Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Čelendž kup

  • OK Niš

    Odbojkaši Niša porazom završili nastup u Čelendž kupu

    I u revanš meču šesnaestine finala Čelendž kupa odbojkaši "Niša" u hali ”Čair” pretrpeli su poraz od ekipe "Sportinga" rezultatom 3:1 (25:15, 25:19, 16:25, 25:22) i tako završili nastup u evropskim takmičenjima ove sezone.

    detaljnije
  • Odbojkaška lopta

    Odbojkaši Niša na gostovanju u Lisabonu osvojili jedan set, revanš za 7 dana u "Čairu"

    Odbojkaši "Niša" doživeli su poraz u prvom meču šesnaestine finala ”Čelendž kupa”, pošto je od njih bolja bile ekipa "Sportinga" rezultatom 3:1 (25:17, 21:25, 25:16, 25:10). Revanš meč igra se u hali ”Čair” 8. decembra, a timu iz Niša za prolazak dalje biće neophodna pobeda maksimalnim rezultatom.

    (2) detaljnije
  • OK NIŠ

    Osmi poraz odbojkaša Niša u domaćoj ligi, sledi nastup u evropskom takmičenju

    Nisu uspeli niški odbojkaši da prekinu seriju poraza, pošto je u 9. kolu Superlige od njih bila bolje ekipa "Mladog Radnika" rezultatom 3:0 (25:22, 25:23, 25:23). Bio je to osmi poraz Niša u Superligi, a sada se okreću takmičenju u ”Čelendž kupu” gde će već sutra gostovati "Sportingu" u Lisabonu.

    (1) detaljnije
  • naisa 2

    Pojačana Naisa sprema se za početak priprema

    Desno krilo Srna Sukur, doskorašnja igračica šabačkog Medicinara i doskorašnja kapitenka i golmanka Bora Milica Mitić dva su nova pojačanja u Ženskom rukometnom klubu Naisa. Ekipa iz Niša, koja će krajem avgusta igrati polufinale domaćeg Kupa, okupiće se 20. jula na pripremama za novu sezonu, kaže trener Svetislav Jovanović.

    (1) detaljnije
  • bogojevic

    Povremena reprezentativka Srbije napustila Naisu

    Posle polusezone u niškoj Naisi, desno krilo Jovana Bogojević, koja je bila na spisku 19 igračica reprezentacije Srbije marta ove godine, nastaviće karijeru u švedskom Kristijanštadu. Iako je kratko vreme provela u Naisi, kako kaže, pamtiće ovaj klub po pozitivnoj energiji, drugarstvu, ali i visokom nivou profesionalizma i kvaliteta rada.

    (1) detaljnije
  • naisa 2

    Naisa završila sezonu u Evropi

    Zbog pandemije virusa korona i zabrane sportskih dešavanja širom Starog kontinenta i sveta, Evropska rukometna federacija odlučila je da Čelendž kup, takmičenje u kom je niška Naisa stigla do polufinala, otkaže. Sa druge strane, Liga šampiona za muškarce će biti krajem godine, za žene septembra, a muška rukometna reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Egiptu, jer se baraž neće igrati.

    (1) detaljnije
  • naisa

    Ako se nastavi rukometna sezona, niška Naisa sredinom juna igra Čelendž kup

    Evropska rukometna federacija donela je odluku da se, ako bude bilo mogućnosti i zaustavi se pandemija korona virusa, sezona takmičenja na Starom kontinentu nastavi početkom juna ove godine. Rukometašice niške Naise bi tako igrale fajnal for Čelendž kupa sredinom juna.

    (3) detaljnije
  • naisa 2

    Naisa u Portugalu - zemljotres, teško sletanje i lak prolaz

    Drugi najveći evropski uspeh u istoriji kluba, nakon osvajanja Čelendž kupa 2007. godine, rukometašice niške Naise ostvarile su tokom vikenda u Portugalu kada su obezbedile plasman u polufinale ovog takmičenja. Rezultat je bio ubedljiv, a velik utisak su, prema rečima trenera Svetislava Jovanovića, ostavili putovanje do rajskog ostrva, zemljotres i lepote Funšala, rodnog grada fudbalera Kristijana Ronalda i Madeire.

    (1) detaljnije
  • Jelena Terzić Naisa

    Niške rukometašice su u polufinalu evropskog Čelendž kupa

    Po drugi put u dva dana savladala je Naisa u Portugaliji ekipu Madeira i tako se plasirala u polufinale Čelendž kupa. Niške rukometašice u drugom meču su slavile rezultatom 27:21, manje ubedljivo nego u prvom, ali i to je bilo sasvim dovoljno da obezbedi mesto u polufinalu, gde će igrati protiv zagrebačke Lokomotive.

    (1) detaljnije
  • naisa graz

    Naisa na korak od polufinala Čelendž kupa, ubedljiva u prvom meču u Portugalu

    Rukometašice niške Naise na dobrom su putu da nastave svoju evropsku bajku i nađu se među četiri najbolje ekipe u Čelendž kupu pošto su u prvom meču četvrtfinala u Portugalu savladale Madeiru sa 33:19 (14:7). Revanš je u nedelju, 8. marta u Portugalu.

    (3) detaljnije
  • naisa

    Naisa u Portugalu nastavlja evropsku priču

    Jedini predstavnik Srbije u nekom rukometnom evropskom takmičenju je niška Naisa, koja će u Portugalu u subotu, 7. marta i nedelju, 8. marta odigrati dva meča četvrtfinala Čelendž kupa i to protiv Madeire, ekipe koja je ove sezone napravila svoj najveći uspeh u Evropi. U niškom timu, koji je 2007. godine osvojio ovo takmičenje, veruju u uspeh i plasman među četiri najbolje ekipe.

    detaljnije
  • Jelena Terzić Naisa rukomet

    Naisa je u četvrfinalu Čelendž kupa

    Još jednom pobedom nad austrijskom ekipom HIB Handball Grac niška Naisa se plasirala među najboljih osam timova u evropskom Čelendž kupu, a u utorak će saznati ime rivala u četvrtfinalu. U "Čairu" niške rukometašice nisu bile ubedljive kao u Gracu, ali su rutinski slavile, rezultatom 30:24.

    (2) detaljnije
  • milena milojevic

    Naisa u "Čairu" overava četvrtfinale Čelendž kupa

    Pobedu iz prvog meča osmine finala Čelendž kupa (30:14) rukometašice niške Naise imaju priliku da materijalizuju su subotu, 8. februara pred svojom publikom i tako obezbede plasman među najboljih osam ekipa u evropskom takmičenju. U goste stiže ekipa HIB Handball, a u niškom timu očekuju novu pobedu.

    detaljnije
  • naisa

    Naisa ubedljivom pobedom u Austriji na korak do četvrtfinala Čelendž kupa

    Sigurnom igrom rukometašice Naise ubedljivo su rezultatom 30:14 (17:7) pobedile ekipu HIB Handball u Gracu u prvom meču osmine finala evropskog Čelendž kupa. Revanš je za nedelju dana u Nišu, a ekipa Svetislava Jovanovića ima veliku zalihu (+16) i velike šanse da se plasira među najboljih osam u takmičenju koje je osvojila 2007. godine.

    (2) detaljnije
  • zrk naisa

    Naisa u Gracu počinje ovosezonsku evropsku priču

    Utakmicom osmine finala Čelendž kupa protiv HIB Handball-a iz Graca, rukometašice niške Naise u subotu, 1. februara počinju nadmetanje u Evropi. Prvi meč se igra u Austriji, a revanš nedelju dana kasnije u "Čairu", a trener niške ekipe Svetislav Jovanović očekuje povoljan rezultat.

    detaljnije
  • naisa

    Naisa protiv Bekamenta proverava formu pred nastavak sezone

    Prvu i jedinu proveru pred nastavak sezone rukometašice niške Naise imaće u subotu, 18. januara, kada u hali "Čair" dočekuju ekipu Bekamenta, trenutno drugoplasiran tim Superlige. Početak drugog dela sezone Nišlijke očekuje 25. januara kada dočekuju Mladost iz Nove Pazove, a onda sledi meč osmine finala Čelendž kupa u Gracu.

    detaljnije
  • Železničar Karvina rukoemt

    Železničaru za 3 gola umakla osmina finala Čelendž kupa

    Gubili su rukometaši Železničara sa velikom razlikom u Karvini, uspevali da smanje zaostatak, ali na kraju nisu uspeli da odbrane prednost od 2 gola stečenu u hali "Čair", pa su učešće u evropskom Čelendž kupu završili već na prvom stepeniku. Češka Karvina je kod kuće slavila sa 33:28 i prošla u osminu finala sa ukupnih 61:58.

    detaljnije
  • marko miloaveljvic, rk zeleznicar, foto ml

    Železničar u Češkoj traži prolaz u četvrtfinale Čelendž kupa

    Sa dva gola prednosti iz prvog meča šesnaestine finala Čelendž kupa u hali "Čair" rukometaši Železničara stigli su u češku Karvinu na revanš. Jedini predstavnik srpskog muškog rukometa u Evropi ide nakon serije dobre igre i pobeda i bez "bele zastave". Meč je u nedelju, 24. novembra.

    (1) detaljnije
  • Naisa

    Prvih 50 godina niške Naise [infografik]

    Jedini klub iz Niša u kolektivnim sportovima koji ima evropski trofej, a uz to i trofej u Prvenstvu i 4 u Kupu, Ženski rukometni klub Naisa obeležava prvih 50 godina postojanja. Kao najveći uspeh u istoriji ističe se Čelendž kup, a Naisa može da se pohvali da je superligaš sa najdužim stažom u eliti. Zvaničan datum osnivanja je 19. jun 1969. godine, ali svečanost povodom pola veka biće održana večeras u hotelu "Nais".

    detaljnije
  • marija filipovic

    Naisa izvukla HIB iz Graca u osmini finala Čelendž kupa

    Da bi prošla u četvrtfinale Čelendž kupa, takmičenja koje je osvojila 2007. godine, niška Naisa moraće da u dvomeču savlada ekipu HIB iz austrijskog Graca. Trener niških rukometašica Svetislav Jovanović kaže da je zadovoljan žrebom i nada se prolazu dalje.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: