Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 13. 12. 2011.

| Sport

Cilj Radničkog Superliga i omladinska škola

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk radnicki, zavrsni press

Uprava Radničkog sumirala je rezultate na kraju polusezone Prve lige koju je niški tim završio kao jesenji prvak. Novi ciljevi su ulazak u Superligu i formiranje omladinske škole.

Sredinom godine Radnički je kao prvoplasirani tim Srpske lige - Istok obezbedio igranje u Prvoj ligi. Tada je prvi cilj bio ostanak u drugom rangu takmičenja, a o Superligi se samo tiho pričalo i to samo oni najveći optimisti. Godinu Radnički završava kao lider Prve lige i već se prave planovi šta će i kako biti kada se slavni Real sa Nišave vrati u najjaču ligu.

- Radnički je za nepunih 9 meseci postigao rezultat vredan pažnje. Pre sedam meseci smo započeli rekonstrukciju stadiona i tada su me pitali zašto se to radi i koji tim ljudi da gledaju, a sada se stvaraju uslovi da Radnički uđe u Superligu. Uspeli smo određene stvari da postavimo na pravi put i nadam se da ćemo ući u Superligu jer je cilj da 2012. godine Radnički bude superligaš. Stvaraju se i uslovi za bolju infrastrukturu, na proleće će biti gotovi radovi na stadionu Čair - rekao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša i predsednik Skupštine Radničkog.

Rekonstrukcija stadiona Čair je počela krajem marta ove godine, a do kraja godine bi trebalo da budu gotovi grubi radovi, kako je rekao Miomir Pešić, koordinator projekta. Na proleće sledeće godine Radnički će možda biti domaćin opet na Čairu.

- Radnički će deo svojih utakmica u Prvoj ligi odigrati na svom stadionu Čair, Aprila će biti gotova prva faza rekonstrukcije, a tokom leta će stadion biti sređen za Superligu. Kandidovaćemo se kod Fudbalskog saveza da budemo domaćini i našoj reprezentaciji - dodao je Simonović.

Prvo mesto i 3 boda više od prvog pratioca daju za pravo da se navijači Radničkog nadaju da će njihov tim i u drugoj polusezoni biti lider Prve lige. Uz neka pojačanja i dobre zimske pripreme, to nije nemoguća misija.

- Važna stvar je i onaj sportski deo. To su prelazni rok i pripreme za Superligu. Radnički sada mora da počne pripreme za Superligu, kao što je dovođenje nekih pojačanja. Vratili smo jedan broj igrača, pokušaćemo i još neke. Mladi u prethodnom periodu nisu dobili pravu šansu, pa će morati da imaju mnogo veću priliku u narednom periodu. Niš je rasadnik fudbalskih talenata i ne smemo da dozvolimo da nemamo bazu. Moramo da stvorimo osnove i da ne razmišljamo o opstanku u Superligi, nego o mestu koje ćemo zacrtati pre početka sezone - rekao je Simonović.

Za dobar klub potrebna je i dobra omladinska škola koja će da stvara i neguje talente. Radnički je bio odskočna daska mnogim fudbalskim majstorima koji su odlazili iz Niša kao mladi igrači.

- Najvažniji cilj je formiranje omladinske škole i da što više omladinaca bude u prvom timu. Sa onima koji su tu potpisaćemo prve profesionalne ugovore, a nekima ćemo se zahvaliti na saradnji. Pripreme počinju 16. januara, a već su dogovorene i visinske pripreme - rekao je Slavoljub Vlajković, predsednik Upravnog odbora Radničkog.

O igračima koji će ostati odlučuje stručni štab. Prvu ekipu je u sred polusezone preuzeo Aleksandar Kuzmanović koji te fudbalere poznaje još iz omladinskih dana.

- Moj povratak u klub je bio nastavak onog što sam započeo ranije jer sam dugo bio u omladinskoj školi. Treba zaustaviti oslazak mladih talenata jer je to budućnost Radničkog - rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener prvog tima.

Kako kaže Slavoljub Vlajković, sva primanja su izmirena, ostaje samo da se deblokira račun kluba.

- Radnički je imao 2 sudska procesa sa dvojicom bivših predsednika, Vesićem i Tončevim. Sudski proces sa Tončevim je završen, radnički je dobio presudu. Niko se ne boji da će Radnički da uđe u velike probleme zbpg ovih dugovanja - dodao je Simonović.

Prolećni deo sezone počinje 10. marta 2012. godine, a Radnički bi trebalo da dočeka Čukarički, ako se pre toga taj klub ne ugasi. Niški fudbaleri su na zasluženom odmoru, dok za Upravu nema odmora jer pripreme za Superligu su već počele.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • realno

    00:56 // 15. 12. 2011.

    kako ga nije sramota da kaze da je igracima sve isplaceno....sram ga bilo...

  • Manguplija Trosarina

    13:57 // 14. 12. 2011.

    Do prve lige idemo zajedno!

    • Joca

      17:34 // 14. 12. 2011.

      Ma oni su sad vec u Prvoj ligi, dajte malo baratajte terminima!!!

  • Sima

    12:51 // 14. 12. 2011.

    Dogodine u Kninu!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: