Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Čelendž kup

  • OK Niš

    Odbojkaši Niša porazom završili nastup u Čelendž kupu

    I u revanš meču šesnaestine finala Čelendž kupa odbojkaši "Niša" u hali ”Čair” pretrpeli su poraz od ekipe "Sportinga" rezultatom 3:1 (25:15, 25:19, 16:25, 25:22) i tako završili nastup u evropskim takmičenjima ove sezone.

    detaljnije
  • Odbojkaška lopta

    Odbojkaši Niša na gostovanju u Lisabonu osvojili jedan set, revanš za 7 dana u "Čairu"

    Odbojkaši "Niša" doživeli su poraz u prvom meču šesnaestine finala ”Čelendž kupa”, pošto je od njih bolja bile ekipa "Sportinga" rezultatom 3:1 (25:17, 21:25, 25:16, 25:10). Revanš meč igra se u hali ”Čair” 8. decembra, a timu iz Niša za prolazak dalje biće neophodna pobeda maksimalnim rezultatom.

    (2) detaljnije
  • OK NIŠ

    Osmi poraz odbojkaša Niša u domaćoj ligi, sledi nastup u evropskom takmičenju

    Nisu uspeli niški odbojkaši da prekinu seriju poraza, pošto je u 9. kolu Superlige od njih bila bolje ekipa "Mladog Radnika" rezultatom 3:0 (25:22, 25:23, 25:23). Bio je to osmi poraz Niša u Superligi, a sada se okreću takmičenju u ”Čelendž kupu” gde će već sutra gostovati "Sportingu" u Lisabonu.

    (1) detaljnije
  • naisa 2

    Pojačana Naisa sprema se za početak priprema

    Desno krilo Srna Sukur, doskorašnja igračica šabačkog Medicinara i doskorašnja kapitenka i golmanka Bora Milica Mitić dva su nova pojačanja u Ženskom rukometnom klubu Naisa. Ekipa iz Niša, koja će krajem avgusta igrati polufinale domaćeg Kupa, okupiće se 20. jula na pripremama za novu sezonu, kaže trener Svetislav Jovanović.

    (1) detaljnije
  • bogojevic

    Povremena reprezentativka Srbije napustila Naisu

    Posle polusezone u niškoj Naisi, desno krilo Jovana Bogojević, koja je bila na spisku 19 igračica reprezentacije Srbije marta ove godine, nastaviće karijeru u švedskom Kristijanštadu. Iako je kratko vreme provela u Naisi, kako kaže, pamtiće ovaj klub po pozitivnoj energiji, drugarstvu, ali i visokom nivou profesionalizma i kvaliteta rada.

    (1) detaljnije
  • naisa 2

    Naisa završila sezonu u Evropi

    Zbog pandemije virusa korona i zabrane sportskih dešavanja širom Starog kontinenta i sveta, Evropska rukometna federacija odlučila je da Čelendž kup, takmičenje u kom je niška Naisa stigla do polufinala, otkaže. Sa druge strane, Liga šampiona za muškarce će biti krajem godine, za žene septembra, a muška rukometna reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Egiptu, jer se baraž neće igrati.

    (1) detaljnije
  • naisa

    Ako se nastavi rukometna sezona, niška Naisa sredinom juna igra Čelendž kup

    Evropska rukometna federacija donela je odluku da se, ako bude bilo mogućnosti i zaustavi se pandemija korona virusa, sezona takmičenja na Starom kontinentu nastavi početkom juna ove godine. Rukometašice niške Naise bi tako igrale fajnal for Čelendž kupa sredinom juna.

    (3) detaljnije
  • naisa 2

    Naisa u Portugalu - zemljotres, teško sletanje i lak prolaz

    Drugi najveći evropski uspeh u istoriji kluba, nakon osvajanja Čelendž kupa 2007. godine, rukometašice niške Naise ostvarile su tokom vikenda u Portugalu kada su obezbedile plasman u polufinale ovog takmičenja. Rezultat je bio ubedljiv, a velik utisak su, prema rečima trenera Svetislava Jovanovića, ostavili putovanje do rajskog ostrva, zemljotres i lepote Funšala, rodnog grada fudbalera Kristijana Ronalda i Madeire.

    (1) detaljnije
  • Jelena Terzić Naisa

    Niške rukometašice su u polufinalu evropskog Čelendž kupa

    Po drugi put u dva dana savladala je Naisa u Portugaliji ekipu Madeira i tako se plasirala u polufinale Čelendž kupa. Niške rukometašice u drugom meču su slavile rezultatom 27:21, manje ubedljivo nego u prvom, ali i to je bilo sasvim dovoljno da obezbedi mesto u polufinalu, gde će igrati protiv zagrebačke Lokomotive.

    (1) detaljnije
  • naisa graz

    Naisa na korak od polufinala Čelendž kupa, ubedljiva u prvom meču u Portugalu

    Rukometašice niške Naise na dobrom su putu da nastave svoju evropsku bajku i nađu se među četiri najbolje ekipe u Čelendž kupu pošto su u prvom meču četvrtfinala u Portugalu savladale Madeiru sa 33:19 (14:7). Revanš je u nedelju, 8. marta u Portugalu.

    (3) detaljnije
  • naisa

    Naisa u Portugalu nastavlja evropsku priču

    Jedini predstavnik Srbije u nekom rukometnom evropskom takmičenju je niška Naisa, koja će u Portugalu u subotu, 7. marta i nedelju, 8. marta odigrati dva meča četvrtfinala Čelendž kupa i to protiv Madeire, ekipe koja je ove sezone napravila svoj najveći uspeh u Evropi. U niškom timu, koji je 2007. godine osvojio ovo takmičenje, veruju u uspeh i plasman među četiri najbolje ekipe.

    detaljnije
  • Jelena Terzić Naisa rukomet

    Naisa je u četvrfinalu Čelendž kupa

    Još jednom pobedom nad austrijskom ekipom HIB Handball Grac niška Naisa se plasirala među najboljih osam timova u evropskom Čelendž kupu, a u utorak će saznati ime rivala u četvrtfinalu. U "Čairu" niške rukometašice nisu bile ubedljive kao u Gracu, ali su rutinski slavile, rezultatom 30:24.

    (2) detaljnije
  • milena milojevic

    Naisa u "Čairu" overava četvrtfinale Čelendž kupa

    Pobedu iz prvog meča osmine finala Čelendž kupa (30:14) rukometašice niške Naise imaju priliku da materijalizuju su subotu, 8. februara pred svojom publikom i tako obezbede plasman među najboljih osam ekipa u evropskom takmičenju. U goste stiže ekipa HIB Handball, a u niškom timu očekuju novu pobedu.

    detaljnije
  • naisa

    Naisa ubedljivom pobedom u Austriji na korak do četvrtfinala Čelendž kupa

    Sigurnom igrom rukometašice Naise ubedljivo su rezultatom 30:14 (17:7) pobedile ekipu HIB Handball u Gracu u prvom meču osmine finala evropskog Čelendž kupa. Revanš je za nedelju dana u Nišu, a ekipa Svetislava Jovanovića ima veliku zalihu (+16) i velike šanse da se plasira među najboljih osam u takmičenju koje je osvojila 2007. godine.

    (2) detaljnije
  • zrk naisa

    Naisa u Gracu počinje ovosezonsku evropsku priču

    Utakmicom osmine finala Čelendž kupa protiv HIB Handball-a iz Graca, rukometašice niške Naise u subotu, 1. februara počinju nadmetanje u Evropi. Prvi meč se igra u Austriji, a revanš nedelju dana kasnije u "Čairu", a trener niške ekipe Svetislav Jovanović očekuje povoljan rezultat.

    detaljnije
  • naisa

    Naisa protiv Bekamenta proverava formu pred nastavak sezone

    Prvu i jedinu proveru pred nastavak sezone rukometašice niške Naise imaće u subotu, 18. januara, kada u hali "Čair" dočekuju ekipu Bekamenta, trenutno drugoplasiran tim Superlige. Početak drugog dela sezone Nišlijke očekuje 25. januara kada dočekuju Mladost iz Nove Pazove, a onda sledi meč osmine finala Čelendž kupa u Gracu.

    detaljnije
  • Železničar Karvina rukoemt

    Železničaru za 3 gola umakla osmina finala Čelendž kupa

    Gubili su rukometaši Železničara sa velikom razlikom u Karvini, uspevali da smanje zaostatak, ali na kraju nisu uspeli da odbrane prednost od 2 gola stečenu u hali "Čair", pa su učešće u evropskom Čelendž kupu završili već na prvom stepeniku. Češka Karvina je kod kuće slavila sa 33:28 i prošla u osminu finala sa ukupnih 61:58.

    detaljnije
  • marko miloaveljvic, rk zeleznicar, foto ml

    Železničar u Češkoj traži prolaz u četvrtfinale Čelendž kupa

    Sa dva gola prednosti iz prvog meča šesnaestine finala Čelendž kupa u hali "Čair" rukometaši Železničara stigli su u češku Karvinu na revanš. Jedini predstavnik srpskog muškog rukometa u Evropi ide nakon serije dobre igre i pobeda i bez "bele zastave". Meč je u nedelju, 24. novembra.

    (1) detaljnije
  • Naisa

    Prvih 50 godina niške Naise [infografik]

    Jedini klub iz Niša u kolektivnim sportovima koji ima evropski trofej, a uz to i trofej u Prvenstvu i 4 u Kupu, Ženski rukometni klub Naisa obeležava prvih 50 godina postojanja. Kao najveći uspeh u istoriji ističe se Čelendž kup, a Naisa može da se pohvali da je superligaš sa najdužim stažom u eliti. Zvaničan datum osnivanja je 19. jun 1969. godine, ali svečanost povodom pola veka biće održana večeras u hotelu "Nais".

    detaljnije
  • marija filipovic

    Naisa izvukla HIB iz Graca u osmini finala Čelendž kupa

    Da bi prošla u četvrtfinale Čelendž kupa, takmičenja koje je osvojila 2007. godine, niška Naisa moraće da u dvomeču savlada ekipu HIB iz austrijskog Graca. Trener niških rukometašica Svetislav Jovanović kaže da je zadovoljan žrebom i nada se prolazu dalje.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: