Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:02, 2. 3. 2013.

| Sport

Četvrta pobeda Železničara

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Djukic-Darko.jpg
Darko Đukić; foto: rkzajecar.org.rs

Rukometaši Železničara savladali su Radnički iz Kragujevca rezultatom 35:29 (17:17) u 17. kolu Superlige Ovo je četvrta pobeda u nizu niškog tima koji ima 2 boda manje od pretposlednjeg na tabeli.

Odavno muški rukomet nije donosio osmeh na licu publike u Nišu. Nekada je ovaj grad bio prepoznatljiv po rukometu, ali nastupila su neka loša vremena i odluke. Ta loša slika polako bledi, a neki novi Železničar vraća se na staru stazu kada je publika odlazila zadovoljna iz hale Čair, što zbog pobede, što zbog odličnog rukometa.

Tako je bilo i sada, Železničar je velikom borbom i zalaganjem igrača došao do pobede nad Radničkim iz Kragujevca, a aplauzi podrške su bili česti. Najviše su ih pokupili najiskusniji. Stari miljenik niške publike Slobodan Bimba Mladenović i novi ljubimac golman Nenad Šuca Damjanović.

Tražio je Železničar slabe tačke Radničkog u prvom poluvremenu, ali su se gosti držali i sa po 6 golova beka Aleksandra Bosića i krila Ivana Raičevića za koje odbrana Želje nije imala rešenje. 

U 10. minutu gosti su vodili sa 8:6, ali tajm-aut je domaćina doneo seriju od 4:1 (10:9) u 14. minutu. Radnički je opet serijom došao do prednosti (najveće na meču) od 14:11 u 20. minutu. Dve uzastopne odbrane Nenada Damjanovića i podrška sa tribina doneli su snagu niškim rukometašima da od 13:15 preokrenu na 17:15. Ipak, u poslednjem minutu prvog poluvremena primili su 2 gola i to je donelo 17:17 na poluvremenu.

Niška publika je imala priliku da vidi pojačanje Železničara iz Partizana Ognjena Kajganića.

Poslednji put na meču Radnički je vodio u 33. minutu sa 19:18, ali su domaći golovima Bobana Živkovića i Ivana Šmigića uspeli da preokrenu na 21:19 i povedu sa 23:20 nakon čega je trener gostiju tražio tajm-aut koji nije mnogo pomogao Kragujevčanima. Imali su niški igrači 25:21 u 41. minutu, držali kontrolu nad mečom, a onda poveli i sa 28:23.

U finišu meča istakli su se golman Damjanović odbranama "svega i svačega" (ukupno 20 odbrana), kao i pivot Bimba Mladenović koji je imao poteze kao iz udžbenika, ali i kapiten Živković koji je bio siguran u kontrama.

Železničar je slavio sa 35:29, pokupio veliki aplauz i na najbolji način pozvao publiku za Kup meč sa Metaloplastikom u sredu, 6. marta od 18h u hali Čair. 

Na tabeli Superlige Nišlije imaju 6 bodova, 2 manje od Crvenke i 5 od Zvezde.

ŽELEZNIČAR - RADNIČKI KRAGUJEVAC 35:29 (17:17)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 1.000

Sudije: Milan Kosanović i Vladimir Nikolić iz Pančeva

ŽELEZNIČAR: Vitas 1 odbrana, Damjanović 20 odbrana (1), Petrović, Živković 10 (1), Dolić, Šmigić 5, Mladenović 7, Veljković, Stefanović, Mađar, Basarić 1, Đukić 8, Manić 2, Tašković, Džokić 1, Kajganić 1.

Sedmerci: 1/2
Isključenja: 10 minuta

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Lekić 6 odbrana, Petrović 8 odbrana, Gemaljević 1 odbrana (1), Đukić, Pralica 4 (1), Janićijević, Filić, Stevanović, Mošić, Ramović, Simić, Milošević 2, Nikolić 2, Tomić 3, Bosić 8, Raičević 9.

Sedmerci: 1/2
Isključenja: 6 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kuuul

    21:51 // 3. 3. 2013.

    Konačno samo lepe vesti vezane za rukomet.

  • Buba Ljuba

    18:33 // 3. 3. 2013.

    Tooooo, Majstori svaka cast. Normalno bice malo komentara jel ste opet pobedili.

  • Milovan Zandarm

    17:42 // 3. 3. 2013.

    Svaka cast momci..samo napred...Basaric nikako da "umuva" jos koji gol..strahovito nazaduje ..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: