Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 8. 11. 2021.

| Sport

Četvorica Nišlija deo srpskog tima na takmičenju "GovGames" u Emiratima

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
org_photo_6554295_1635583354000
Srpski sportisti spremni za takmičenje; Foto: privatna arhiva

Četvorica Nišlija koji već godinama žive u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, deo su sedmočlanog tima iz Srbije koji će se početkom decembra takmičiti na takmičenju "GovGames" koje pred učesnike stavlja seriju mentalnih i fizičkih izazova koje treba da reše kao tim. Ronjenje, igre memorije, savladavanje fizičkih prepreka, brzina i izdržljivost, samo su neke od veština potrebne za popularne igre bez granica.

2wshbkmu7YNQPyLP3RlAkw8qsaWPyuzojGZpmXko Igre sadrže brojne prepreke; Foto: privatna arhivaNišlije su na Bliski istok otišle pre nekoliko godina, a osim ljubavi prema sportu, ujedinio ih je i avanturistički duh pa su rešili da se oprobaju na takmičenju u Emiratima. Plasman na takmičenju srpski tim je izborio nakon što su se u kvalifikacijama plasirali u top 10, od ukupno 60 timova.

Ove godine su organizatori zbog velikog interesovanja, po prvi put, odlučili da otvore Community kategoriju, gde može da se prijavi bilo koji tim koji želi da se oproba. Mi smo se odlučili da naš tim bude baš Tim Srbija, jer smo mi Srbi već uveliko poznati kao “fit nacija”. Tako da je najmanje što možemo učiniti to da predstavljamo boje svoje zemlje. Takmičenje će pratiti uživo nekoliko državnih televizija – kaže kapiten tima, Nišlija Viktor Ristić.

253397266_1074823199954902_7232065959622553125_n Do cilja tim vode taktita i spremnost; Foto: privatna arhivaKako objašnjava, originalna ideja je da u igrama učestvuje što veći broj državnih institucija širom sveta i time se proširi svest o vežbanju kod običnih ljudi. Takmičenje im je zanimljivo, jer zahteva spoj više aktivnosti i dobru taktiku.

Neke igre uključuju aktivnosti pod vodom, ronjenje, rešavanje određenih zadataka pod vodom, neke uključuju igre memorije u kombinaciji sa fizičkim zadacima. Svaka prepreka je podeljena u tri faze i svaka faza donosi određeni broj poena – objašnjava Ristić.

Većina članova tima otišla je iz zemlje pre nekoliko godina i, kako navode, raduje ih što će Srbiju predstavljati na ovom takmičenju.

GovGejms su do sada održane dva puta 2018. i 2019. godine, dok su prošle godine otkazane zbog pandemije korone. Organizator je Executive Council na inicijativu šeika Hamdana bin Rašida Al Maktuma, poznatog kao princ Fazza, koji je, kako navode naši učesnici, ljubitelj adrenalinskih sportova i zagovornik zdravih stilova života.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bravo

    11:27 // 8. 11. 2021.

    samo napred :-)

  • deni

    09:36 // 8. 11. 2021.

    svaka čast momci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: