo se u nešto sporijem ritmu i uglavnom na polovini gostiju, koji su odradili sjajan posao u odbrani.

Domaći su imali ne baš sjajan pristup utakmici, primetilo se da su glavom već u finalu i potcenili niželigaša iz Medoševca. Napadi su im bili dosta jalovi i samo su par navrata dobro pripretili. Igrači Mladosti su sa druge strane zbili redove i disciplinovanom igrom lako branili svaki pokušaj domaćih.

Prvo poluvreme proteklo je borbenom igrom sa obeju strana, i jedina šansa vredna pomena je šut Jovića sa dvadesetak metara koji je zaustavila stativa. Pokušao je u par navrata i kapiten Ristić šutevima sa distance, ali su štoperi gostiju vešto izblokirali. Tražili su gosti svoju šansu iz kontri i prekida, pokušavali da prodorima po bokovima ugroze gol rivala ali im to nije polazilo sa rukom. Najbolju šasnu imali su posle kornera, Tasić je sam ostao na drugoj stativi, ali je njegov udarac glavom završio preko gola.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla bolja fizička sprema srpskoligaša sa Bubnja. Kako je vreme odmicalo, gosti su ostajali bez snage i striktno se branili. Na ruku im je išla prilično neubedljiva igra domaćih. Najzreliju priliku imao je krilo Car Konstantina Mladenović, ali je njegov šut završio pored gola. Vremena je bilo sve manje, a i nervoza je polako ulazila u redove domaćina, pa je tako u 83. minutu posle prigovora sudiji crveni karton dobio vezni igrač ekipe sa Bubnja Mijatović. I kada su svi prisutni očekivali izvođenje jedanaesteraca, "Carići" su postigli pobedonosni gol. Štoper gostiju Kostić, loše je prosledio loptu, domaći su presekli dodavanje, Igor Ristić je izbio sam pred gol, šutnuo pored golmana Ćirića, sve je to pomno pratio Ilić i samo prebacio loptu preko gol linije - 1:0. Umorni i iscrpljeni gosti nisu smogli snage da do kraja meča postignu pogodak, izbore šansu za penal lutriju i eventualno iznenađenje.

U finanom meču, koji je na programu u četvrtak, Car Konstantin će u reprizi prošlogodišnjeg finala igrati protiv ekipe Sinđelića, koji je dan ranije savladao Budućnost iz Popovca rezultatom 2:0.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: